Sporturi

Un fost fotbalist e primul pugilist român calificat la JO de la Tokyo! Ce tatuaj și-a făcut. Video

07.10.2020 | 15:26
Un fost fotbalist e primul pugilist roman calificat la JO de la Tokyo Ce tatuaj sia facut Video
ADVERTISEMENT

Un fost fotbalist este primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care urmează să se desfășoare în 2021.

În luna martie, Comitetul Olimpic Internațional a decis ca Jocurile Olimpice din capitala Japoniei să fie amânate pentru vara anului viitor, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au anunțat că noile date de desfășurare a celei mai importante competiții sportive sunt 23 iulie – 8 august 2021.

Primul pugilist român calificat la JO de la Tokyo este un fost fotbalist

Până în acest moment, singurul pugilist român calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo este fostul fotbalist Cosmin Gîrleanu. În vârstă de 21 de ani, sportivul a obținut biletele pentru JO la categoria 52 de kilograme în turneul preolimpic de la Londra.

ADVERTISEMENT

Înainte de box, sportivul a jucat și fotbal, dar din cauza faptului că nimeni nu se putea înțelege cu el a fost nevoit să renunțe. ”M-au dat afară de la fotbal, mă certam cu colegii, făceam o grămadă de prostii. Eram rău!”, povește cel mai bun pugilist de la lotul național.

Cosmin Gîrleanu povestește că s-a apucat de box în urmă cu 10 ani dintr-o întâmplare: ”Eram un copil energic și tatăl meu a decis să mă dea la un sport de contact să îmi consum energia. La început nu prea mi-a plăcut, eu tot voiam să stau prin cartier, să mă joc cu copiii, dar după primul meci pe care l-am avut a început să îmi placă”.

ADVERTISEMENT

fost fotbalist pugilist calificare JO de la Tokyo

Pugilistul român nu a mai participat la vreo competiție de câteva luni, dar se antrenează intens la sală și a început să practice escalada. ”Cât am stat izolat mi-a fost foarte greu și începusem să fac box cu umbra prin casă, în oglindă, a fost foarte urât”, a declarat el.

După calificarea la Jocurile Olimpice, Cosmin Gîrleanu și-a tatuat pe antebrațul drept cercurile olimpice pentru a nu uita niciodată performanța reușită: ”Uneori nu-mi dădeam prea multe șanse de calificare la JO, din cauza gurilor rele de prin jur, dar am crezut în mine și am avut oameni care m-au susținut mereu. Calificarea a fost un vis împlinit”.

ADVERTISEMENT

fost fotbalist pugilist calificare JO de la Tokyo

Cosmin Gîrleanu este multiplu campion național, vicecampion european de juniori și campion mondial de juniori în 2015. La turneul preolimpic de la Londra, el a obținut biletele pentru Tokyo după ce l-a învins la puncte, decizie 3-0, pe azerul Rufat Huseinov.

ADVERTISEMENT