Sporturi

Turneul ATP de la Washington a fost anulat. Un fost jucător în Top 10 vorbește despre întreruperea întregului sezon

21.07.2020 | 18:57
Turneul ATP de la Washington a fost anulat Un fost jucator in Top 10 vorbeste despre intreruperea intregului sezon
ADVERTISEMENT

Organizatorii turneului ATP de la Washington au anunțat că au anulat ediția din 2020 din cauza problemelor cauzate de Covid-19.

Situaţia sanitară din Statele Unite, unde au existat aproape 4 milioane de cazuri confirmate şi închiderea frontierelor dintre Uniunea Europeană şi SUA i-au convins pe organizatori să ia această decizie.

ADVERTISEMENT

Ei au fost deja nevoiţi să renunţe la turneul feminin, programat pentru 3-9 august şi care a fost înlocuit cu un turneu la Lexington, Kentucky, săptămâna următoare.

A fost anulat turneul ATP de la Washington

Turneul Citi Open de la Washington, care urma să reprezinte reluarea circuitului ATP la 14 august, fără spectatori, a fost anulat, iar pe surse se vorbește că și US Open ar putea să aibă aceeași soartă.

ADVERTISEMENT

ATP nu are în plan să înlocuiască turneul, astfel că sezonul va reîncepe, cel puțin teoretic, cu Masters 1000 “Western & Southern Open”, mutat de la Cincinnati, la New York.

Tenismenul spaniol Pablo Carreno Busta, fost ocupant al locului 10 ATP, a declarat că în prezent nu are certitudinea că circuitul masculin poate fi reluat în acest sezon: ”Circuitul ATP este complicat, deoarece există jucători din diferite țări și fiecare se află într-o situație diferită cu Covid-19”.

ADVERTISEMENT

”În principiu, sezonul de zgură va începe în septembrie și se va încheia cu Roland Garros. Dar Covid-19 nu este ușor controlat și, în orice moment, pot exista cazuri noi și trebuie să ne oprim. Sper să nu fie cazul.Sperăm că se poate juca, dar nu există certitudini absolute”, a explicat spaniolul.

Tenismenul sțrb Viktor Troicki este, de asemenea, convins că nu va exista tenis în SUA în această vară: ”Nu este realist să joci nimic acum. Nu este oficial, dar totul va fi probabil anulat”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Directorul Grand Slam-ului din New York, Stacey Allaster, a declarat pentru presa americană că şansele de desfășurare ale US Open sunt de 50 la sută: ”Astăzi, nimeni nu este sigur de nimic, este 50-50”.

ADVERTISEMENT