Sport

FCSB a mai reziliat contractele cu doi jucători. Anunțul oficial

Perioada de transferuri din SuperLiga în perioada de iarnă s-a încheiat luni, 13 februarie. Așa cum era de așteptat, nu am avut parte de mutări spectaculoase.
16.02.2023 | 00:29
FCSB a mai reziliat contractele cu doi jucatori Anuntul oficial
FCSB a făcut o curățenie masivă în lot în această iarnă, iar ultimii doi jucători care au reziliat contractele sunt Florin Achim și Cristian Dumitru. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
15-02-2023
22:38

Încă doi jucători au plecat de la FCSB

FCSB a făcut o curățenie masivă în lot în această iarnă, iar ultimii doi jucători care au reziliat contractele sunt Florin Achim și Cristian Dumitru.

”DUMITRU CRISTIAN COSMIN vs. FC FCSB SA – Încetare raporturi contractuale – Admite cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților începând cu data de 15.02.2023. Definitivă.

ACHIM FLORIN VASILE vs. FC FCSB SA – Încetare raporturi contractuale – Admite cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților începând cu data de 15.02.2023. Definitivă”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

Odată cu plecarea celor doi, FCSB a ajuns la 10 jucători de care s-a despărțit în această iarnă. Pe lângă Achim și Dumitru, au mai părăsit vicecampioana României jucătorii Răzvan Ducan (FC Botoșani), Ianis Stoica (împrumutat la U Cluj), Alexandru Musi (împrumutat la Poli Iași), Andrei Dumiter (FC Voluntari), Marco Dulca (Chindia), Bogdan Rusu (CS Mioveni), Rachid Bouhenna (Ionikos) și Radu Boboc.

15-02-2023
17:55

Andrei Burlacu a semnat cu FC Botoșani

FC Botoșani a anunțat achiziționarea jucătorului Andrei Burlacu, care a evoluat ultima dată la CS Mioveni.

”FC Botoșani anunță transferul atacantului botoșănean Andrei Burlacu, ultima dată la CS Mioveni. În vârstă de 26 de ani, fotbalistul de bandă stângă a mai evoluat în cariera sa, la profesioniști, pentru Universitatea Craiova, Poli Iași, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna și FCSB”, se arată pe pagina de Facebook a moldovenilor.

 

Mutarea nu este văzută cu ochi buni de suporterii lui FC Botoșani, aceștia acuzându-l pe antrenorul Flavius Stoican că l-a transferat doar pentru că este ginerele său. BUrlacu are de mai mulți ani o relație cu Lorena Stoican, fostă handbalistă la SCM Craiova.

”Îl ia Stoican peste tot pe ginerele său”, ”Și-a adus ginerele! Doamne ajută!”, ”Astă seară ne distrăm în familie, ceva veri sau nepoți nu mai ai?”, ”No, amu’ beute și păcănele!” sau ”A venit ginericăăăăăăăăă, se știeeeeeeee”, sunt doar câteva dintre comentariile suporterilor.

13-02-2023
22:38

CFR Cluj l-a transferat pe Robert Filip, internațional U20 din Serie C italiană

În ultima zi a perioadei de transferuri de iarnă, CFR Cluj a reușit să-l înregimenteze pe Robert Filip, internațional român U20, care a evoluat până acum în Serie C italiană la echipa US Alessandria Calcio.

„Bine ai venit, Robert Filip! Cluburile CFR 1907 Cluj și US Alessandria Calcio au ajuns la un acord privind transferul internaționalului U20, Robert Filip, în Gruia! Îi urăm bun venit la CFR Cluj tânărului mijlocaș central și cât mai multe realizări!”, este anunțul făcut de CFR Cluj pe pagina de Facebook a clubului.

 

În acest sezon, Robert Filip a evoluat în 14 meciuri pentru Alessandria Calcio, reușind să marcheze un gol. Este cotat de site-ul transfermarkt la 100.000 de euro.

13-02-2023
21:49

CFR Cluj l-a împrumutat pe Ionuț Rus în Liga 2

CFR Cluj a anunțat că l-a cedat sub formă de împrumut până la finalul sezonului pe portarul Ionuț Rus la formația Ripensia Timișoara, din Liga 2 Casa Pariurilor.

