Sport

Veste bună pentru Dinamo înaintea barajului cu U Cluj. A câștigat procesul de 1,1 milioane de euro cu Poli Timișoara

Dinamo tremură pentru locul său în Casa Pariurilor Liga 1, dar a primit o veste excelentă pe plan financiar. ”Câinii” au câștigat procesul cu Poli Timișoara și au scăpat de o datorie imensă.
20.05.2022 | 21:40
Veste buna pentru Dinamo inaintea barajului cu U Cluj A castigat procesul de 11 milioane de euro cu Poli Timisoara
Dinamo tremură pentru locul său în Casa Pariurilor Liga 1, dar a primit o veste excelentă pe plan financiar. ”Câinii” au câștigat procesul cu Poli Timișoara și au scăpat de o datorie imensă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Formația din Ștefan cel Mare joacă sâmbătă în deplasare cu Universitatea Cluj în prima manșă barajului de menținere/promovare, iar FANATIK a aflat că Dusan Uhrin a pierdut doi jucători la ultimul antrenament.

Dinamo a câștigat procesul cu Poli Timișoara în cazul Dorin Rotariu

Până la importantul meci de sâmbătă, Dinamo răsuflă ușurată după ce Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză în procesul cu Poli Timișoara, în care bănățenii cereau 50% din suma încasată de ”roș-albi” din transferul lui Dorin Rotariu la Club Brugge.

ADVERTISEMENT

Lichidatorul judiciar al grupării bănățene dorea să se înscrie la masa credală pentru a recupera suma de 1,1 milioane de euro, adică jumătate din banii pe care i-au obținut dinamoviști la cedarea lui Rotariu în Belgia, așa cum stipula o clauză din contractul de vânzare al jucătorului în Ștefan cel Mare.

În momentul în care Dinamo a intrat în insolvență, Poli Timișoara a încercat să se înscrie la masa credală, dar cererea lor a fost respinsă în noiembrie 2021 de Tribunalul București ca fiind neîntemeiată.

ADVERTISEMENT

Jumătate de an mai târziu, clubul din Liga 2 a pierdut și la Curtea de Apel, care a decis că cererea este nefondată. Decizia este una definitivă, astfel că dinamoviștii au primit o gură mare de oxigen, mai ales că datoriile acumulate sunt destul de mari.

Dinamo proces Poli Timișoara

Constantin Anghelache explica pentru FANATIK de ce datoria față de Timișoara nu a fost ștearsă

Constantin Anghelache  anunța în exclusivitate pentru FANATIK încă de acum aproape un an că Poli Timișoara nu va avea câștig de cauză în acest demers juridic.

ADVERTISEMENT

”Ionuț Negoiță are o datorie față de domnii de la Timișoara de 1,1 milioane de euro pentru Rotariu, caz în care s-a judecat fondul nu și recursul. De aceea Timișoara s-a înscris la masa credală și datoria nu a fost ștearsă”, a declarat fostul președinte al lui Dinamo.

De unde a pornit totul: Povestea transferului lui Dorin Rotariu

În 2017, Dorin Rotariu era transferat de Dinamo la Club Brugge pentru 2,2 milioane de euro. Totul a plecat de la faptul că Poli Timișoara revendica un procent de 50% dintr-un viitor transfer, iar lichidatorul judiciar al societății Politehnicii Timișoara a cerut acești bani.

ADVERTISEMENT

„Avem o creanță neîncasată de la Dinamo din transferul fotbalistului Dorin Rotariu la Club Brugge. Creanța ajunsese la 1,1 milioane de euro, ca urmare a calculului făcut raportat la acel acord de transfer care a existat la un moment dat. Nu mai puțin de 270.000 de euro. 

Și pe noi ne-a luat prin surprindere cererea de deschidere a procedurii de insolvență făcută de Dinamo, dar am intervenit la timp. Trebuia să facem și demersul acesta. În principiu, ne vom înscrie la masa credală”, anunța lichidatorului judiciar al Politehnicii Timișoara S.A. la intrarea lui Dinamo în insolvență.

ADVERTISEMENT