Sport

Culisele plecării lui Burcă de la Dinamo: ceartă „la cuțite” cu prietenul Andrei Nicolescu! Ce va face antrenorul. Exclusiv

Ovidiu Burcă a renunțat la postul de antrenor la Dinamo. FANATIK a aflat că decizia tehnicianului a venit după o ceartă dură cu Andrei Nicolescu!
28.11.2023 | 21:01
Culisele plecarii lui Burca de la Dinamo cearta la cutite cu prietenul Andrei Nicolescu Ce va face antrenorul Exclusiv
Ovidiu Burcă a renunțat la postul de antrenor la Dinamo, iar FANATIK a aflat că decizia tehnicianului a venit după o ceartă cu Andrei Nicolescu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a oficializat despărțirea de omul care în sezonul precedent a readus miraculos echipa în SuperLiga. „Câinii” au pierdut derby-ul cu FCSB și au ajuns la 11 meciuri consecutive fără victorie. Ovidiu Burcă, 43 de ani, e istorie la Dinamo!

Ovidiu Burcă a plecat de la Dinamo după o ceartă dură cu prietenul său Andrei Nicolescu

Prietenia strânsă care îi lega de ani buni pe Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu pare că s-a destrămat. Din informațiile FANATIK, cei doi s-au certat la cuțite luni seară, la 24 de ore după înfrângerea suferită de Dinamo în fața rivalei FCSB.

ADVERTISEMENT

Tocmai această ceartă dură pe care a avut-o cu Nicolescu, omul alături de care a fost și în proiectul de la Rapid, l-a făcut pe Burcă să se hotărască încă de luni seară să o părăsească pe Dinamo! El i-a transmis lui Nicolescu clar că, în cursul zilei de marți, îi va anunța pe jucători și apoi va pleca de la echipă.

Oficialul din Ștefan cel Mare a înțeles că Burcă nu mai poate fi întors, că e hotărât să plece. Nicolescu i-a acceptat plecarea. Cu toate acestea, tehnicianul nu și-a anunțat el demisia, iar anunțul despărțirii a venit din partea clubului, care i-a mulțumit printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Andrei Nicolescu a fost chiar cel care ar fi redactat, de la sediul Red@White, comunicatul de care aminteam! Doar că acesta nu a fost publicat decât după ce în presă au apărut informații despre iminenta ruptură! Era pregătit oricum.

  • 21 iulie 2022 este ziua în care Ovidiu Burcă a preluat-o pe Dinamo, cu care a reușit promovarea din primul sezon
ADVERTISEMENT

Decizia radicală a lui Burcă: a cerut să fie singur la conferința de presă de adio!

Niciun alt om de la Dinamo nu a știut exact ce s-a întâmplat între Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu luni seara. Nimeni, în afara celor doi, nu avea informații despre despărțirea de a doua zi. Un mic dubiu a apărut totuși marți dimineață, atunci când antrenorul le-a dat jucătorilor programul. Surprinzător, programul era doar pentru ziua de marți!

A fost o decizie care a ridicat ceva „sprâncene”, deoarece tehnicianul obișnuia să le transmită fotbaliștilor programul pe toată săptămâna, până la meciul care urma în weekend. Acest lucru arată faptul că despărțirea era ireconciliabilă!

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă a fost prezent la antrenamentul echipei de marți după-amiază de la Săftica. Și-a luat „la revedere” de la jucători, dar fără mari efuziuni. Burcă va fi prezent și la ședința de pregătire de miercuri, tot la baza de la Săftica, dar aproape sigur nu o va mai conduce. O va urmări doar de pe margine.

La ora 14:00, de-acum fostul tehnician al lui Dinamo va susține o conferință de presă de adio, la Săftica, în care va vorbi despre plecarea din tabăra ”câinilor”. FANATIK a aflat că Ovidiu Burcă a cerut conducerii clubului să fie lăsat singur la întâlnirea cu jurnaliștii. Nu vrea să-i fie alături nimeni din conducerea clubului! Decizia radicală sugerează de fapt că Burcă va pleca definitiv de la Dinamo, nu va „urca” la birouri!

  • 56 de partide a stat Ovidiu Burcă pe banca „roș-albilor”, având o medie de 1,29 de puncte pe meci
  • 10 puncte din 51 posibile a făcut Burcă la Dinamo în SuperLiga: 2 victorii, 4 egaluri și 11 eșecuri. Burcă lasă „câinii” pe locul 15, loc de retrogradare directă!
ADVERTISEMENT