Sport

Universitatea Craiova se ține de cuvânt și boicotează Austria! Unde merge în cantonament echipa lui Mihai Rotru

Universitatea Craiova a anunțat că va boicota companiile austriece după votul negativ pentru intrarea României în Schengen. Unde merge în cantonament echipa.
08.06.2023 | 12:37
Universitatea Craiova se tine de cuvant si boicoteaza Austria Unde merge in cantonament echipa lui Mihai Rotru
Universitatea Craiova, în meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a reacționat prompt în urmă cu câteva luni după ce Austria a blocat accesul României în spațiul Schengen. Oltenii au spus atunci că vor boicota toate companiile austriece cu care colaborează.

Universitatea Craiova se ține de cuvânt și boicotează Austria! Unde merg în cantonament oltenii

Patronul Mihai Rotaru se ține de cuvânt și în această vară Universitatea Craiova nu va mai merge în cantonament în Austria, cum s-a întâmplat în ultimii ani, ci a ales Bulgaria, în stațiunea Bansko, potrivit Gsp.

ADVERTISEMENT

Până acum, Universitatea Craiova și-a închis operațiunile la banca austriacă Raiffeisen și a trecut la o bancă românească. Mai mult, alimentarea mașinilor pe care le deține clubul nu se mai face la OMV Petrom, ci la Rompetrol.

“Tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană”

În decembrie 2022, la scurt timp după votul negativ primit de România vis-a-vis de intrarea în spațiul Schengen, Universitatea Craiova a emis un comunicat prin care anunță întreruperea colaborării cu companiile austriece:

ADVERTISEMENT

“În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom.

ADVERTISEMENT

Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.

“Trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: «Capul plecat, sabia nu-l taie!»”

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!”, se arată în comunicatul oltenilor.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 6.00 este cota pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 2023/2024: Universitatea Craiova” 

ADVERTISEMENT
Tags: