Sport

PSG a intrat în lupta pentru Erling Haaland. Ce mesaj i-au transmis francezii atacantului de la Borussia Dortmund

Atacantul norvegian Erling Haaland este, alături de francezul Kylian Mbappe, unul dintre jucătorii doriți din vară de marile cluburi europene, iar ultima grupare care și-a manifestat interesul pentru nordic este PSG.
20.02.2022 | 13:21
PSG a intrat in lupta pentru Erling Haaland Ce mesaj iau transmis francezii atacantului de la Borussia Dortmund
PSG vrea să-l transfere pe Erling Haaland, în cazul în care nu reușește să-l păstreze pe Kylian Mbappe. Sursa foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Erling Haaland nu a mai jucat niciun meci oficial de peste o lună, din cauza unei accidentări, dar continuă să capteze atenția marilor cluburi europene. Ultima echipă care și-a manifestat interesul este PSG, liderul din Ligue 1.

PSG va face o ofertă concretă pentru Erling Haaland în luna martie

Clubul francez PSG face toate eforturile pentru a-l păstra pe Kylian Mbappe și în sezonul viitor, dar are și o variantă de rezervă. În cazul în care perla echipei nu-și va reînnoi contractul cu echipa din capitala Franței, scadent în iunie, PSG se va orienta către Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Conform sport.es, luna martie va fi decisivă pentru ambii atacanți. PSG îi va face o ultimă ofertă lui Kylian Mbappe. Nu doar oficialii clubului doresc ca el să continue pe Parc des Princes, ci și persoane din eșichierul politic, dispuse să intervină pentru ca atacantul să nu plece la Real Madrid.

Publicația spaniolă notează că oficialii clubului din capitala Franței au luat, deja, legătura cu persoane din anturajul lui Erling Haaland, transmițându-i să nu ia până în martie nicio în decizie în ceea ce privește viitorul lui.

ADVERTISEMENT

Barcelona îi oferă lui Erling Haaland un salariu de 100 de milioane de euro pe cinci ani

În acest sens, cei de la PSG sunt dispuși să dea mai mult decât cea mai bună ofertă pe care o are Erling Haaland în acest moment. Cel mai recent club care a anunțat cifre a fost Barcelona.

Oficialii grupării catalane au precizat că sunt pregătiți să plătească 75 de milioane de dolari pe clauza de reziliere a contractului jucătorului cu Borussia Dortmund, plus comisioanele cerute de impresarul atacantului norvegian, Mino Raiola, dar și de tatăl jucătorului.

ADVERTISEMENT

În plus,  Barça pune pe masă nu mai puțin de 100 de milioane de dolari pentru un contract pe cinci ani. Adică 20 de milioane de euro pe sezon, față de 8 cât primește, în prezent, la Borussia. Întâlnirea dintre președintele Juan Laporta și agenții jucătorului va avea loc tot în luna martie.

Erling Haaland mai este dorit de Manchester City și Real Madrid

Marea necunoscută a lui PSG este dacă Haaland va fi de acord să joace în Ligue 1. Jucătorul a declarat de mai multe ori că vrea să evolueze în La Liga. Totuși, oficialii echipei engleze Manchester City au o relație excelentă cu tatăl atacantului și uzează de orice mijloace pentru a-l convinge pe jucător să treacă în Premier League.

ADVERTISEMENT

La rândul lui, Florentino Perez, președintelele lui Real Madrid, este ferm convins că, din vară, Kylian Mbappe și Erling Haaland vor completa linia de atac a „albilor”, alături de francezul Karim Benzema.

Evident, până la urmă decizia va aparține jucătorului. Sunt șanse mari ca, în mai puțin de o lună, să aflăm dacă dorința jucătorului de a juca în Spania este mai mare decât sumele de bani oferite de PSG și Manchester City.

ADVERTISEMENT