Sport

Verdictul lui Mircea Lucescu la faza care a decis Dinamo – Petrolul. Ce l-a deranjat pe ”Il Luce”

Mircea Lucescu a dat verdictul după faza controversată din prelungirile meciului Dinamo - Petrolul, în care oaspeții au egalat în urma unui penalty acordat cu ajutorul VAR.
02.04.2024 | 00:05
Verdictul lui Mircea Lucescu la faza care a decis Dinamo  Petrolul Ce la deranjat pe Il Luce
Mircea Lucescu a dat verdictul după faza controversată din prelungirile meciului Dinamo - Petrolul, în care oaspeții au egalat în urma unui penalty acordat cu ajutorul VAR. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cele două formații au încheiat la egalitate, scor 1-1, în partida de pe stadionul ”Arcul de Triumf” la care au fost prezenți doar copii, după sancțiunea dură primită de ”roș-albi” ca urmare a incidentelor de la jocul cu UTA.

Mircea Lucescu, verdict clar la faza penalty-ului din Dinamo – Petrolul

La finalul întâlnirii Dinamo – Petrolul 1-1, din etapa a 2-a a play-out-ului din SuperLiga, Mircea Lucescu a dat verdictul în privința penalty-ului primit de oaspeți în minutele de prelungire.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul este de părere că nu ar fi trebuit dictată lovitură de la 11 metri la duelul dintre Costin Amzăr și Alexandru Musi, dar a precizat că a știut că oaspeții vor egala pentru că elevii lui Zeljko Kopic s-au retras prea mult.

”În mod normal, nu a fost penalty, de obicei sunt zeci de faze pe meci în care se întâmplă lucruri din astea. Dar e vina lui Dinamo, s-a retras prea mult. Nu au contat pe contraatac, era normal ca Petrolul să-i împingă spre careu.

ADVERTISEMENT

Dar nu se impunea penalty la o astfel de fază. Asta e situația. Eu am zis înainte că se va ajunge la meci nul. Când o echipă renunță la atac, asta se întâmplă. Dar spun din nou, nu e penalty. Nivelul e scăzut.

Sunt momente când ambiția jucătorilor face un meci mai bun decât în mod normal. Dar astea sunt excepții. Nu se poate să vezi un meci și să nu vezi măcar două situații de finalizare”, a declarat Lucescu, care a fost prezent în tribunele stadionului ”Arcul de Triumf”.

ADVERTISEMENT

Amzăr, atac cu talpa la adresa arbitrilor

Fundașul dinamovist Costin Amzăr s-a arătat nemulțumit de arbitraj și a declarat că la faza respectivă nu trebuia acordată lovitură de pedeapsă. El a avut un discurs extrem de dur la adresa cavalerilor fluierului.

”În această seară chiar vreau să vorbesc de arbitraj. A fost penibil. La mine a stat la o fază să analizeze 8-10 minute. După aceea a mers să analizeze și la VAR. Pe lângă asta, au fost 4 minute de prelungire și după cât s-a verificat am mai jucat 30 de secunde, maxim. Să ne lase mai bine să ne arbitrăm noi singuri și el să nu mai vină.

ADVERTISEMENT

Punem mâna pe minge, strigăm ce și când a fost fault. Să ne lase să ne arbitram singuri. A venit mingea din centrare, a căzut în fața lui Musi. Eram în spatele lui. Când a căzut mingea, eram cu mâinile pe el. A vrut să tragă la poartă, s-a lăsat pe spate și mâinile mele erau pe el. Nu l-am tras absolut deloc”, a spus Amzăr.

ADVERTISEMENT