Sport

UTA a făcut recurs după suspendarea drastică! Anunțul oficial al arădenilor

Sancționată drastic după incidentele de la meciul Dinamo - UTA, gruparea arădeană a anunțat că a făcut recurs și speră să obțină reducerea pedepsei.
28.03.2024 | 14:05
UTA a facut recurs dupa suspendarea drastica Anuntul oficial al aradenilor
Sancționată drastică după incidentele de la meciul Dinamo - UTA, gruparea arădeană a anunțat că a făcut recurs și speră să obțină reducerea pedepsei. Sursă foto: Simion MECHNO/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fanii celor două formații s-au bătut chiar pe gazon la partida din ultima etapă a sezonului regulat al SuperLigii. Comisia de Disciplină a sancționat ambele cluburi cu disputarea fără spectatori a celor 4 jocuri de pe teren propriu pe care le mai au de jucat în play-out.

UTA, recurs după suspendarea primită de la Comisia de Disciplină

Hotărârea a stârnit multe reacții, iar oficialii clubului UTA Arad au anunțat deja că au făcut recurs după suspendarea primită. Oficialii ”Bătrânei Doamne” și-au motivat decizia prin faptul că au fost pedepsiți toți suporterii pentru incidentele create de un grup foarte mic.

ADVERTISEMENT

”UTA a făcut recurs. Clubul a atacat prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină din data de 27.03.2024 în care UTA a fost penalizată cu o amendă de 100.000 de lei și disputarea a patru meciuri de acasă fără spectatori.

Condamnăm în totalitate actele de violență de pe stadioane, suntem pentru toleranță zero, dintre toate consecințele negative ale hotărârii, cel mai puternic ne afectează că sunt pedepsiți 10.000 de oameni din cauza unui grup mic greu de încadrat la categoria de suporteri.

ADVERTISEMENT

Suporterii UTA ei se îmbracă în roșu și alb, nu în negru. Clubul a făcut recurs în primul rând pentru masa mare de suporteri și pentru echipă. Hai UTA!”, se arată în comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului.

Incidente în afara stadionului

La sosirea la stadion, autocarul celor de la UTA a fost înconjurat de fanii ”câinilor”, având parte de o primire ostilă. Jucătorii au fost fluierați și înjurați, iar cel mai vocal dintre suporterii dinamoviști a fost chiar liderul Peluzei Cătălin Hîldan, Elyass Bucurică.

ADVERTISEMENT

Apariția suporterilor care o susțin pe UTA Arad a declanșat un adevărat haos în jurul stadionului Arcul de Triumf. Mai multe petarde au fost aruncate, jandarmii fiind nevoiți să apeleze la gaze lacrimogene.

Gazele au fost simțite și de persoanele care nu erau implicate în scandal, ci doar veniseră la stadion pentru a-și susține echipa favorită. Forțele de ordine au intervenit cu câini sau calare, spre uimirea bătrânilor, femeilor cu copii de mână sau a trecătorilor.

ADVERTISEMENT

Bătaie între ultrași pe gazon

Incidentele s-au mutat apoi în interiorul arenei. Suporterii lui Dinamo pe de o parte și suporterii celor de la UTA Arad și CSA Steaua pe de altă parte s-au provocat reciproc, iar situația a degenerat.

După mai multe scandări reprobabile, galeriile au aruncat cu torțe una în direcția celeilalte. Momentele tensionate au culminat cu pătrunderea pe gazon a suporterilor. Primii care au pătruns pe gazon au fost suporterii din peluza dinamovistă.

Suporterii au profitat de neatenția forțelor de ordine. Mai multe persoane au fost reținute în urma incidentelor. Cei din galeria CSA Steaua, înfrățită cu galeria arădenilor, nu au făcut pasul în spate, au coborât pe gazon și a urmat o adevărată scenă de război.

ADVERTISEMENT
Tags: