Sport

Ucrainencele de la Dinamo sunt șocate de situația tragică din țara lor: „Este oribil”

Cele două poloiste ucrainence legitimate la Dinamo au vorbit, printre lacrimi, despre situația critică din țara natală. Vestea primită de la cei dragi le-a lăsat fără cuvinte.
24.02.2022 | 18:00
Ucrainencele de la Dinamo sunt socate de situatia tragica din tara lor Este oribil
Maria Dvorzhetska și Anastasia Melnychuk se tem pentru cei dragi din Ucraina. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Dvorzhetska și Anastasia Melnychuk sunt în România, la echipa de polo feminin a Clubului Sportiv Dinamo, dar gândurile lor se îndreaptă către familii și prieteni, victime ale războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, sub pretextul apărării separatiștilor din Donbas.

Ucrainencele de la Dinamo se tem pentru cei dragi: „Este oribil”

Pentru cele două sportive, dimineața de joi, 24 februarie a început cu vestea pe care sperau să nu o primească niciodată. Cei dragi le-au trezit din somn, îngroziți de asediul liderului de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

M-am trezit pe la 6:30 și am văzut numeroase mesaje primite de la familia mea. Atunci am aflat despre ce se întâmplă în Ucraina. A fost o dimineață șocantă”, a declarat Anastasia Melnychuk, potrivit sport.ro.

Și colega sa a fost marcată de veștile primite din țara natală. „Mi-au povestit că la 5 dimineața au fost treziți de zgomotul bombelor care au căzut în Kiev. Nu știu ce să facă acum. Este oribil”, a dezvăluit, printre lacrimi, Maria Dvorzhetska.

ADVERTISEMENT

Răzvan Raț: „E haos! Fiecare trăiește cu frica în sân”

Chestionat pe marginea subiectului, Răzvan Raț și-a exprimat la rândul său îngrijorarea pentru prietenii din Ucraina, țară în care a evoluat vreme de zece ani – la Șahtior Donetsk – și a cucerit o sumedenie de trofee. Potrivit spuselor sale, invazia rusă a făcut ca frica să devină cuvântul de ordine în țara vecină.

Din ce am vorbit cu prieteni, totul e paralizat. Fiecare trăieşte cu frica în sân. Sunt foarte mulţi oameni care încearcă să iasă din oraş. Bărbaţii nu au voie să iasă din oraş, cei care pot ajuta armata.

ADVERTISEMENT

Bărbaţii de peste 18 ani nu pot ieşi din oraşe. Doar femeile pot ieşi. Erau cozi la ieşirile din oraş. E haos. E foarte ciudată situaţia. Vorbeam cu prieteni care au mai trăit o dată asta la Doneţk. Parcă e prea mult a doua oară”, a declarat fostul căpitan al naționalei României, pentru as.ro.

Mircea Lucescu nu pleacă din Ucraina: „Nu sunt laș”

Contactat de FANATIK, Mircea Lucescu a afirmat răspicat că nu ia în calcul în acest moment să plece din Ucraina. Dinamo Kiev ar fi trebuit să dispute sâmbătă primul meci din 2022, dar autoritățile au decis să suspende activitățile sportive timp de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Vai de capul nostru ce ne este dat să trăim, n-aș fi crezut niciodată că mai este posibil așa ceva… Elțân a lăsat lucrurile nepuse la punct… așa încurcate, neclarificate după destrămarea Uniunii Sovietice…

Lumea așteaptă, ce să facă? Totul depinde de ruși, nu de ucraineni, că nu ei atacă… Să vedem și ce efect au, dacă au, sancțiunile astea internaționale date rușilor.

Cum să vin? Păi să pleca așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…

Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte… să le vină mintea la cap”, a explicat „Il Luce” în exclusivitate pentru FANATIK, direct din cantonamentul echipei sale.

ADVERTISEMENT