Sport

Universitatea Craiova, scoasă definitiv din calculele la titlu: ”Au conducere și antrenor, dar n-au echipă”

Universitatea Craiova a încheiat anul 2022 pe locul 5, la egalitate cu FCSB și Rapid și la 7 puncte în urma liderului Farul, însă nu este văzută ca o pretendentă la titlu.
16.01.2023 | 20:46
Universitatea Craiova scoasa definitiv din calculele la titlu Au conducere si antrenor dar nau echipa
Universitatea Craiova a încheiat anul 2022 pe locul 5, la egalitate cu FCSB și Rapid și la 7 puncte în urma liderului Farul, însă nu este văzută ca o pretendentă la titlu. Sursă foto: Remus Badea/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, oltenii l-au numit în funcția de antrenor principal pe Eugen Neagoe. Acesta a fost adus în locul lui Mirel Rădoi, după ce interimatul a fost asigurat de Dragoș Bon.

De ce nu are șanse Universitatea Craiova să câștige titlul

Deși este de părere că ”Geană” este un tehnician excelent, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu o vede pe Universitatea Craiova să aibă puterea de a se implica în lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

”Au conducere și antrenor de titlu, dar n-au echipă de titlu. Le-a creat condiții nemaipomenite, au bază, au tot ce vor, au bani, au antrenor foarte bun, dar n-au lot de campionat.

E greu să aduci jucătorii de valoare pe bani puțini. Jucătorii de valoare medie nu vin fără 30.000-40.000 pe lună, iar care e valoros vrea 300.000”, a declarat Dragomir, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe i-a făcut pe fanii echipei să viseze frumos la prezentarea oficială. Ambiția sa este aceea de a-l înlocui pe Sorin Cârțu în postura de ultim tehnician care i-a dus pe olteni la titlu. Și chiar să egaleze performanța obținută în 1991, ca jucător, eventul.

Neagoe mai vrea doi jucători

Universitatea Craiova a reușit un transfer excelent în pauza de iarnă. Oltenii l-au adus pe Alexandru Işfan de la FC Argeș, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Piteștenii au încasat 650.000 de euro şi vor mai lua 25% dintr-un viitor transfer.

ADVERTISEMENT

După Alexandru Işfan, Universitatea Craiova a bifat încă un transfer. Trupa din Bănie l-a adus pe internaționalul macedonean Gjoko Zajkov, care a fost în lotul de la Euro 2020, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Însă, Eugen Neagoe nu este mulțumit doar cu aceste două transferuri și a cerut conducerii să mai aducă jucători. ”Ne mai dorim unul sau doi jucători, vom vedea. Nu am discutat despre jucătorii care ar putea pleca la alte echipe. Vom vedea când ajungem la Craiova”, a spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va juca primul meci oficial din 2023 pe terenul formației FC Botoșani. Întâlnirea din etapa a 22-a din SuperLiga se va desfășura sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20:00.


  • 1,38 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist sau peste 2,5 goluri” la meciul FC Botoșani – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT