Fotbal intern

Universitatea Craiova si Sepsi au încheiat ultimele cinci meciuri directe cu același scor! Se rupe tradiția?

12.01.2021 | 10:32
Universitatea Craiova si Sepsi au incheiat ultimele cinci meciuri directe cu acelasi scor Se rupe traditia
ADVERTISEMENT

Ultimele cinci meciuri directe dintre Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe s-au încheiat cu același scor. Tradiția se poate rupe la primul meci oficial al celor două formații în 2021, marți, de la ora 19:45, pe stadionul „Ion Oblemenco.”

Oltenii vor să înceapă cu dreptul în noul an, mai ales că trupa lui Corneliu Papură a luat doar un punct din ultimele  două înfruntări din 2020, cu FCSB și CFR Cluj, principalele contracandidate în lupta pentru câștigarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă tot mai mulți suporteri l-au contestat pe Papură , acționarul Mihai Rotaru l-a reconfirmat pe acesta și spune că este antrenorul cu care Știința va ataca titlul.

Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe au încheiat ultimele cinci meciuri directe cu același scor. Se rupe tradiția partidelor cu doar un gol marcat?

Jocul de marți, ora 19:45, dintre Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe se anunță cel puțin interesant. Dacă oltenii se poziționează pe locul secund și au anunțat clar că echipa se va bate la titlu și în acest an, oaspeții de pe „Ion Oblemenco” sunt revelația campionatului. Cu un lot foarte bun, echipa antrenată de Leo Grozavu este pe locul 4, iar fostul mare jucător al Științei, Emil Săndoi, anunța că Sepsi poate fi chiar o pretendentă la câștigarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Până la revenirea lui Elvir Koljic, una care este din ce în ce mai aproape, rolul marcatorului ar trebui să îi revină lui Ivan Mamut, însă acesta nu reușește deloc să marcheze în Liga 1. Astfel, tradiția înfruntărilor directe dintre Craiova și Sepsi, adică una cu goluri puține, are șanse mari să continue.

Ultimele cinci meciuri dintre cele două formații s-au încheiat cu scoruri de „1-0” sau „0-1”. În turul play-off-ului sezonului 2018-2019, Știința s-a impus la limită pe terenul lui Sepsi, iar unicul gol a fost înscris de Alexandru Mateiu, jucătorul care se află în conflict cu tehnicianul Papură. Eugen Neagoe și Devis Mangia se aflau pe băncile tehnice ale echipelor combatante. În returul aceluiași play-off, Alexandru Cicâldău a adus fericirea în tabăra oltenilor pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

„Papi” și „Piți”, perdanți în sezonul 2019-2020! Victorie cu scandal în turul acestui campionat. Sepsi caută răzbunarea

Corneliu Papură a reușit să-i conducă „alb-albaștri” către o victorie împotriva covăsnenilor, anterior menționată, însă acest lucru nu a fost repetat și în începutul sezonului regulat 2019-2020. Sepsi a dat lovitura în Bănie și a câștigat prin reușita lui Goran Karanovic. Victoria a fost repetată și în retur, atunci când „Papi” trecuse în rol de „secund”, iar „șeful” a devenit Victor Pițurcă. Pavol Safranko era cel care marca. Sepsi nu s-a calificat în play-off.

Prima etapă a actualului an competițional le-a adus față în față pe Craiova și Sepsi, iar victoria oltenilor a fost, bineînțeles, cu scorul de 1-0. Elvir Koljic deschidea scorul abia în minutul 89, la capătul unui meci foarte slab făcut de către trupa antrenată pe atunci de Cristiano Bergodi. Ba, mai mult, mulți au contestat poziția suspectă de ofsaid din care a înscris atacantul bosniac. După joc, au existat mai multe incidente între jucătorii gazdelor și arbitrul întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Craiova s-a impus cu 1-0 și în primul duel direct dintre cele două echipe, în sezonul 2016-2017, în Cupa României, dar și în partida din returul sezonului regulat 2017-2018. Sepsi a mai câștigat cu 1-0 în etapa a doua a campionatului 2018-2019.

Alte scoruri înregistrate între cele două echipe: Sepsi – U Craiova 2-3 (etapa 17, sezon 2017-2018), Sepsi – U Craiova 0-2 (șaisprezecimi Cupa României, sezonul 2017-2018), U Craiova – Sepsi 1-1 (etapa 15, sezon 2018-2019)

antrenament u craiova
Așa a arătat terenul de antrenament al Craiovei la ultima ședință de pregătire înaintea meciului cu Sepsi

Primul meci oficial al Craiovei și al celor de la Sepsi va fi condus de către Istvan Kovacs (Carei), fiind ajutat la cele două linii de Ovidiu Artene (Vaslui) și Mihai Marica (Bistrița). Al patrulea oficial va fi Horia Mladinovici (București). Observator de arbitri a fost desemnat Eduard Dumitrescu (Pitești). Jocul ar putea fi îngreunat și de vremea din aceste zile din Cetatea Băniei. A nins puternic la Craiova, însă Papură a dat asigurări la conferința de presă că nu vor exista probleme, mai ales că arena „Ion Oblemenco” beneficiază de teren încălzit.


(P) Cota BETANO pentru U Craiova – Sepsi: 1,57 este cota pentru “sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT