Sport

Ucraina – Macedonia de Nord, al doilea meci pe Arena Națională. Premieră la Euro 2020: s-a folosit monitorul VAR

A doua partidă pe care Arena Națională din București o va găzdui la Euro 2020 este Ucraina - Macedonia de Nord.
Ucraina  Macedonia de Nord al doilea meci pe Arena Nationala Premiera la Euro 2020 sa folosit monitorul VAR
ADVERTISEMENT
17-06-2021
14:47

Arbitrul a folosit monitorul VAR pentru prima dată la Euro 2020

Ucraina – Macedonia de Nord a adus o premieră pe Arena Naţională şi la Euro 2020. Pentru prima dată de la startul competiţiei, un arbitru central a mers la marginea terenului pentru a judeca singur o fază neclară.

Argentinianul Rapallini a dictat penalty pentru Ucraina după ce a verificat personal faza pe ecran. 

Argentinianul Rapallini a mers la marginea terenului pentru a revedea faza de la penalty-ul ucrainenilor. FOTO: FANATIK
Argentinianul Rapallini a mers la marginea terenului pentru a revedea faza de la penalty-ul ucrainenilor. FOTO: FANATIK
17-06-2021
13:45

Foste glorii ale fotbalului românesc, în tribuna a II-a la Ucraina - Macedonia de Nord

Ucraina – Macedonia de Nord are parte de suporteri de lux. Ion Marin, Emil Săndoi şi Dumitru Moraru asistă la meci, având locuri în tribuna a II-a.

Ion Marin, Emil Săndoi şi Dumitru Moraru au urmărit Ucraina - Macedonia de Nord de la tribuna II. FOTO: FANATIK
Ion Marin, Emil Săndoi şi Dumitru Moraru au urmărit Ucraina – Macedonia de Nord de la tribuna II. FOTO: FANATIK

Federaţia Română de Fotbal a dat naştere unui adevărat scandal, după ce la primul meci de pe Arena Naţională Gică Hagi şi Gică Popescu au stat în aceeaşi zona a stadionului. Ulterior, Gică Popescu a precizat că el şi Hagi au avut bilete cumpărate şi nu invitaţii de la FRF.

FRF anunţase anterior începeri Euro 2020 că a trimis invitaţii fostelor glorii ale fotbalului românesc, dar la primul meci zona VIP a fost plină de politicieni, nicidecum de mari fotbalişti români.

17-06-2021
13:03

Fanii Ucrainei nu respectă distanţarea socială. Jandarmii au intervenit

Fanii Ucrainei din tribune nu au respectat normele sanitare în vigoare, mai exact distanţarea socială. 

Stewarzii au intervenit rapid pentru remedierea situaţiei, iar la scurt timp şi-au făcut apariţia şi jandarmii, însă fără rezultat.

S-au purtat discuţii, dar fanii au rămas pe loc. Sunt filmaţi de jandarmii din faţa peluzei, pentru identificări ulterioare 

Stewarzii de la Arena Naţională şi jandarmii au intervenit când fanii ucrainenii nu au respectat distanţarea socială. FOTO: FANATIK
Stewarzii de la Arena Naţională şi jandarmii au intervenit când fanii ucrainenii nu au respectat distanţarea socială. FOTO: FANATIK
Stewarzii de la Arena Naţională şi jandarmii au intervenit când fanii ucrainenii nu au respectat distanţarea socială. FOTO: FANATIK
Stewarzii de la Arena Naţională şi jandarmii au intervenit când fanii ucrainenii nu au respectat distanţarea socială. FOTO: FANATIK

 

17-06-2021
12:48

Mircea Lucescu va urmări din tribune meciul Ucraina - Macedonia de Nord

Antrenor la Dinamo Kiev, echipă care dă 10 jucători în lotul Ucrainei, Mircea Lucescu va urmări partida cu Macedonia de Nord din tribunele Arenei Naţionale.

Antrenorul român a ajuns la stadion împreună cu doi oficiali ai federaţiei ucrainene.

Mircea Lucescu a venit pe Arena Naţională să urmărească Ucraina - Macedonia de Nord, la Euro 2020. FOTO: FANATIK
Mircea Lucescu a venit pe Arena Naţională să urmărească Ucraina – Macedonia de Nord, la Euro 2020. FOTO: FANATIK
17-06-2021
12:18

Cu o oră înainte de startul meciului, tribunele Arenei Naţionale erau mai mult goale

A mai rămas o singură oră până la fluierul de start în Ucraina – Macedonia, în grupa C de la Euro 2020. Cu toate acestea, reporterii FANATIK prezenţi pe Arena Naţională, care va fi gazda partidei, au surprins imagini cu tribunele aproape goale ale stadionului. 

Deşi la meci au voie să asiste în jur de 13.900 de fani (25% din capacitatea stadionului), fotografiile de la faţa locului arată scaune goale şi doar ici, colo câţiva suporteri.

