Sport

Un fost jucător la Petrolul Ploiești, pe teren la tragedia din Indonezia: ”Au încercat să vină după noi la cabine. Sunt peste 200 de morți”

Un fost jucător la Petrolul Ploiești s-a aflat pe teren la tragedia petrecută în Indonezia în care au murit sute de oameni.
02.10.2022 | 11:25
Un fost jucator la Petrolul Ploiesti pe teren la tragedia din Indonezia Au incercat sa vina dupa noi la cabine Sunt peste 200 de morti
Un fost jucător la Petrolul Ploiești s-a aflat pe teren la tragedia petrecută în Indonezia în care au murit sute de oameni. Sursă foto: marca.com
ADVERTISEMENT

Este vorba de atacantul Abel Camara din Guinea-Bissau, care a îmbrăcat tricoul ”lupilor galbeni” în sezonul 2013-2014 și a marcat un gol în 16 meciuri jucate.

Tragedia din Indonezia, povestită de fostul jucător de la Petrolul Ploiești

Fostul jucător de la Petrolul Ploiești a povestit de unde a început tragedia petrecută la întâlnirea Arema Malang – Persebaya Surabaya, scor 2-3, din campionatul Indoneziei, și a precizat că toți fotbaliștii au scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT

Abel Camara este cel care a marcat golurile echipei gazdă, în minutele 43 și 45+2, atunci când oaspeții conduceau cu 2-0. În cele din urmă, Persebaya Surabaya a mai marcat o dată în repriza secundă spre nemulțumirea fanilor celor de la Arema.

”Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță, mulțumesc lui Dumnezeu! S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derby-ului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare.

ADVERTISEMENT

Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști. Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță. Campionatul va fi întrerupt pentru o săptămână, atât știu momentan”, a declarat Camara, pentru gsp.ro.

Sute de fani morți pe un stadion din Indonezia

Mii de fani au invadat terenul după ultimul fluier al arbitrului, însă au fost alungați cu gaze lacrimogene de poliție. La porțile de ieșire din stadion s-a creat aglomerație, iar în acest haos cel puțin 174 de persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Ministrul șef al securității din Indonezia a spus pe rețelele de socializare că stadionul a fost umplut peste capacitate. Arena poate să găzduiască 38.000 de persoane, iar oficialul susține că s-au vândut 42.000 de bilete.

Liga de Fotbal din Indonezia a precizat că meciurile vor fi suspendate timp de o săptămână, dar președintele țării Joko Widodo a ordonat amânarea tuturor partidelor până la încheierea anchetei. De asemenea, formația Arema a primit interzis să găzduiască meciuri pentru restul sezonului.

ADVERTISEMENT

Această nouă tragedie arată că lecțiile trecutului nu au fost încă învățate, iar consecințele sunt catastrofale. În Europa, drame asemănătoare au avut loc la Heysel, Belgia, și în Glasgow, Scoția.

ADVERTISEMENT