Sport

Vasili Hamutovski, verdict clar înainte de România – Belarus: ”Avem cea mai slabă națională din istoria țării”

Fost portar la FCSB timp de trei sezoane, Vasili Hamutovski a analizat partida România - Belarus și consideră că ”tricolorii” ar trebui să câștige lejer.
28.03.2023 | 17:40
Vasili Hamutovski verdict clar inainte de Romania  Belarus Avem cea mai slaba nationala din istoria tarii
Fost portar la FCSB timp de trei sezoane, Vasili Hamutovski a analizat partida România - Belarus și consideră că ”tricolorii” ar trebui să câștige lejer. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că trei dintre jucătorii lui Edi Iordănescu au acuzat simptome de gripă în dimineața partidei. Este vorba despre fundașul dreapta Cristi Manea, stoperul Ionuț Nedelcearu și extrema Alex Dobre.

Verdictul lui Vasili Hamutovski înaintea meciului România – Belarus

În ciuda problemelor medicale și a faptului că selecționerul a acuzat o stare de oboseală în rândul jucătorilor, fostul portar Vasili Hamutovski este de părere că întâlnirea România – Belarus, din etapa a 2-a a preliminariilor pentru Euro 2024, se va încheia cu victoria ”tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

”Dacă românii nu joacă lent și ridică ritmul, echipa noastră națională o să aibă multe probleme. Avem cea mai slabă națională din istoria țării. După înfrângerea cu Belgia, 0-8, l-au dat afară pe antrenorul principal, dar mâna lui dreaptă și tot staff-ul au rămas. De 4-5 ani regresăm.

Diferența dintre echipe este că la voi am văzut un lot cu 80% din jucători care sunt în Europa, nu în echipe prea puternice, dar în campionate europene. La noi joacă în Kazahstan, în Cipru. Sunt campionate care nu au calitate.

ADVERTISEMENT

România are șanse bune dacă joacă agresiv. Jucătorii noștri nu știu tactic cum să iasă din presiune. Belarus e țara mea, mă doare inima. Ce s-a întâmplat cu naționala, cu fotbalul nostru… mă doare inima, mă doare sufletul.

Voi acum schimbați generația. Naționala voastră are perspectivă mare în 2-3 ani și o faceți un pas în față. Noi nu avem nicio șansă, problema e că nu progresăm”, a declarat fostul portar de la FCSB, pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Tensiuni la conferința de presă a Belarusului

Meciul România – Belarus, din campania de calificare pentru Campionatul European din 2024, se va disputa de la ora 21:45, pe Arena Națională. ”Tricolorii” vin după victoria din Andorra, scor 2-0, în timp ce bielorușii au fost învinși categoric de Elveția, scor 0-5.

Georgy Kondratyev, selecționerul Belarusului și Nikita Stepanov, fundașul echipei, au susținut o conferința de presă premergătoare duelului cu România și au refuzat să vorbească despre posibila excludere a naționalei lor din competițiile europene de către UEFA.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal s-a folosit de interesul major al românilor pentru partida României cu Belarus de pe Arena Națională și a demarat o campanie de promovare a donatului de sânge în colaborare cu organizația non-profit ”Donorium”.


  • 1,45 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „peste 2 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT