Life

Un post de radio din România va suspenda emisiunile după moartea Reginei Elisabeta a II-a: “Suntem profund îndurerați”

Un post de radio din România va suspenda emisiunile după moartea Reginei Elisabeta a II-a. De ce a fost luată această decizie.
09.09.2022 | 10:14
Un post de radio din Romania va suspenda emisiunile dupa moartea Reginei Elisabeta a IIa Suntem profund indurerati
Un post de radio din România va suspenda emisiunile după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Virgin Radio România va suspenda emisiunile și comunicarea din mediul online în zilele următoare, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Suverana s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022.

Virgin Radio România suspenda emisiunile după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a Irlandei de Nord a îndurerat o lume întreagă. Alți lideri, personalități politice, dar și cântăreți și actori au transmis mesaje de condoleanțe după vestea tristă.

ADVERTISEMENT

După moartea suveranei, în Marea Britanie a început perioada de doliu național.

Virgin Radio a fost înființat în Marea Britanie, motiv pentru care transmisiunile live ale postului for fi întrerupte până luni, 12 septembrie, în semn de respect pentru Regină.

“Suntem profund îndurerați să anunțăm că Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață.

ADVERTISEMENT

Brandul Virgin a fost înființat în Marea Britanie și, din respect, ne vom alătura colegilor noștri din întreaga lume sistând până luni emisiunile și comunicarea pe toate mediile online.”, a transmis Virgin Radio România printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook.

În perioada de doliu de după decesul Reginei, mai multe reportaje vor fi difuzare la posturile TV și de radio din Marea Britanie. Postul BBC va transmite numai știri în legătură cu acest subiect.

ADVERTISEMENT

Prințul Charles a devenit Rege al Marii Britanii

Charles, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, a devenit automat Rege al Marii Britanii după decesul mamei sale.

Regina Elisabeta a II-a a decedat în după-amiaza zilei de joi, 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Scoția. Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii avea 96 de ani.

ADVERTISEMENT

“Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele şi Regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine.”, a anunțat Palatul Buckingham seara trecută.

În noul său rol, fiul Reginei Elisabeta a II-a are titulatura de Regele Charles al III-lea.

“Astăzi, Coroana trece, așa cum a făcut-o de mai bine de o mie de ani, noului nostru monarh, noului nostru șef de stat, majestății sale regelui Charles al III-lea.”, a anunțat Liz Truss, noul prim-ministru al Marii Britanii.

Regele Charles a transmis un mesaj emoționant aseară, după decesul mamei sale. Noul suveran urmează să fie încoronat după înmormântarea Reginei, care va avea loc la 10 zile de la deces.

Funeraliile de stat vor avea loc la Westminster Abbey, acolo unde se vor purta două minute de reculegere, iar slujba va dura o oră. Sicriul va călători spre Windsor, iar slujba de înmormântare va avea loc la Capela St. George.

ADVERTISEMENT