Sport

Un oficial de la Șahtar Donețk, atac virulent la adresa FIFA: ”Simţim că luptăm nu doar împotriva Rusiei, ci şi a lor”

Directorul sportiv al clubului Șahtar Donețk, Darijo Srna, a lansat un atac dur la adresa FIFA, considerând că forul mondial nu ajută cluburile din Ucraina.
20.01.2023 | 09:59
Un oficial de la Sahtar Donetk atac virulent la adresa FIFA Simtim ca luptam nu doar impotriva Rusiei ci si a lor
Directorul sportiv al clubului Șahtar Donețk, Darijo Srna, a lansat un atac dur la adresa FIFA, considerând că forul mondial nu ajută cluburile din Ucraina. Sursă foto: dynamo.kiev.ua
ADVERTISEMENT

Viaţa ucrainenilor a fost dată peste cap în urmă cu aproape un an, când Rusia a invadat Ucraina. Cu toate acestea, fotbalul continuă în ţara vecină, chiar dacă meciurile sunt jucate în condiţii speciale.

FIFA, atacată fără menajamente de directorul sportiv de la Șahtar Donețk

Fostul fundaș Darijo Srna, care ocupă acum funcția de director sportiv la Șahtar Donețk, a atacat extrem de virulent conducerea FIFA, fiind de părere că mai marii fotbalului neglijează cluburile din Ucraina.

ADVERTISEMENT

El a dat ca exemplu faptul că au fost respinse contestaţiile şi pretenţiile ridicate de Şahtior Doneţk, privitoare la plata unor compensaţii după decizia FIFA conform căreia jucătorii străini puteau pleca fără despăgubiri, din cauza războiului.

”Toată lumea ajută Ucraina, însă FIFA nu ajută fotbalul. Nu este corect ce ne-a făcut FIFA. Ne va distruge. Nu cerem bani care nu ni se cuvin: vrem să protejăm un club care a jucat de 17 ori în faza grupelor Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Şi nu contează dacă suntem noi sau alt club, este toată ţara. Vrem ca ei să protejeze liga ucraineană. În schimb, simţim că luptăm nu doar împotriva Rusiei, ci şi împotriva FIFA. Se comportă ca şi cum nu le pasă. Suntem mici pentru ei”, a declarat Srna, într-un interviu pentru The Guardian.

Srna, nemulțumit că președintelui Zelenski nu i s-a permis să transmită un mesaj înaintea finalei CM

Fostul internațional croat, în vârstă de 40 de ani, a condamnat FIFA pentru faptul că nu i-a permis președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, să transmită un mesaj înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar.

ADVERTISEMENT

”Ne-am restartat campionatul singuri. Am pierdut până acum doar două cluburi de primă divizie: Mariupol şi Desna. Toţi ceilalţi au reuşit să rămână în viaţă. Vă puteţi imagina că FIFA vede tot ce se întâmplă, când oamenii mor şi fotbaliştii joacă sub bombardamente şi în sunetul sirenelor şi nu face nimic?

Am văzut cu toţii Cupa Mondială. Pe de-o parte vedeţi oameni zâmbind în Qatar, un turneu bine organizat, un nivel foarte bun al fotbalului. Pe de altă parte, vedem că nu îi permit preşedintelui Zelenski să transmită un mesaj înainte de finală, despre ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Îi invit, din toată inima, să viziteze Ucraina câteva zile. Vreau să le arăt totul, să îi ajut să simtă un pic ce se întâmplă. Apoi, poate vor înţelege că merită protejat ceea ce avem noi”, a mai spus Darijo Srna.

ADVERTISEMENT
Tags: