Sport

Transfer din „top 5 Europa”! CFR Cluj confirmă FANATIK. Neluțu Varga l-a adus pe Jean-Claude Billong, „șeful” lui Dawa de la naționala Camerunului! Update exclusiv

CFR Cluj a realizat un transfer spectaculos pe final de mercato. Este vorba despre fundașul central cerut de Dan Petrescu. Acesta vine din Ligue 1, de la Clermont, unde și-a reziliat contractul.
31.08.2022 | 22:26
Transfer din top 5 Europa CFR Cluj confirma FANATIK Nelutu Varga la adus pe JeanClaude Billong seful lui Dawa de la nationala Camerunului Update exclusiv
Jean-Claude Billong are un CV impresionant, care include și meciuri în UEFA Champions League. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
01-09-2022
10:16

CFR Cluj l-a transferat pe Jean Claude Billong! Fanatik confirmat

CFR Cluj confirmă exclusivitatea FANATIK şi anunţă oficial transferul lui Jean Claude Billong, fundaşul central din naţionala Camerunului: 

“Suntem bucuroși să vă anunțăm că 𝗝𝗘𝗔𝗡-𝗖𝗟𝗔𝗨𝗗𝗘 𝗕𝗜𝗟𝗟𝗢𝗡𝗚, fundaș central în vârstă de 28 de ani, a semnat cu CFR Cluj! Internaționalul camerunez a evoluat în ultimul sezon în Ligue 1, la Clermont. Anterior experienței din Franța, apărătorul de 1,92 a mai jucat în primele două ligi din Italia, în Slovenia și în Superliga Turciei! Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj!”, se arată în comunicatul ardelenilor. 

Jean Claud Billong, transferat de CFR Cluj. Sursa foto: Facebook CFR Cluj
Jean Claud Billong, transferat de CFR Cluj. Sursa foto: Facebook CFR Cluj

Dan Petrescu tocmai a anunțat că așteaptă până joi, 1 septembrie, încă două transferuri la CFR Cluj. Un atacant și un fundaș central. Ambele posturi sunt foarte aproape să fie acoperite în termenul pe care antrenorul l-a estimat.

Jean-Claude Billong, lovitura lui Dan Petrescu pe final de mercato! Stoperul de 28 de ani a reziliat cu Clermont și va face vizita medicală la CFR Cluj!

În privința atacantului, lucrurile sunt aproape clare. FANATIK a dezvăluit că este vorba despre Rangelo Janga, un vârf din Curacao, născut în Olanda și care a jucat la Apollon Limassol. Chiar și în Champions League. După rezultatele medicale, va fi și anunțat oficial de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

În privința fundașului central, CFR Cluj a avut mai multe variante. S-a discutat prin media inclusiv despre un interes al campioanei pentru Kevin Boli de la FC Botoșani, dorit și de Gigi Becali la FCSB.

Din informațiile noastre, fundașul la care s-au decis în cele din urmă Neluțu Varga și colaboratorii săi este Jean-Claude Billong, un camerunez de 28 de ani care tocmai s-a despărțit de Clermont, formație de prima ligă franceză. Este așteptat să facă vizita medicală pentru a semna cu CFR Cluj!

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a discutat și cu Bogdan Țîru de la Jagiellonia, dar polonezii au dublat prețul solicitat inițial. Jucătorul dorea să vină la CFR

CFR a mers pe două piste în ultimele zile. Una dintre ele este Billong, care este și internațional camerunez, dar și românul Bogdan Țîru, despre care a scris FANATIK recent. Fostul jucător al lui Hagi la Viitorul și-a dat deja acordul pentru a lucra cu Dan Petrescu la CFR!

Pista „Țîru la Cluj” s-ar fi blocat din pricina polonezilor de la Jagiellonia, formația unde fundașul s-a transferat acum doi ani și jumătate. Inițial Jagiellonia era dispusă să renunțe la Țîru pentru 150.000 de euro, dar și-a dublat pretențiile la distanță de 2-3 zile.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj îi garantase fostului elev al lui Hagi un contract de circa 200.000 de euro, dar varianta a devenit „istorie” după ultima cerință a polonezilor. În aceste condiții, CFR s-a concentrat și mai mult pe cealaltă variantă pe care o negociau în paralel, Jean-Claude Billong de la Clermont.

Camerunezul are șanse importante să prindă Mondialul din Qatar! La naționala „leilor”, colegii îl consideră „șeful” lui Dawa, jucătorul de la FCSB!

E foarte posibil ca ambii jucători, Rangelo Janga și Jean-Claude Billong, să fie anunțați de CFR Cluj în următoarele ore. Totul depinde de vizele medicale care să închidă, practic, mutările.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Jean-Claude Billong este o lovitură importantă pentru campioană. Este un jucător care a renunțat la Ligue 1 tocmai pentru a juca meci de meci. Billong e pe lista lărgită a naționalei Camerunului pentru turneul final din Qatar și are șanse importante să prindă lotul de Mondial al „leilor neîmblânziți”.

Nu știu nimic din ce se va întâmpla, vedem ce va fi. Nu m-a anunțat nimeni că ar pleca vreun jucător. Un fundaș central categoric va veni, ați văzut la meciul cu Farul că avem nevoie. Sută la sută va mai veni un fundaș central. E obligatoriu!” – Dan Petrescu, după CFR Cluj – FC Voluntari 4-0

Billong este văzut de colegii săi de la națională, antrenați de un nume important al fotbalului camerunez, Rigobert Song, ca „șeful” lui Joyskim Dawa, „perla” lui Becali de la FCSB. Billong este mai mare cu doi ani decât jucătorul roș-albaștrilor.

Billong și Dawa s-au întâlnit la naționala Camerunului și chiar au jucat împreună. Ultima oară s-a întâmplat pe 8 iunie 2021, în amicalul cu Nigeria disputat la Viena. A fost 0-0, cu Dawa jucând fundaș dreapta, iar Billong stoper pentru Camerun.

  • 1.000.000 de euro este cota lui Jean-Claude Billong, născut în Franța, pe 28 decembrie 1993
  • 2,1 milioane de euro a achitat Benevento slovenilor de la Maribor, în ianuarie 2018, pentru transferul lui Billong
ADVERTISEMENT