Sport

Transfer de ultimă oră în SuperLiga. Prima mutare a verii pentru Petrolul este un brazilian. Exclusiv

Petrolul a făcut prima mutare în perioada de mercato. FANATIK a aflat că "lupii" l-au transferat pe fundaşul central Guilherme Garutti.
03.06.2023 | 20:28
Transfer de ultima ora in SuperLiga Prima mutare a verii pentru Petrolul este un brazilian Exclusiv
Guilherme Garutti, într-un meci între FCSB şi CS Mioveni. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Petrolul a încheiat pe locul doi în play-out, dar nu a obţinut licenţa europeană şi a cedat locul de baraj celor de la FC Voluntari. “Lupii” s-au confruntat cu mari probleme financiare, dar venirea lui Marian Copilu a stabilizat lucrurile.

Petrolul, primul transfer din perioada de mercato! Garutti a semnat pe doi ani

Din informaţiile FANATIK, primul transfer al Petrolului pentru noul sezon este fundaşul central Guilherme Garutti. Brazilianul este cotat la 400.000 de euro şi a rămas liber de contract după despărţirea de CS Mioveni şi a semnat pe doi ani cu “lupii” plus opţiune pe încă un sezon.

ADVERTISEMENT

În stagiunea precedentă, Garutti a jucat 36 de meciuri pentru CS Mioveni, fiind unul dintre oamenii de bază ai argeşenilor. Echipa a retrogradat, dar fundaşul va rămâne în SuperLiga şi va lupta pentru un alt obiectiv.

Garutti: “Am refuzat angajamente mult mai importante financiar ca să continuu în România, fiindcă ne este bine aici”

Brazilianul a ajuns în România în 2020 şi a pus umărul la promovarea celor de la CS Mioveni. A declarat că a refuzat mai multe oferte bune din punct de vedere financiar doar pentru a rămâne în fotbalul românesc:

ADVERTISEMENT

“Am refuzat angajamente mult mai importante financiar ca să continuu în România, fiindcă ne este bine aici. Am spus «pas» unor propuneri din Azerbaidjan, din Asia, din Europa, pe bani mai mulți.

Nu ştiam atât de multe înainte să vin. Ştiam de Steaua. Nu înțeleg cum și-a schimbat numele, cum s-a transformat… Apoi, este o altă echipă în liga a doua, alta FCSB în prima, în fine!

ADVERTISEMENT

Auzisem și de CFR Cluj, mai ales că a bifat niște rezultate importante în Europa. Cam atât. În Brazilia nu se vorbește despre această parte a Europei, legat de fotbal, doar ceea ce am citit pe internet”, a spus Garutti într-un interviu pentru Gsp.

Guilherme Garutti, în tricoul lui CS Mioveni. Sursa: sportpictures.eu
Guilherme Garutti, în tricoul lui CS Mioveni. Sursa: sportpictures.eu

Marian Copilu a salvat Petrolul de la faliment!

Petrolul Ploieşti vrea să se implice în lupta pentru play-off în noua stagiune şi se anunţă o campanie de transferuri interesantă. “Lupii” au avut mari probleme cu banii după promovarea în SuperLiga, dar ajutorul a venit în timp util.

ADVERTISEMENT

Marian Copilu a venit la echipă în martie 2023 şi impactul a fost imediat. A salvat clubul de la faliment virând 500.000 de euro încă din primele 24 de ore de la numirea sa în funcţia de preşedinte.

  • 29 de ani are Guilherme Garutti
  • 400.000 de euro este cota de piaţă a fundaşului
ADVERTISEMENT