Fotbal international

Un jurnalist brazilian prezent la România – Argentina 3-2 în 1994, îndrăgostit de Hagi: “Era ca mijlocaşii noştri de pe vremuri! Unul dintre cei mai buni din istorie”. Exclusiv

FANATIK a stat de vorbă în Qatar cu Fabio Altman, un jurnalist brazilian care a văzut pe viu victoria României cu Argentina, scor 3-2, de la Mondialul din 1994.
16.12.2022 | 13:02
Un jurnalist brazilian prezent la Romania  Argentina 32 in 1994 indragostit de Hagi Era ca mijlocasii nostri de pe vremuri Unul dintre cei mai buni din istorie Exclusiv
Un jurnalist brazilian prezent la România - Argentina 3-2 în 1994, îndrăgostit de Hagi: "Era ca mijlocaşii noştri de pe vremuri! Unul dintre cei mai buni din istorie". Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

România nu s-a mai calificat din 1998 la Cupa Mondială, iar ţara noastră încă trăieşte la turneele finale din aminitirile anilor 90 în care “tricolorii” conduşi de Gică Hagi au făcut furori.

Un jurnalist brazilian prezent la România – Argentina 3-2 în 1994: “Un meci pe care nu îl voi putea uita!”

Chiar şi 24 de ani mai târziu, oamenii care vin la Cupa Mondială îşi aduc aminte de Hagi şi asociază ţara noastră cu numele “Regelui”, cunoscut din Etiopia până în Argentina şi din Coreea de Sud până în Mexic.

ADVERTISEMENT

La turneul final din Qatar, FANATIK a stat de vorbă cu jurnalistul brazilian Fabio Altman, de la revista de sport Placar. Ne-a dezvăluit că a fost în tribunele stadionului Rose Bowl din Pasadena, la celebrul meci România – Argentina 3-2:

“A fost un meci fabulos. Maradona a fost suspendat pentru doping, dar ce echipă avea România şi ce jucători. Ţin minte că a fost foarte cald la acel meci, dar s-a jucat la o intensitate incredibilă. Un meci pe care nu îl voi putea uita. 

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fost un jucător excepţional. Pentru mine a fost un privilegiu că l-am putut vedea. Era ca unul dintre mijlocaşii brazilieni de pe vremuri, care organiza echipa şi marca goluri. Era unul dintre cei mai buni din istorie”, ne-a spus Altman.

Răsuceşte cuţitul în rană: “Aş fi vrut să jucăm cu România, clar. Cred că ieşea cel mai spectaculos meci”

Jurnalistul brazilian ne-a spus că şi-ar fi dorit un duel între Brazilia şi România în semifinalele competiţiei, dar în locul nostru s-a calificat Suedia, după sfertul de finală de infarct împotriva “tricolorilor”, decis după loviturile de departajare:

ADVERTISEMENT

“Aş fi vrut să jucăm cu România, clar. Cred că ieşea cel mai spectaculos meci. Cu jucătorii tehnici pe care i-aţi avut, cu acea echipă, ar fi fost senzaţional să joace împotriva Braziliei. Aşa, cu Suedia… a fost un meci tern”, ne-a explicat Altman.

De ce a clacat Brazilia în Qatar: “S-a văzut că suntem o echipă subţire. Nu avem consistenţă la mijloc!”

Brazilia este fără titlu mondial de 20 de ani, ultimul obţinut fiind în 2002. Fabio Altman a criticat naţionala lui Tite şi a dezvăluit că echipa nu are un decar adevărat:

ADVERTISEMENT

“Din păcate, s-a văzut că suntem o echipă subţire. La primul meci mai puternic am clacat. Nu avem consistenţă la mijloc. Ok, e Casemiro. Dar nu avem un Modric, nu există un Messi. Neymar e bun, a şi marcat. Ne-am avântat prea mult după ce am deschis scorul cu Croaţia.

Era minutul 115, de ce te mai duci în atac? Asta pentru că toată lumea spune că Brazilia are stilul ofensiv şi trebuie să atace tot timpul. Dar cu trei minute înainte de final te duci cu toată echipa în atac? O mare greşeală, care ne-a costat”, a spus Altman.

Finala Cupei Mondiale va avea loc duminică între Franţa şi Argentina. Campioana en-titre întâlneşte selecţionata lui Messi de la ora 17:00, pe stadionul din Lusail. În finala mică, Maroc va juca împotriva Croaţiei.

  • 125 de selecţii are Gheorghe Hagi în echipa naţională
  • 17 ani a evoluat “Regele” în prima reprezentativă a României

  • 2,75 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Argentina – Franţa. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT