Sport

Universitatea Craiova se ține de cuvânt și boicotează Austria! Unde merge în cantonament echipa lui Mihai Rotru

Universitatea Craiova a anunțat că va boicota companiile austriece după votul negativ pentru intrarea României în Schengen. Unde merge în cantonament echipa.
08.06.2023 | 12:37
Universitatea Craiova se tine de cuvant si boicoteaza Austria Unde merge in cantonament echipa lui Mihai Rotru
Universitatea Craiova, în meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a reacționat prompt în urmă cu câteva luni după ce Austria a blocat accesul României în spațiul Schengen. Oltenii au spus atunci că vor boicota toate companiile austriece cu care colaborează.

Universitatea Craiova se ține de cuvânt și boicotează Austria! Unde merg în cantonament oltenii

Patronul Mihai Rotaru se ține de cuvânt și în această vară Universitatea Craiova nu va mai merge în cantonament în Austria, cum s-a întâmplat în ultimii ani, ci a ales Bulgaria, în stațiunea Bansko, potrivit Gsp.

ADVERTISEMENT

Până acum, Universitatea Craiova și-a închis operațiunile la banca austriacă Raiffeisen și a trecut la o bancă românească. Mai mult, alimentarea mașinilor pe care le deține clubul nu se mai face la OMV Petrom, ci la Rompetrol.

“Tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană”

În decembrie 2022, la scurt timp după votul negativ primit de România vis-a-vis de intrarea în spațiul Schengen, Universitatea Craiova a emis un comunicat prin care anunță întreruperea colaborării cu companiile austriece:

ADVERTISEMENT

“În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom.

ADVERTISEMENT

Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.

“Trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: «Capul plecat, sabia nu-l taie!»”

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!”, se arată în comunicatul oltenilor.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 6.00 este cota pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 2023/2024: Universitatea Craiova” 

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au...
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au rămas pe dinafară
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși