Sport

Ultraşii Petrolului, ironii pentru Peluza Nord a celor de la FCSB: “Turnători de primă mână, la poliţia română!”. De la ce a pornit totul

Ultraşii celor de la FCSB au fost ironizaţi de cei ai Petrolului în timpul meciului de pe "Ilie Oană". Totul după o plângere la poliţie împotriva rivalilor de la CSA Steaua.
09.10.2022 | 23:56
Ultrasii Petrolului ironii pentru Peluza Nord a celor de la FCSB Turnatori de prima mana la politia romana De la ce a pornit totul
(P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,35 este cota pentru ”2 solist și sub 5,5 goluri” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele! Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrolul – FCSB s-a disputat cu casa închisă pe stadionul “Ilie Oană”. Roş-albaştrii au câştigat cu 2-0 graţie golurilor marcate de Joyksim Dawa şi Florinel Coman şi obţin puncte importante după debutul slab de campionat.

Ultraşii Petrolului, atac la Peluza Nord a celor de la FCSB!

Elevii lui Dică au fost susţinuţi din tribune de câteva sute de ultraşi din “Peluza Nord”, care nu au avut o viaţă uşoară. Ultraşii Petrolului i-au ironizat pe cei din nucleul dur al galeriei FCSB pentru un incident petrecut în această săptămână.

ADVERTISEMENT

Cei din Peluza Nord de la FCSB au fost izolaţi de ceilalţi ultraşi din România din cauza unei plângeri făcute la poliţie. Fanii FCSB sunt acuzaţi că unul de-ai lor a făcut plângere după ce i s-ar fi furat steagul de brigadă “Tornado 47”, care a dus la desfiinţarea brigăzii, conform regulilor nescrise din lumea ultraseriei.

Fanii roş-albaştrilor, primiţi cu ostilitate la Ploieşti: “Sifoanelor, sifoanelor!”

Iar cei de la Petrolul Ploieşti s-au aliat cu celelalte facţiuni dure din ţară condamând gestul suporterilor de la Peluza Nord, care au mers la poliţie să reclame jaful, purtătorul de steag având cu el şi un copil, martor la întreaga scenă.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei 700 de fani ai celor de la FCSB au fost primiţi cu ostilitate pe “Ilie Oană”: “Sifoanelor, sifoanelor!” sau „Ole, ole, au venit sifoanele!”, fiind două dintre refrenele fanilor gazdă.

Ce bannere au afişat cei de la Petrolul: “Turnători de primă mână, la Poliţia Română!”

Mai mult, în timpul meciului, suporterii celor de la Petrolul au afişat mai multe bannere cu mesaje care fac referire la decizia fanilor de a face plângere la Poliţie:

ADVERTISEMENT

“60 de inşi. Aglomeraţie mare la turnătorie. Mentalitate de turmă, ce cocălărie!”

Banner fani Petrolul. Sursa: fanatik
Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik

“Turnători de primă mână, la Poliţia Română!”

Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik
Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik
Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik
Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik

“Tornadele din 47, născute prin 2007!”

Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik
Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik

“Bătaia pentru captură nu e tâlhărie, aşa cum nici sifonăreala nu-i ultraserie!”

Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik
Banner fani Petrolul. Sursa: Fanatik

De la ce a pornit totul?!

Incidentul cu steagul a avut loc pe 18 august, după meciul FCSB – Viking, din play-off-ul Conference League. Un ultras din brigada “Tornado 47”, parte din peluza Nord,  a fost urmărit şi agresat de unii suporteri ai CSA Steaua din grupul “Glas”.

Ultraşii echipei armatei l-au deposedat de steagul brigăzii. Conform regulilor nescrise brigada s-a desfiinţat. Dar, cei de la FCSB ar fi mers la poliţie să depună plângere, acuzând că fiul minor al celui care purta steagul a fost martor la întreaga scenă şi a fost afectat.

ADVERTISEMENT

Poliţia Capitalei a anunţat că a pus în aplicare 14 mandate de aducere!

Poliţia Capitalei a anunţat în această săptămână că “a pus în aplicare 19 mandate de percheziţie şi 14 mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată”.

După acest anunţ al Poliţiei, mai multe grupuri de ultraşi din România, printre cei de la Dinamo, U Cluj, FC U Craiova, Petrolul Ploieşti sau Poli Timişoara, s-au unit împotriva ultraşilor de la FCSB, considerând că a fost încălcat un cod al ultraseriei.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,87 este cota pentru ”1 solist” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: