Sport

Trei decizii radicale pe care le-ar lua Ilie Dumitrescu dacă ar antrena FCSB: „Aș fi foarte aspru și exigent”. Mesajul pentru Mihai Pintilii

Ilie Dumitrescu a făcut un exercițiu de imaginație și a dezvăluit cele trei decizii pe care le-ar lua pentru un joc mai bun dacă ar fi antrenorul lui FCSB.
01.02.2023 | 00:34
Trei decizii radicale pe care lear lua Ilie Dumitrescu daca ar antrena FCSB As fi foarte aspru si exigent Mesajul pentru Mihai Pintilii
Ilie Dumitrescu a analizat Oțelul Galați - FCSB 0-2. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu și-a imaginat că este antrenorul celor de la FCSB și a explicat deciziile pe care le-ar lua pentru un joc mai bun al roș-albaștrilor. Fostul mare internațional român vrea mai multă atenție în zona defensivă, mai puțină afecțiune între antrenor și jucători și schimbări mult mai inspirate.

Ilie Dumitrescu, trei decizii radicale pe care le-ar lua pe banca FCSB-ului: „Aș fi foarte aspru și exigent”

Ilie Dumitrescu nu este mulțumit de apărarea FCSB-ului, astfel, dacă ar fi antrenorul roș-albaștrilor ar cere mai multă atenția în acea zonă. Totodată, analistul TV a vorbit despre schimbările neinspirate de la FCSB, însă a explicat ipostaza neplăcută în care se află Mihai Pintilii, care trebuie să respecte deciziile lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Patronul din Pipera a recunoscut că a greșit schimbările în eșecul cu Farul, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. „Primul lucru: aș fi foarte aspru și exigent în zona organizării pe faza defensivă. Adică prea multe greșeli!

Al doilea lucru: este clar că e fantastic, e bucurie, toată lumea se bucură de atmosferă, de joc, de familie, dar se joacă pe puncte și pentru titlu la fiecare meci.

ADVERTISEMENT

Ăsta e un mesaj pentru Pintilii. Al treilea lucru și cel mai important: trebuie să facă ca fiecare jucător să dea cel mai bun randament pe postul lui. Totuși, există o îngrădire a unor decizii pentru antrenor”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Ilie Dumitrescu a vorbit despre schimbările greșite ale FCSB-ului în meciul cu Farul: „Am analizat jocul”

FCSB i-a schimbat la pauza meciului cu Farul, scor 2-3, pe Deian Sorescu și Malcom Edjouma, în timp ce în minutul 61, după ce roș-albaștrii conduceau cu 2-1, Andrea Compagno și Andrei Cordea au fost înlocuiți. Ilie Dumitrescu a explicat deciziile neinspirate.

ADVERTISEMENT

„Uite, eu am analizat jocul FCSB-ului cu Farul. În prima repriză, Edjouma dă două pase de gol și e schimbat la pauză! Deci două pase clare de gol, evidente. Una pentru Tavi Popescu, când dă cu șiretul interior.

Și pasa pentru Compagno! Și a fost extrem de activ, a schimbat jocul. Dacă ești antrenor, poate nu iei decizia asta. Și Deian Sorescu a fost activ, a creat, dar sunt niște schimbări care…

ADVERTISEMENT

Dau un exemplu. De ce îl schimbi pe Edjouma? Dacă tu vrei să iei o decizie în zona asta, poți să schimbi pe altcineva. Puteai să schimbi Coman cu Tavi Popescu, care nu s-a ridicat la un nivel foarte bun.

Nu poți să zici că de Olaru sau de alții nu te atingi, dar ceilalți sunt vulnerabili și n-ai ce să faci cu ei. Pe urmă, altă schimbare – Cordea, care a fost cel mai bun jucător. Cum să-l schimbi pe Cordea?”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu, mesaj dur pentru Mihai Pintilii: „Poți să ai și șapte licențe”

Mihai Pintilii se află în centrul scandalului licențelor de antrenor, deoarece nu deține licența Pro pentru a conduce lotul FCSB-ului. Ilie Dumitrescu a avut un mesaj dur pentru fostul căpitan al roș-albaștrilor, despre care spune că trebuie să își asume rolul pe care îl are în staff.

„M-ai întrebat ce aș fi făcut dacă eram la FCSB. Păi, n-ai ce să faci. Poți să ai 7 licențe. Dacă ăsta e statutul la FCSB, acceptă-l și ești expus, nu ai ce să mai faci. Ți-am dat câteva exemple analizate.

Edjouma, două pase senzaționale, cel mai periculos. Deian, activ! Sunt foarte mulți antrenori care n-ar fi luat deciziile astea. E simplu să vorbim, dar e foarte greu să gestionăm în situația ca asta.

Altă chestie: bucuria de a juca, bucuria rezultatelor, prietenia, atmosfera… nu prea! Mai ușor, dar trebuie să mergi și în zona aia, să fii mai…”, a mai spus Ilie Dumitrescu.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „ambele echipe înscriu sau peste 2,5 goluri” la meciul CFR Cluj – FCSB.

ADVERTISEMENT