”Cluburile CFR 1907 Cluj și Ripensia Timișoara au ajuns la un acord privind împrumutul portarului Ionuț Rus, până la finalul acestui sezon, la gruparea din liga secundă”, se arată pe pagina de Facebook a campioanei României.

 

Portarul în vârstă de 23 de ani avea șanse minime să apere la echipa lui Dan Petrescu, acolo unde titular este italianul Simone Scuffet, iar rezerve sunt Răzvan Sava și Cristian Bălgrădean.

Actualul sezon este unul extrem de echilibrat, atât la vârf, cât și în partea sa inferioră, iar formațiile fac ultimele mișcări în loturi înainte de a începe ”bătălia” pentru atingerea obiectivelor.

Se încheie perioada de transferuri în SuperLiga

Unul dintre cele mai interesante transferuri realizate în ultima zi de mercato din SuperLiga a venit de la revelația FC Hermannstadt. Sibienii l-au adus pe atacantul Gabi Iancu, după ce acesta și-a reziliat contractul cu FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

”Gabi Iancu a semnat un contract valabil până la sfârșitul acestui sezon cu FC Hermannstadt. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani are un palmares impresionant: 4 campionate câștigate cu FCSB (3) și Viitorul Constanța, o Cupă a Ligii și o Cupă a României cu FCSB și două Supercupe cu FCSB și Viitorul Constanța.

Gabi Iancu a fost golgheterul primei ligi a României în sezonul 2019 – 2020 (18 goluri), când evolua pentru Viitorul Constanța. Fotbalistul format la Academia Hagi a strâns 4 selecții pentru echipa națională a României, dar și alte 8 prezențe pentru reprezentativa U21, pentru care a înscris de două ori.

ADVERTISEMENT

Gabi Iancu este cotat la suma de 700.000 euro pe site-urile de specialitate, iar pe CV-ul său se mai regăsesc echipe ca Viitorul Constanța, FCSB, Karabukspor (Turcia), Termalica (Polonia), FC Voluntari, Dunărea Călărași, Akhmat Grozny (Rusia), Farul Constanța și FC U Craiova 1948, echipă pentru care a bifat 15 prezențe în prima parte a acestui sezon, înscriind 2 goluri și oferind o pasă de gol.

Toate detaliile financiare din contractul semnat de fotbalist rămân confidențiale. La fel ca în celelalte transferuri făcute de clubul nostru, putem spune că și în cazul de față salariul lui Gabi Iancu se încadrează în ceea ce putem noi să oferim. Gabi Iancu va purta tricoul cu numărul 9 la FC Hermannstadt”, se arată într-o postare pe Facebook a grupării sibiene.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a despărțit de doi jucători

FC Botoşani a anunţat că a ajuns la un acord cu atacantul macedonean Petar Petkovski (26 de ani) pentru întreruperea acordurilor contractuale. Extrema stânga a evoluat pentru echipa din Moldova din vara anului 2021, adunând 29 de partide şi contribuind cu un gol şi o pasă decisivă.

Și Universitatea Craiova a renunțat la doi jucători. Patronul Mihai Rotaru a anunțat în direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că a ajuns la o înțelegere cu fundașul dreapta elvețian Ivan Martic să meargă la Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că și Paul Papp a părăsit gruparea olteană, urmând să joace în viitor la Petrolul Ploiești. La scurt timp, ”lupii galbeni” au oficializate sosirea jucătorului în vârstă de 33 de ani.

De asemenea, Universitatea Cluj a mai adus și un internațional bulgar. Fundașul stânga Ivan Goranov a debutat în prima reprezentativă a Bulgariei pe 6 septembrie 2018 într-o victorie din Liga Națiunilor cu Slovenia. În total, el are șapte selecții pentru naționala țării vecine, șase dintre acestea fiind în meciuri oficiale.

Site-ul oficial al clujenilor a anunțat că Goranov, în vârstă de 30 de ani, a jucat în cariera sa la formațiile Levski Sofia, Beroe, Litex Lovech, Lokomotiv Plovdiv, Charleroi și Lamia, pentru care a jucat 20 de meciuri în prima parte a sezonului.

ADVERTISEMENT