Fotbal intern

Un oficial FRF, stupefiat după ce ora semifinalei România – Germania a fost schimbată: “Este o crimă! Vom sesiza UEFA”

25.06.2019 | 10:41
Un oficial FRF stupefiat dupa ce ora semifinalei Romania  Germania a fost schimbata Este o crima Vom sesiza UEFA
ADVERTISEMENT

România s-a calificat în semifinalele Euro 2019 de pe primul loc în grupa C. În ultimul meci al grupei, “tricolorii” au dat-o la pace cu Franța și a remizat, scor 0-0, un rezultat care califică ambele echipe în faza următoare a competiției. România va juca împotriva Germaniei joi, de la ora 19:00, pe stadionul Renato Dall’ara din Bologna. 

Un oficial FRF, stupefiat după ce ora semifinalei România – Germania a fost schimbată: “Este o crimă! Vom sesiza UEFA”

Inițial, România trebuia să joace de la ora 22:00 pe stadionul din Reggio Emilia, însă UEFA a făcut o modificare imediat după finalul meciului cu Franța și a mutat semifinala României de la ora 19:00. Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la Federația Română de Fotbal a anunțat că va depune un memoriu la UEFA prin care cere schimbarea orei de start:

ADVERTISEMENT

”Este crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că vom juca de la ora 19:00. Nu se poate! M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitatea se suspendă după 36 de grade.

Nu știu dacă se poate juca la 19:00. Nu mi se pare corect ca o echipă să joace de la 19:00 și altele de la 22:00. Nu știu ce va fi. Vom face un apel la UEFA! Este un val de căldură extraordinar în zona asta a Italiei!”, a spus Stoichiță la Digisport.

ADVERTISEMENT
Un oficial FRF, stupefiat după ce ora semifinalei România - Germania a fost schimbată Este o crimă! Vom sesiza UEFA
Un oficial FRF, stupefiat după ce ora semifinalei România – Germania a fost schimbată Este o crimă! Vom sesiza UEFA FOTO: Ionuț Radu, alături de George Pușcaș

Francezii ne-au mulțumit după meci

Naționala Franței a făcut un gest frumos la finalul confruntării. “Cocoșii” au venit la final să le mulțumească românilor pentru rezultatul de egalitate care califică ambele echipe, așa cum a declarat selecționerul Mirel Rădoi la finalul meciului: “Nu ne-au surprins francezii, ştiam că Dembele nu va juca. Ştiam şi sistemul de joc. E fabuloasă atmosfera de aici. Le mulţumim fanilor, au fost mereu lângă noi. Nu a fost deloc uşor, mai ales când naţionala Franţei vine să ne mulţumească”, a spus Rădoi.

România și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice cu această calificare în semifinalele competiției. “Tricolorii” au obținut pentru a doua oară această performanță după cea din 1964. Atunci, naționala României a mers până în faza sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT
  • 65 de milioane de euro este cota lotului echipei României U 21
  • 8 goluri a înscris România în cele trei meciuri din grupa C