Tribunele Arenei Naţionale, mai mult goale cu o oră înainte de startul meciului Ucraina - Macedonia de Nord. FOTO: FANATIK
Tribunele Arenei Naţionale, mai mult goale cu o oră înainte de startul meciului Ucraina – Macedonia de Nord. FOTO: FANATIK

La precedentul joc găzduit la Bucureşti, Austria – Macedonia de Nord 3-1, 9.082 de persoane au asistat la partidă.

17-06-2021
11:05

Rusia, dușmanul comun al ucrainenilor și macedonenilor

Discuție amicală între suporterii ucraineni și macedoneni, care savurau liniștiți împreună un pahar de bere înaintea partidei. După ce au epuizat subiectele fotbalistice, cele două tabere au dat-o pe politică și și-au indentificat dușmanul comun: „Russia is shit for us and for you”, i-a spus un ucrainean unui fan al macedonenilor. Adică „Rusia este un rahat și pentru noi, și pentru voi!”.

17-06-2021
10:09

Liniște în jurul Arenei Naționale cu trei ore înainte de meci

Cu trei ore înainte de meci, atmosfera în jurul Arenei Naționale este foarte calmă.

Puținii fani ai celor două echipe s-au refugiat la terasele și restaurantele din zonă, unde servesc masa împreună.

17-06-2021
09:53

Suporterii ucraineni și macedoneni au petrecut în Centrul Vechi

Meciul Ucraina – Macedonia de Nord, decisiv pentru ambele formații în vederea calificării în optimile de finală ale Euro 2020, se joacă joi, pe Arena Națională din București. În dimineața partidei, suporterii celor două formații au luat cu asalt terasele din Centrul Vechi, unde s-au relaxat împreună la o bere. Nu au existat incidente între ei, atmosfera fiind una prietenoasă.

Printre fanii de lux prezenți în Centrul Vechi s-au făcut remarcați macedoneanul Goran Popov și ucraineanul Artem Milevskyi, foști coechipieri la Dinamo Kiev, veniți la București să-și încurajeze naționala în meciul de azi după-amiază.

Întâlnirea din Grupa C este programată joi, de la ora 16:00, și va fi arbitrată de argentinianul Fernando Andres Rapallini.

Pentru a veni în sprijinul suporterilor care și-au achiziționat bilete pentru cele patru partide de pe Arena Națională, FRF a făcut publice  regulile ce guvernează accesul pe cel mai mare stadion al țării.

ADVERTISEMENT

Arena Națională, gazda partidei Ucraina – Macedonia de Nord

Chiar dacă nu suscită un  interes crescut în rândul fanilor din țara noastră, întâlnirea Ucraina – Mecedonia de Nord este una cu o miză uriașă pentru ambele formații, care vin după înfrângeri în prima etapă.

Elevii lui Andriy Shevchenko au cedat la Amsterdam în fața Olandei, scor 2-3, într-una dintrecele mai fumoase partide de până acum de la turneul final. După o primă repriză fără goluri, batavii au punctat în startul părții secunde de două ori.

ADVERTISEMENT

Ucraina a replicat și în patru minute a restabilit egalitatea spre stupoarea fanilor prezenți în tribune. Însă, ucrainenii au scăpat printre degete un punct uriaș, puștiul Denzel Dumfries aducând victoria Olandei cu cinci minute înainte de final.

Meci de totul sau nimic la București

Macedonenii au jucat primul meci din istoria lor la un turneu final chiar pe Arena Națională, dar au fost învinși de mai experimentata formației a Austriei, scor 3-1. Elevii lui Igor Angelovski au avut o răbufnire de orgoliu în prima repriză, când au egalat prin veteranul Pandev, dar lipsa de experiență la nivel înalt i-a costat în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de faptul că au deja câte o înfrângere la activ, cele două reprezentative nu își mai permit niciun pas greșit dacă vor să ajungă în fazele eliminatorii. Dacă macedonenii nu au prea multe speranțe, pentru Ucraina o eliminare din faza grupelor ar fi un eșec.

Dacă la primul joc de la București, suporterii Macedoniei de Nord au făcut legea, austriecii fiind destul de puțini, este de așteptat ca lucrurile să fie mult mai echilibrate în ceea ce privește duelul cu Ucraina, care are graniță cu țara noastră.

ADVERTISEMENT

Scandal la primul meci pe Arena Națională

Prima întâlnire din istorie jucată în România la un turneul final a adus și un scandal cu iz balcanic. Politicieni de la cele mai importante partide din Parlament, șeful DNA și apropiații lui Răzvan Burleanu din FRF au ocupat cele mai bune locuri, în timp ce foștii mari internaționali, printre care Gică Hagi, Gică Popescu sau Dorinel Munteanu au stat la tribuna a doua.

Fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, consideră că foștii mari fotbaliști au fost umiliți și spune că de împărțirea invitațiilor s-a ocupat Vasile Dîncu, considerat protectorul actualului președinte de la Casa Fotbalului.

După ce scandalul a luat amploare, FRF a dat un comunicat prin care a anunţat că a reuşit mărirea cotei de locuri disponibile pentru reprezentanţii României la tribuna oficială a Arenei Naţionale, la meciurile următoarele partide de la Campionatul European, iar foștii internaționali vor putea sta la VIP.

ADVERTISEMENT