Sport

U Cluj – FC U Craiova 1-1, în etapa a 9-a din SuperLiga. Echipa lui Mititelu o depășește pe rivala Universitatea. Cum arată clasamentul

Pe o ploaie torențială, U Cluj și FC U Craiova au oferit un joc spectaculos, încheiat cu o remiză. Cu acest punct, echipa lui Adrian Mititelu o depășește pe rivala Universitatea în clasamentul SuperLigii.
02.09.2022 | 19:25
U Cluj  FC U Craiova 11 in etapa a 9a din SuperLiga Echipa lui Mititelu o depaseste pe rivala Universitatea Cum arata clasamentul
U Cluj și FC U Craiova se întâlnesc la Mediaș, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din SuperLiga. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
02-09-2022
20:32

Cum arată clasamentul din SuperLiga după U Cluj – FC U Craiova 1-1

U Cluj a obținut doar un punct din meciul disputat pe teren propriu (dar la Mediaș) cu FC U Craiova, în etapa a 9-a din SuperLiga. Echipa lui Eugen Neagoe a dominat prima repriză, când a ratat unele ocazii imense, și poate ar fi meritat mai mult după aspectul general al jocului. Egalul nu îi ajută prea mult pe clujeni, care rămân fără victorie în primele 9 etape și ocupă în continuare un loc retrogradabil.

De partea cealaltă, deși nu a mai oferit un joc spectaculos, cu care a încântat în debutul sezonului, FC U Craiova s-a scos datorită unui gol superb marcat de Gabi Iancu din lovitură liberă în prelungirile primei reprize. Acest punct obținut în deplasare este însă unul de moral pentru oltenii lui Adrian Mititelu, pentru că au trecut în clasament peste dușmanii de moarte de la Universitatea lui Mihai Rotaru.

02-09-2022
18:29

U Cluj - FC U Craiova 1-1 (Negru 28 aut. / G. Iancu 45+2)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 78: Gorcea respinge de sub bară șutul lui Asamoah la colțul scurt.

Min. 58: Chipciu șutează cu stângul de la marginea careului, mingea lovește bara și iese în aut de poartă.

Min. 45+2: GOOOL FC U CRAIOVA! Gabi Iancu execută magistral o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea se duce direct în vinclul porții lui Gorcea.

Min. 34: Șutul lui Ely Fernandes din careu lovește transversala.

Min. 28: GOOOL U CLUJ! Filip scapă pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, mingea îl lovește pe Radu Negru și intră în poartă, cu largul concurs al lui Robert Popa. După mai bine de 3 minute de analiză video a fazei, golul este acordat, poziția lui Filip fiind una corectă.

Min. 13: Adrian Bălan scapă singur spre poarta olteană, dar șutează pe lângă bară din 7-8 metri.

Min. 8: Liber pe 6 metri, Filip reia spre poartă, dar Popa are un reflex senzațional și respinge în corner. Clujenii cer gol, susținând că mingea trecuse de linia porții, însă decizia arbitrului rămâne valabilă după analiza video a fazei.

Min. 1: A început partida.

02-09-2022
17:58

Echipele de start la U Cluj - FC U Craiova

Au apărut echipele de start la U Cluj – FC U Craiova, meci care va începe la ora 21:30 pe stadionul „Gaz Metan” din Mediaș.

  • U Cluj: Gorcea – Chipciu, Fl. Ilie, D. Ispas, Briceag – Bic, R. Pires, I. Filip – Fl. Haită, Ad. Bălan, Ely Fernandes. Rezerve: A. Păun – R. Romeo, P. Pîrvulescu, G. Simion, Remacle, Purece, Hofman, Tescan, Boiciuc. Antrenor: Eugen Neagoe 
  • FC U Craiova: R. Popa – R. Negru, Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Vl. Achim – A. Chițu, Marquet, Bahassa – G. Iancu. Rezerve: Gurău – Paramatti, R. Grigore, Dr. Albu, Baeten, Van Durmen, D. Croitoru, G. Ganea, Cl. Bălan. Antrenor: Marius Croitoru

Partida U Cluj – FC U Craiova se joacă vineri, 2 septembrie, de la ora 21:30, și contează pentru etapa a 9-a din SuperLiga. Gazdele sunt în coada clasamentului, pe locul 14, și par să nu aibă soluții să iasă din pasa proastă chiar dacă au schimbat antrenorul în urmă cu două etape. Și-au revenit însă oltenii lui Adrian Mititelu, care după o serie de rezultate negative au reușit să o învingă în ultima rundă pe Sepsi și au urcat până pe locul 11 în ierarhia SuperLigii.

