Sport

Un puști de la Inter Miami, dat pe spate de Leo Messi: ”Parcă eram într-un joc video”

Transferul lui Leo Messi la Inter Miami a fost o adevărată bombă pentru fotbalul mondial, iar un puști de la echipa din MLS a povestit cum a decurs primul antrenament.
23.10.2023 | 23:35
Un pusti de la Inter Miami dat pe spate de Leo Messi Parca eram intrun joc video
Transferul lui Leo Messi la Inter Miami a fost o adevărată bombă pentru fotbalul mondial, iar un puști de la echipa din MLS a povestit cum a decurs primul antrenament. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

De la sosirea argentinianului în această vară, formația patronată de David Beckham s-a transformat total. Din ciuca bătăilor în Statele Unite a ajuns să câștige Cupa Ligii și să joace finala US Open Cup.

Cum l-a impresionat Leo Messi pe un puști de la Inter Miami

Impactul pe care Leo Messi l-a avut la Inter Miami a fost unul uriaș, în special pentru jucătorii tineri care până la sosirea superstarului nu au mai posibilitatea de a vedea astfel de fotbaliști uriași în apropierea lor.

ADVERTISEMENT

Iar cea mai bună descriere o face puștiul Tyler Hall. Jucătorul de 17 ani de la Inter Miami a povestit cum a decurs primul antrenament la care a luat parte și Leo Messi, dar și cum îi ajută campionul mondial pe cei mai tineri.

”În prima zi când a venit Messi parcă nu era real. Parcă eram într-un joc video sau așa ceva! Din când în când mă lovea pentru că era chiar lângă mine. Dacă te uiți la meciurile lui Messi, îl vezi plimbându-se, scanând terenul, apoi dintr-o dată își verifică umărul și apoi pur și simplu a plecat!

ADVERTISEMENT

Se mișcă atât de repede și mi-a fost greu să țin pasul. Este un tip foarte abordabil. El zâmbește mereu și vine mereu să-mi strângă mâna. Este un tip grozav și este atât de bun cu toți jucătorii tineri”, a declarat Hall, conform goal.com.

Messi, mare favorit să câștige Balonul de Aur 2023

Conform cifrelor oficiale publicate de Asociația Jucătorilor din MLS, starul celor de la Inter Miami câștigă pe an 12 milioane de dolari, pe lângă o compensație garantată de 20,4 milioane de dolari. În total, argentinianul poate să câștige peste 60 de milioane de dolari pe an.

ADVERTISEMENT

Dacă aceste estimări se dovedesc exacte, asta ar pune câștigurile lui Messi la egalitate cu cele mai profitabile contracte din primele trei ligi sportive din SUA. Stephen Curry a fost cel mai bine plătit jucător din NBA sezonul trecut cu 48 de milioane de dolari, Joe Burrow conduce NFL cu un contract evaluat la 55 de milioane de dolari anual, iar Justin Verlander se află în fruntea ligii majore de baseball cu 43,3 milioane de dolari.

Presa internațională este convinsă de ideea că Leo Messi își va adăuga la colecție al optulea Balon de Aur și va intra din nou în istorie. Pe lângă cele mai multe trofee câștigate, el va deveni primul fotbalist care nu evoluează în Europa și primește această distincție.

ADVERTISEMENT

În urma unei statistici, se pare că argentinianul este favoritul publicului la câștigarea Balonului de Aur, cu un procent al voturilor de 47%. Chiar dacă nu a avut un sezon strălucit în tricoul lui PSG, motivul pentru care oamenii îl aleg pe fostul jucător al Barcelonei este datorită triumfului de la Cupa Mondială cu Argentina.

ADVERTISEMENT
Tags: