Sport

Universitatea Craiova, probleme cu jucătorii excluși după plecarea lui Mirel Rădoi: „Ne cere 2 milioane de euro!”

Universitatea Craiova întâmpină probleme cu doi dintre jucătorii excluși de Mirel Rădoi înainte ca tehnicianul să-și dea demisia.
08.12.2022 | 18:37
Universitatea Craiova probleme cu jucatorii exclusi dupa plecarea lui Mirel Radoi Ne cere 2 milioane de euro
Mihai Rotaru are probleme cu jucătorii excluși de Mirel Rădoi la Universitatea Craiova. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și-a dat demisia de la Universitatea Craiova după eșecul de la Pitești, scor 1-2 cu Argeș. Motivele principale invocate de fostul selecționer al României au fost declarațiile lui Sorin Cârțu de la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Mihai Rotaru, patronul echipei din Bănie, a dezvăluit că se află în litigiu cu doi dintre jucători excluși de Rădoi.

Mihai Rotaru, probleme cu Hanca și Vînă, doi dintre jucătorii excluși de Mirel Rădoi din lotul Universității Craiova

Mirel Rădoi a exclus patru jucători din lotul Universității Craiova înainte de meciul cu Rapid în etapa a 18-a din SuperLiga. Deciziile fostului antrenor al oltenilor au consecințe pentru Mihai Rotaru chiar dacă Ivan și Markovic au revenit în lot. Finanțatorul echipei din Bănie a dezvăluit că se află în litigiu cu Sergiu Hanca și Ionuț Vînă. Cel dintâi cere două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, clauza lui Sergiu Hanca îi dă alte bătăi de cap lui Mihai Rotaru. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că fostul jucător al celor de la Cracovia nu poate fi trimis să se antreneze cu echipa secundă a „alb-albaștrilor”. Mai mult decât atât, în cazul în care Mihai Rotaru va dori să-l de afară pe Hanca în primul an de contract sau dacă îl va transfera, patronul oltean va trebui să achite suma de 200.000 de euro polonezilor de la Cracovia.

„Eu nu am avut o lipsă de comunicare cu Mirel Rădoi. Discuțiile au fost normale. I-am spus întotdeauna să facă ceea ce își dorește, dar am avut două rugăminți. Vă rog frumos să mă anunțați când luați o decizie care să zguduie clubul.

ADVERTISEMENT

Noi suntem acum în litigii cu Hanca și cu Vînă. Hanca ne cere 2 milioane de euro. Vînă nu știu cât ne cere. Al doilea lucru, să nu ne spălăm lucrurile în public.

Să le discutăm, să luăm decizii și să le rezolvăm. Acestea au fost cele două condiții, rugăminți, pe care le-am avut, nu la Mirel Rădoi, ci la instituția antrenorului de fotbal”, a declarat Mihai Rotaru, la emisiunea Fotbal Club.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, deranjat de atitudinea lui Mirel Rădoi: „Care este scopul tău?”

Mihai Rotaru a fost deranjat de atitudinea lui Mirel Rădoi. Patronul Universității Craiova consideră că fostul selecționer al României nu trebuia să îi denigreze public pe jucătorii excluși ai „alb-albaștrilor”.

„Nu te apuci în mass-media să zici acei jucători sunt proști, au plecat la echipa a doua. Care este scopul tău? Să excluzi jucătorul definitiv sau să-l reeduci?

ADVERTISEMENT

Nu faci asta decât dacă zici ‘vrem să scăpăm de acel jucător, la revedere, îl dăm afară și am terminat’. Eu vreau să respect drepturile jucătorilor și pe fiecare.

În momentul când ai semnat un contract cu el ți-l asumi, așa cum și el și-l asumă. Nu poți să te apuci după trei luni, ‘stai, am schimbat antrenorul, nu mai vrem jucătorul, am schimbat femeia de serviciu, nu-l mai vrem pe ăla’”, a mai spus Mihai Rotaru.

Mihai Rotaru i-a dat mână liberă lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova

Mihai Rotaru a dezvăluit ideile după care se ghidează în gestionarea clubului Universitatea Craiova. Patronul „alb-albaștrilor” a precizat singurul aspect care l-a deranjat la Mirel Rădoi.

„Am dorit să conducem clubul pe sistemul englezesc, sistemul Chelsea. În care conduce antrenorul, șeful contabil și parțial proprietarul. Antrenorul să aibă mână liberă în tot ceea ce înseamnă viața echipei.

Nu am ce să-i reproșez lui Mirel Rădoi în ceea ce privește gestiunea vestiarului, în ceea ce privește puterea de muncă. Singurul lucru peste care am trecut foarte greu este modul de comunicare. 

Nu te apuci să distrugi imaginea clubului în mass-media dacă vrei să fii manager de echipă. Dacă ești manager al unei echipe de fotbal trebuie să fii și al clubului”, a încheiat Mihai Rotaru.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,83 este cota pentru „2 solist” la meciul CS Mioveni – Universitatea Craiova! Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT