Fotbal international

Ultimul Campionat Mondial din cariera lui Cristiano Ronaldo! Record la primul meci, inclus în echipa modeştilor şi retrogradare pe banca rezervelor

Cristiano Ronaldo s-a oprit în sferturile de finală la ultimul Campionat Mondial din carieră. Ce a făcut starul portughe la turneul final din Qatar.
10.12.2022 | 19:50
Ultimul Campionat Mondial din cariera lui Cristiano Ronaldo Record la primul meci inclus in echipa modestilor si retrogradare pe banca rezervelor
Cristiano Ronaldo a terminat în genunchi ultimul Campionat Mondial din carieră
ADVERTISEMENT

Portugalia a fost eliminată de Maroc, scor 0-1, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Pentru Cristiano Ronaldo a fost ultimul turneu final la cea mai importantă competiţie, pe care l-a încheiat cu un gol marcat, în primul meci.

Cristiano Ronaldo, la ultimul Campionat Mondial din carieră. A contat doar în primul meci

Ajuns la 37 de ani, Cristiano Ronaldo a început perfect ultimul Campionat Mondial din carieră. În Portugalia – Ghana 3-2, starul a deschis scorul, după un penalty primit cu mare uşurinţă, şi a devenit primul fotbalist care înscrie la cinci turnee finale de CM.

ADVERTISEMENT

A fost singurul moment în care Cristiano Ronaldo a ieşit pozitiv în evidenţă. În al doilea meci din Grupa H, 2-0 cu Uruguay, portughezul a încercat să-i fure primul gol al lui Bruno Fernandes. FIFA a analizat faza şi a anunţat că atacantul de 37 de ani nu a atins deloc mingea şi i-a atribuit reuşita jucătorului de la Manchester United. Faza a devenit virală, iar mulţi l-au criticat pe CR7 pentru egoismul de care a dat dovadă.

Ultimul meci din faza grupelor, înfrângerea cu 1-2 în faţa Coreei de Sud, a adus un nou episod negativ. După ce a greşit la primul gol al asiaticilor, Cristiano Ronaldo a fost chemat pe bancă de Fernando Santos. Starul a fost vizibil nemulţumit de deicizia selecţionerului şi chiar s-ar fi răstit la acesta: “Te grăbești al dracului de rău să mă schimbi”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Cristiano Ronaldo a susţinut că mesajul era pentru unul dintre adversari, care i-a cerut să iasă mai repede de pe teren. “Totul s-a întâmplat înainte să ies de pe teren. Un jucător coreean îmi spunea să mă mișc mai repede, iar eu i-am spus să tacă din gură, pentru că nu are nicio autoritate. Nu trebuie să își dea cu părerea”, a explicat CR7.

Cristiano Ronaldo, în echipa celor mai slab jucători de la Campionatul Mondial 2022, după faza grupelor

După faza grupelor, Cristiano Ronaldo a fost inclus în echipa celor mai slabi jucători de la Campionatul Mondial 2022. Portughezul era din ce în ce mai contestat, mai ales că prestaţiile de pe teren nu aduceau deloc aminte de jucătorul stelar.

ADVERTISEMENT

Cel mai slab “11” de la CM 2022: Meshaal Barsham (Qatar, 6,10) – Alistair Johnston (Canada, 6,40), Oscar Duarte (Costa Rica, 6,30), Francisco Calvo (Costa Rica, 6,25), Homam Ahmed (Qatar, 6,23) – Mathew Leckie (Australia, 6,33), Karim Boudiaf (Qatar, 6,30), Abdulelah Al-Malki (Arabia Saudită, 6,15), Tajon Buchanan (Canada, 6,10) – Cristiano Ronaldo (Portugalia, 6,37), Almoez Ali (Qatar, 6,23)

Fanii nu l-au mai vrut în primul “11” al Portugaliei şi Fernando Santos l-a trimis pe bancă

Cristiano Ronaldo a mai primit o lovitură de acasă, din Portugalia, chiar înaintea meciului cu Elveţia. Jurnaliştii de la A Bola au lansat un sondaj de opinie în care întrebau dacă atacantul de 37 de ani ar merita să fie titular în optimile de finală, iar 70% dintre portughezi au răspuns cu nu.

ADVERTISEMENT

Fernando Santos s-a conformat şi a început meciul Portugalia – Elveţia cu Ronaldo pe banca de rezerve. Lusitanii s-au dezlănţuit pe teren şi au marcat cinci goluri până când CR7 a intrat pe teren, în minutul 74. La finalul meciului, atacantul a mers la galeria, i-a salutat pe fani şi a fugit la vestiare. În tot acest timp, colegii lui au stat minute bune şi au sărbătorit calificarea pe gazon.

Ameninţările lui Cristiano Ronaldo. Rezervă şi la ultimul meci de la Campionatul Mondial

După calificarea Portugaliei în sferturile de finală, ziarul Record anunţa că Ronaldo a făcut scandal în cantonamentul naţionalei, după ce a aflat că va fi rezervă în meciul cu Elveţia. Acesta a ameninţat că va pleca acasă şi a fost cu greu calmat de Fernando Santos.

Din nou, A Bola a repetat sondajul înaintea meciului cu Maroc, iar lovitura a fost şi mai grea. De această dată, 93,6% dintre portughezi au votat ca Ronaldo să fie din nou rezervă, iar Fernando Santos l-a lăsat pe bancă.

Cristiano Ronaldo a intrat, în minutul 50, pe teren, însă nu a reuşit să ajute Portugalia să întoarcă scorul. În timpul petrecut pe teren, la ultimul meci la Campionatul Mondial, atacantul a avut un şut pe poartă, respins de Yassine Bounou, a atins mingea de zece ori şi a avut trei pase precise din cinci încercări. La finalul meciului, portughezul a părăsit terenul în lacrimi, iar din palmaresul stelar îi va lipsi trofeul mondial.

Liber de contract după despăţirea de Manchester United, Cristiano Ronaldo are pe masă o ofertă de la Al Nassr. Portughezul este aşteptat cu un salariu astronomic, de aproape 200.000.000 de euro pe an, iar prestaţiile de la Campionatul Mondial 2022 dovedesc că doar în ţările arabe ar mai putea juca, însă banii pe care i-ar primi sunt departe de ceea fotbalistul mai poate arăta pe teren.

ADVERTISEMENT