Sport

Un fost conducător al lui Dinamo îi face praf pe fani: ”Fac multe nenorociri. Își distrug propria echipă”

Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru la meciul cu UTA din sezonul regulat, iar un fost conducător i-a criticat dur după ce a văzut sancțiunea primită de club.
27.03.2024 | 17:16
Un fost conducator al lui Dinamo ii face praf pe fani Fac multe nenorociri Isi distrug propria echipa
Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru la meciul cu UTA din sezonul regulat, iar un fost conducător i-a criticat dur după ce a văzut sancțiunea primită de club. Sursă foto: Simion MECHNO/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ca atât ”roș-albii”, cât și formația arădeană, să joace fără spectatori în cele 4 partide de pe teren propriu din play-out-ul SuperLigii.

Fanii lui Dinamo, criticați vehement de un fost conducător

Fost conducător la Dinamo, Constantin Anghelache i-a pus la zid pe ultrașii care au făcut scandal la întâlnirea cu UTA din ultima etapă a sezonului regulat și este de părere că disputarea jocurilor fără spectatori le poate fi fatală ”câinilor” în lupta pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

”Procedura aceasta este… Dacă au argumente, ei vor face recurs pentru a li se reduce sancțiunea. Dacă nu vor face recurs, patru etape și gata. Dacă Dinamo joacă aceste etape fără spectatori, asta însemna ceva groaznic pentru echipă.

Suporterii au fost cei care i-au dat aripi echipei, au încurajat-o, au făcut tot ce se poate. Repet, e o situație groaznică pentru echipă. Dacă observatorii și arbitrii au scris în foile lor despre această chestiune, probabil că la Comisia de Disciplină s-a aplicat litera de regulament… Să vedem ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Este o chestiune de care Dinamo nu avea nevoie sub nicio formă în situația în care este! Putea primi o sancțiune mai mare sau mai mică, putea primi amendă sau să se procedeze ca la Rapid, să se închidă o tribună…

Dar dacă au primit această pedeapsă, n-au altceva de făcut decât să se supună. Iar asta e ceva îngrozitor. Spectatorii fac multe nenorociri, ei nu își dau seama că în felul acesta își distrug pur și simplu propria echipă”, a declarat Anghelache, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Anghelache arată cu degetul și spre Jandarmerie

Fostul oficial din Ștefan cel Mare consideră că o parte din vină o poartă și Jandarmeria și vorbește despre faptul că, fără să aibă suporterii aproape în play-out, Dinamo poate ajunge în Liga 2.

”Dacă decizia rămâne, iar echipa va suferi din cauza lipsei sprijinului galeriei, asta poate să-i afecteze în așa fel încât să ajungă în Liga 2. Ar fi îngrozitor pentru o echipă care a muncit, care a făcut niște cheltuieli și și-a făcut o echipă bunicică acum, care a arătat că joacă bine.

ADVERTISEMENT

Eu am spus întotdeauna că sancțiunile mari trebuie să le ia și Jandarmeria. (…) Cei cu fumigene și cei cu astfel de materiale nenorocite nu au cum să intre cu ele în stadion dacă Jandarmeria își face datoria.

Erau avizați de ceea ce se întâmplase în afara stadionului, ar fi trebuit să controleze la sânge. Chiar nu înțeleg cum se poate intra în stadion cu asemenea materiale pirotehnice, în contextul în care controlul ar trebui să fie amănunțit”, a mai spus Constantin Anghelache.

Incidente în afara stadionului, dar și pe teren

La sosirea la stadion, autocarul celor de la UTA a fost înconjurat de fanii ”câinilor”, având parte de o primire ostilă. Jucătorii au fost fluierați și înjurați, iar cel mai vocal dintre suporterii dinamoviști a fost chiar liderul Peluzei Cătălin Hîldan, Elyass Bucurică.

Apariția suporterilor care o susțin pe UTA Arad a declanșat un adevărat haos în jurul stadionului Arcul de Triumf. Mai multe petarde au fost aruncate, jandarmii fiind nevoiți să apeleze la gaze lacrimogene.

Gazele au fost simțite și de persoanele care nu erau implicate în scandal, ci doar veniseră la stadion pentru a-și susține echipa favorită. Forțele de ordine au intervenit cu câini sau calare, spre uimirea bătrânilor, femeilor cu copii de mână sau a trecătorilor.

Incidentele s-au mutat apoi în interiorul arenei. Suporterii lui Dinamo pe de o parte și suporterii celor de la UTA Arad și CSA Steaua pe de altă parte s-au provocat reciproc, iar situația a degenerat.

După mai multe scandări reprobabile, galeriile au aruncat cu torțe una în direcția celeilalte. Momentele tensionate au culminat cu pătrunderea pe gazon a suporterilor. Primii care au pătruns pe gazon au fost suporterii din peluza dinamovistă.

Suporterii au profitat de neatenția forțelor de ordine. Mai multe persoane au fost reținute în urma incidentelor. Cei din galeria CSA Steaua, înfrățită cu galeria arădenilor, nu au făcut pasul în spate, au coborât pe gazon și a urmat o adevărată scenă de război.

ADVERTISEMENT
Tags: