Sport

Un selecționer prezent la Cupa Mondială din Qatar, suspendat pentru un incident din 1991. Investigat pentru că și-a lovit soția

Selecționerul SUA la Cupa Mondială din Qatar, Gregg Berhalter, a fost suspendat provizoriu din funcție pentru un incident petrecut în 1991.
06.01.2023 | 11:31
Un selectioner prezent la Cupa Mondiala din Qatar suspendat pentru un incident din 1991 Investigat pentru ca sia lovit sotia
Selecționerul SUA la Cupa Mondială din Qatar, Gregg Berhalter, a fost suspendat provizoriu din funcție pentru un incident petrecut în 1991. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Reprezentativa americană s-a oprit în faza optimilor la turneul final, fiind învinsă de Olanda.

Gregg Berhalter, selecționerul SUA la Cupa Mondială, suspendat din funcție

După ce a reușit să califice naționala SUA din grupa de la Cupa Mondială din Qatar, selecționerul Gregg Berhalter se confruntă cu probleme delicate la început de an. El a fost suspendat provizoriu din funcție până la finalizarea unei anchete de violenţă domestică.

În comunicatul publicat pe propriul site, directorul sportiv al US Soccer, Earnie Stewart a anunţat că antrenorul principal al naţionalei masculine americane pentru cantonamentul din luna ianuarie, de la Carson (California), va fi Anthony Hudson.

ADVERTISEMENT

Acesta urmează să conducă naţionala Statelor Unite în amicalele cu echipele Serbiei (25 ianuarie) şi Columbiei (28 ianuarie). Hudson va fi ajutat de BJ Callaghan, secundul lui Berhalter la Mondial, și de Mikey Varas, selecționerul naționalei U20.

Berhalter și-a recunoscut fapta

Gregg Berhalter a recunoscut că şi-a lovit soţia, după ce au avut o ceartă pe vremea când erau adolescenţi. Acum în vârstă de 49 de ani, tehnicianul a spus că a fost contactat în timpul Cupei Mondiale de cineva care spunea că îl va ”distruge”.

ADVERTISEMENT

”Nu există nicio scuză pentru acţiunile mele din acea noapte. Ne întâlneam de patru luni când s-a întâmplat un incident între noi, care avea să modeleze viitorul relaţiei noastre. Într-o noapte, în timp ce beam la un bar local, eu şi Rosalind am avut o ceartă aprinsă care a continuat afară. A devenit fizic şi i-am dat cu piciorul în picioare”, a afirmat antrenorul.

Berhalter a spus că Rosalind ”nu a mai vrut să aibă nimic de-a face cu el imediat după incident, dar s-au întâlnit şapte luni mai târziu pentru a-şi reconstrui relaţia. De atunci sunt împreună şi au sărbătorit 25 de ani de căsătorie în weekend-ul de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

Mama unui fotbalist din lot a dezvăluit incidentul

Danielle Reyna, mama fotbalistului Giovanni Reyna, a fost cea care a alertat federaţia americană cu privire la incidentul din 1991. Femeia, care îi cunoaşte pe Gregg şi Rosalind Berhalter de mulţi ani, a făcut dezvăluirile în contextul în care selecționerul l-a criticat pe fiul său după Cupa Mondială.

Tehnicianul a afirmat la revenirea din Qatar că un jucător din lotul SUA în mod clar nu se ridică la nivelul aşteptărilor pe teren şi în afara terenului. Giovanni Reyna a confirmat pe Instagram că Berhalter făcuse referire la el.

ADVERTISEMENT

”M-am gândit că este nedrept că Gio, care şi-a cerut scuze pentru că s-a comportat imatur cu privire la cât a fost folosit, este încă târât în noroi, în contextul în care Gregg şi-a cerut ierrare şi a fost iertat pentru ceva mult mai grav, la aceeaşi vârstă”, a explicat Danielle Reyna.

ADVERTISEMENT
Tags: