Sport

UEFA, reacție vehementă după gesturile lui Ronaldo și Pogba! Avertisment pentru jucătorii care nu respectă sponsorii

Gesturile lui Cristiano Ronaldo și Paul Pogba, care au îndepărtat sticlele sponsorilor de pe masă, au stârnit controverse și UEFA a reacționat.
17.06.2021 | 19:52
UEFA reactie vehementa dupa gesturile lui Ronaldo si Pogba Avertisment pentru jucatorii care nu respecta sponsorii
ADVERTISEMENT

Căpitanul Portugaliei a fost deranjat la conferința de presă dinaintea partidei cu Ungaria de la Euro 2020 de cele două sticle cu băutura carbogazoasă pe care le avea în fața sa și le-a dat la o parte, luând în mână o sticlă cu apă.

Mijlocașul francez Paul Pogba, care după victoria în fața Germaniei a primit premiul pentru cel mai bun jucător de pe teren, sponsorizat de Heineken, a venit la conferința de presă și a îndepărtat de pe masă o sticlă de bere a renumitei firme.

ADVERTISEMENT

Reacție dură a UEFA după gesturile lui Ronaldo și Pogba

Gesturile făcute de Ronaldo și Pogba nu au fost pe placul UEFA, care se vede pusă într-o postură proastă în fața unor sponsori care aduc o groază de bani în fotbal, iar oficialii au reacționat imediat și le-au transmis un avertisment jucătorilor.

”Reamintim echipelor participante că aceste parteneriate sunt destinate organizării turneului şi pentru a asigura dezvoltarea fotbalului în toată Europa, în special pentru tineri şi femei”, se arată într-un comunicat al forului euopean, conform publicației Evening Standard.

ADVERTISEMENT

Managerul de competiţii al UEFA, Martin Kallen, a asigurat că problema principală a fost gestul lui Ronaldo, dar că există o oarecare înţelegere faţă de jucătorii care adoptă acest comportament, faţă de alcool, din motive religioase, așa cum este cazul lui Pogba.

UEFA pune tunurile și pe țările gazdă

Deși nu a luat nicio măsură disciplinară, UEFA le-a cerut jucătorilor celor 24 de echipe să nu mai mute băuturile de la sponsori. Directorul Euro 2020, Martin Kallen, a declarat că forul a comunicat cu echipele referitor la această problemă.

ADVERTISEMENT

”Regulile turneului impun respectarea acordurilor UEFA cu sponsorii, chiar dacă jucătorii cu norme religioase de respectat – aşa cum s-a întâmplat cu Pogba – nu vor avea o sticlă de alcool în faţa lor”, a precizat oficialul forului european.

Martin Kallen a mai precizat că responsabilii relaţiilor cu mass-media de pe cele 11 stadioane din Europa ar trebui, de asemenea, să ajute la îndepărtarea sticlelor de bere înainte de sosirea unui jucător musulman.

ADVERTISEMENT

Sumă uriașă pentru participante de la sponsori

De asemenea, jucătorii primesc în mod indirect bani din veniturile din contractele comerciale ale Euro 2020, prin intermediul federaţiilor lor naţionale şi prin intermediul cluburilor de la care provin.

Cele 24 de federaţii naţionale care participă la Euro 2020 vor împărţi 371 de milioane de euro premii în bani, iar campioana va primi până la 34 de milioane de euro.

După victoria în fața Finlandei și revenirea în lupta pentru calificare, selecționerul Rusiei, Stanislav Cherchesov, l-a ironizat pe Cristiano Ronaldo pentru gestul său de a îndepărta sticlele de suc de pe masă. Tehnicianul rus s-a prezentat în fața jurnaliștilor extrem de fericit pentru primele puncte făcute de formația la Euro 2020 și imediat după ce s-a așezat pe scaun a deschis o sticlă de Coca-Cola și a băut cu sete.

ADVERTISEMENT