Sport

U Cluj – FC Argeș 2-0, în etapa 1 din play-out a SuperLigii. „Șepcile roșii” atacă Europa, argeșenii se afundă în subsol. Cum arată clasamentul

U Cluj a câștigat cu 2-0 meciul de pe teren propriu cu FC Argeș din prima etapă a play-out-ului din SuperLiga și începe să viseze la barajul pentru cupele europne.
20.03.2023 | 22:58
U Cluj  FC Arges 20 in etapa 1 din playout a SuperLigii Sepcile rosii ataca Europa argesenii se afunda in subsol Cum arata clasamentul
U Cluj a câștigat cu 2-0 meciul contra lui FC Argeș din prima etapă a play-out-ului SuperLigii. Foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
20-03-2023
21:02

Cum arată clasamentul din play-out-ul SuperLigii după U Cluj – FC Argeș 2-0

U Cluj a învins cu 2-0 pe FC Argeș în prima etapă a play-out-ului din SuperLiga, a acumulat 20 de puncte și a urcat pe locul 3 în clasament, după FC U Craiova (23 de puncte) și Petrolul (21 de puncte). „Șepcile roșii” s-au îndepărtat astfel de zona fierbinte și încep să spere că vor ocupa la final una dintre primele două poziții, care le dă dreptul să dispute barajul pentru accederea în Conference League.

FC Argeș s-a prezentat la Cluj cu un nou tehnician la timonă, Bogdan Argeș Vintilă, însă a dezamăgit încă o dată, ajungând la 15 partide la rând fără victorie în SuperLiga. Serie cu adevărat catastrofală care s-ar putea să-i ducă pe piteșteni chiar la retrogradarea directă.

SuperLiga play-out
Clasament play-out SuperLiga
20-03-2023
19:02

U Cluj - FC Argeș 2-0 (Remacle 45+1, Tescan 90+4)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final.

Min. 90+4: GOOOL U Cluj! Tescan pătrunde în careu pe partea dreaptă, șutează plasat la colțul lung, mingea lovește bara și intră în plasă.

Min. 77: Calcan șutează violent de la peste 20 de metri, Gorcea se întinde spectaculos și respinge în corner.

Min. 70: Thiam scapă singur cu Micle pe partea stângă, șutează din colțul careului din 6 metri, însă portarul oaspeților respinge în corner.

Min. 63: Thiam pătrunde în careu după ce trece de doi adversari, dar șutul său este respins de Micle.

Min. 45+1: GOOOL U Cluj! Chipciu scapă singur cu Micle, îl driblează, este faultat, însă mingea sare la Remacle, care înscrie în poarta goală. Excelent avantajul lăsat de arbitrul Horia Mladinovici.

Min. 36: Remacle se trezește singur în careu cu portarul Micle, dar șutează direct în acesta din 10 metri.

Min. 33: Corner pentru gazde, Martic recentrează în fața porții, Marius Constantin respinge, dar mingea pare să îi cadă pe mână și apoi trece puțin pe lângă bară. Arbitrul consultă VAR-ul, dar nu acordă lovitură de la 11 metri.

Min. 24: Șutul lui Calcan din afara careului este reținut în doi timpi de Gorcea.

Min. 3: Micle apără șutul lui Filip din careu, la colțul scurt.

Min. 1: A început partida.

20-03-2023
18:17

Echipele de start la U Cluj - FC Argeș

Au apărut echipele de start la U Cluj – FC Argeș:

U Cluj: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Chipciu – Remacle, G. Simion, I. Filip, Bic – J. Gomes, Thiam. Rezerve: P. Iliev, Goranov, Ispas, Oancea, Nistor, Fl. Ilie, Ad. Bălan, Tescan, Haită. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Argeș: Micle – Dobrosavlevici, Turda, M. Constantin, Rizzi – Meza Colli, Njike – Tofan, Calcan, Koubemba – Garita. Rezerve: Straton – Jakolis, Brendon, Mimito Biai, G. Crețu, Moisie, Boubacar, Jobello, Târcoveanu. Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Meciul U Cluj – FC Argeș are loc luni, 20 martie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei 1 din play-out-ul SuperLigii. Clujenii au întrerupt în derby-ul cu CFR Cluj din ultima etapă a sezonului regulat o serie excelentă de patru victorii consecutive. Piteștenii au aproape un tur de campionat de când nu au mai bătut pe nimeni și au același număr de puncte cu UTA – 14, pericolul retrogradării fiind foarte mare.

