Sport

Transfer de două milioane de euro la Al Ain! Jucătorul cu care ne batem pentru Euro a fost înregistrat cu paşaport românesc. Exclusiv

Omer Atzili este internaţional israelian și a fost transferat în această vară de Al Ain. Din cauza divergențelor de ordin politic, jucătorul figurează cu pașaport românesc.
16.06.2023 | 14:30
Transfer de doua milioane de euro la Al Ain Jucatorul cu care ne batem pentru Euro a fost inregistrat cu pasaport romanesc Exclusiv
Secvenţă din meciul România - Belarus 2-1. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România luptă pentru un loc la Euro 2024 cu Israel și Kosovo, Elveția fiind favorita grupei. Unul dintre cei mai buni jucători ai israelienilor este atacantul Omer Atzili, marcator a 25 de goluri în stagiunea precedentă.

Transfer de două milioane de euro la Al Ain! Omer Atzili, înregistrat cu pașaport românesc

În vârstă de 29 de ani, Omer Atzili a fost transferat în această vară de la Maccabi Haifa la Al Ain, în Emiratele Arabe Unite, pentru 2 milioane de euro. FANATIK a aflat că jucătorul a fost înregistrat cu pașaport românesc, din cauza tensiunilor între arabi și israelieni.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că Omer Atzili are și cetățenie română. Fotbalistul s-a născut în Israel la Holon, la fel ca și părinții lui, dar tatăl mamei sale este născut în București. Pentru bunic, el și părinții săi au pașaport românesc.

Atacantul a avut un sezon extraordinar în tricoul lui Maccabi Haifa. Este un jucător foarte tehnic și în cele 52 de meciuri disputate a marcat nu mai puțin de 25 de goluri și a oferit 14 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Atacantul a îngropat speranţele lui Juventus în Champions League!

Omer Atzili este fotbalistul care a îngropat speranțele de calificare a celor de la Juventus în optimile Champions League. În meciul din Israel, “dubla” lui Atzili a adus victoria cu 2-0 a lui Maccabi Haifa în faţa italienilor.

A fost ales fotbalistul anului în Israel în 2022 şi 2023, având în palmares şi cinci titluri de campion în “Ţara Sfântă”. Atacantul în vârstă de 29 de ani nu este în lotul naţionalei pentru meciurile cu Belarus şi Andorra, însă ar putea evolua împotriva “tricolorilor”, în meciul din septembrie.

ADVERTISEMENT
Omer Atzili, în duel cu Neymar. Sursa: hepta.ro
Omer Atzili, în duel cu Neymar. Sursa: hepta.ro

Israel, start slab în preliminarii! România are deja cinci puncte avans

După primele două etape, Israel este pe locul 5 în grupă, cu 1 punct. A remizat cu Kosovo, scor 1-1, (după ce a fost condusă „acasă” din minutul 36 până în minutul 56) şi a cedat în faţa favoritei Elveţia la scor de forfait, 0-3.

“Alb-albaştrii” antrenați de Alon Hazan pot reveni în lupta pentru calificarea la EURO 2024, organizat de Germania, dacă vor reuși să ia maximul de puncte, 6, din dubla cu Belarus (la Budapesta) şi Andorra (la Ierusalim).

ADVERTISEMENT

România a început excelent campania pentru Euro 2024, cu două victorii. “Tricolorii” au învins cu 2-0 în Andorra şi s-au impus cu 2-1 pe teren propriu în faţa Belarusului. Pentru selecţionata lui Edi Iordănescu urmează o misiune mai dificilă.

Vineri, de la ora 21:45, România poate lua o opţiune serioasă pentru locul doi dacă va învinge în Kosovo. Luni, de la ora 21:45, “tricolorii” joacă pe terenul favoritei Elveţia.

  • 29 de ani are Omer Atzili
  • 2.200.000 de euro este cota de piaţă a atacantului

  • 2,32 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la meciul Kosovo – România

ADVERTISEMENT