Unde se joacă meciul U Cluj – FC U Craiova, din etapa a 9-a a SuperLigii

Meciul U Cluj – FC U Craiova se joacă vineri, 2 septembrie, începând cu ora 21:30, pe stadionul „Gaz Metan” din Mediaș și contează pentru etapa a 9-a din SuperLiga. „Șepcile roșii” au mai evoluat pe această arenă și în debutul sezonului, atunci când „Cluj Arena” devenise indisponibilă din cauza festivalului Untold.

ADVERTISEMENT

Acum, însă, situația stă cu totul altfel. Suporterii lui U Cluj și-au dat în petec chiar la primul meci de la revenirea în orașul natal. Pe 22 august, la partida cu Sepsi (scor 0-1), arbitrul Sebastian Colțescu a fost obligat să întrerupă de mai multe ori jocul din cauza scandărilor xenofobe și a mesajelor rasiste afișate de ultrașii clujeni, iar acum a venit nota de plată. Comisia de Disciplină a luat act de cele întâmplate și a tăiat în carne vie. S-a decis amendarea clubului U Cluj cu suma de 25.000 de lei și interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri.

Cine transmite la TV partida U Cluj – FC U Craiova

La fel ca la toate jocurile din primul eșalon, Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1 sunt cele trei televiziuni care vor transmite în direct meciul de la Mediaș dintre U Cluj și FC U Craiova. De asemenea, așa cum v-am obișnuit mereu, cele mai importante faze vor putea fi urmărite în timp real pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

CCA l-a desemnat să conducă acest joc la centru pe arbitrul Marcel Bîrsan din București. La cele două linii se vor afla asistenții Radu Ghinguleac (București) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), iar ajutorul din camera VAR va fi oferit de Ovidiu Hațegan (Arad) și de Alexandru Vodă (Alba Iulia).

Ce jucători lipsesc din întâlnirea U Cluj – FC U Craiova

Eugen Neagoe nu are mari probleme de lot pentru acest joc, singura indisponibilitate fiind cea a lui Tescan, care nu și-a revenit după o accidentare. Tehnicianul „șepcilor roșii” așteaptă perfectarea transferului bulgarului Plamen Iliev, pentru a rezolva problemele din poartă. Titularul Gorcea a fost destul de ezitant până acum, iar acest lucru i-a costat pe clujeni puncte importante.

ADVERTISEMENT

Până atunci, U Cluj a reușit să-l ia împrumut de la FCSB până la finalul sezonului pe Ovidiu Horșia, jucător care este eligibil și pentru regula U21. Acesta nu e pregătit încă din punct de vedere fizic pentru un meci de SuperLiga, așa că debutul în tricoul clujenilor mai are de așteptat.

De partea cealaltă, Marius Croitoru are ceva bătăi de cap pentru acest meci. Pe lângă absențele lui Bauza (accidentat) și Compagno (plecat la FCSB), tehnicianul oltenilor l-a pierdut pentru acest joc și pe Sidibe, care a fost eliminat în runda precedentă contra lui Sepsi.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul U Cluj – FC U Craiova

În opinia bookmakerilor, chiar dacă stau mai prost în clasament, clujenii pleacă ușor favoriți în acest joc. Li s-a oferit o cotă de 2,60 la victorie, în timp ce un succes al oaspeților este răsplătit cu o cotă de 3,00. Egalul vă poate multiplica banii de 3,10 ori. Ca variante suplimentare, puteți lua în calcul pronosticurile „marchează gazdele” (cotă 1,40), „1X și peste 1,5 goluri” (cotă 2,00) sau puteți miza curajos pe combinația „X pauză / 1 final” (cotă 6,00).

U Cluj a început bine actualul sezon, cu două egaluri contra candidatelor la titlu FCSB și Universitatea Craiova, însă apoi s-a rupt ceva. Au urmat 4 înfrângeri consecutive, Eugen Neagoe i-a luat locul lui Erik Lincar, doar că rezultatele întârzie să apară. Nici la FC U Craiova lucrurile nu stau cu mult mai bine. Oltenii au totuși 10 puncte, jocul place ochiului, dar lipsește eficiența. Iar din această cauză nici poziția în clasament nu e una care să mulțumească, pentru că exigentul patron Adrian Mititelu vrea un loc în play-off.

Pur statistic, ultima întâlnire directă a avut loc în primăvara anului trecut, în sezonul regular al Ligii 2. S-a jucat tot la Cluj, victoria revenindu-le gazdelor cu 1-0. Acest lucru nu este însă relevant, deoarece loturile celor două echipe s-au schimbat radical, iar competiția este cu totul alta…

ADVERTISEMENT