Unde se joacă meciul U Cluj – FC Argeș, în etapa 1 din play-out a SuperLigii

Confruntarea U Cluj – FC Argeș se desfășoară luni, 20 martie, de la ora 21:00, pe unul dintre cele mai moderne stadioane din țară, „Cluj Arena”. Un stadion care are, în schimb, un gazon de foartă proastă calitate și acest lucru se reflectă cel mai mult când este vreme nefavorabilă, iar suprafața de joc este afectată de intemperii.

ADVERTISEMENT

Numărul celor care au luat loc la ultimele meciuri ale „studenților” în tribunele cochetului stadion a fost în creștere de la un joc la altul, pe măsură ce rezultatele pozitive au venit în serie. Este de văzut ce se va întâmpla acum, la primul meci din play-out, după ce „Șepcile roșii” au pierdut umilitor, scor 0-4 derby-ul din Gruia cu rivala CFR.

Cine transmite la TV partida U Cluj – FC Argeș

Partida U Cluj – FC Argeș se joacă luni, 20 martie, de la ora 21:00, pe „Cluj Arena”, în etapa 1 din play-out-ul SuperLigii. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile de televiziune Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj, luni, 20 martie, va fi o vreme frumoasă, cu un cer mai mult senin pe parcursul zilei, iar rarele înnorări nu sunt și aducătoare de ploaie. Maxima zilei la ora prânzului va fi de 17 grade, iar la ora începerii jocului vor mai fi 11-12 grade, cât se poate de bine. Arbitrul acestei partide este bucureșteanul Horia Mladinovici.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea U Cluj – FC Argeș

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat foarte dezamăgit după dezastrul echipei sale în derby-ul orașului, acuzând jucătorii pentru faptul că au avut cea mai scăzută determinare într-un astfel de moment și acest lucru s-a transpus în eșecul clar suferit. El așteaptă ca echipa să se reabiliteze, evoluând la nivelul pe care l-a avut până la derbyul cu CFR Cluj. Nu are absențe în lot și poate trimite pe teren cea mai bună formulă de start.

ADVERTISEMENT

La FC Argeș, fanii au făcut o vizită la antrenament și și-au anunțat susținerea cu condiția să vadă implicare totală în joc a membrilor lotului, români sau străini. Dacă nu vor vedea această determinare vor pleca de lângâ echipâ. Se pare că din nou va lipsi cel mai bun fundaș central, Grigore Turda.

Echipa piteșteană se prezintă însă la acest meci cu un nou antrenor, un fost jucător de legendă al „vulturilor violeți”. Este vorba despre Bogdan Vintilă, tehnician care are trecută în CV și prezența pe banca FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul U Cluj – FC Argeș

Pentru casele de pariuri, U Cluj este echipa care are cele mai mari șanse să tranșeze această partidă, la o cotă foarte bună – 1,70. Dacă FC Argeș izbutește să ia o mare gură de oxigen, victoria ajunge la cota de 4,75. Șansă dublă „X2” are cotă 2,20,  iar gol marcat de oaspeți are cotă 1,90. Pentru un total de goluri „over 1,5” cota este de 1,45.

Din 1998 până acum, piteștenii nu au reușit nici o victorie la Cluj în meciurile cu Universitatea, gazdele având două victorii, iar alte trei partide s-au încheiat la egalitate, inclusiv cea din sezonul regular de acum. E drept că numărul redus de întâlniri directe poate surprinde, dar să nu uităm de lungile perioade când fie una, fie ambele echipe au fost în Liga 2.

ADVERTISEMENT