Sport

Veste excelentă pentru România! Valentin Mihăilă poate juca din primul minut la Euro 2024

FRF a oferit o veste excelentă pentru România înainte de Campionatul European din Germania. Valentin Mihăilă poate juca din primul minut la Euro 2024.
12.12.2023 | 17:27
Veste excelenta pentru Romania Valentin Mihaila poate juca din primul minut la Euro 2024
FRF a oferit o veste excelentă pentru România înainte de Campionatul European din Germania. Valentin Mihăilă poate juca din primul minut la Euro 2024. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În duelul Israel – România, scor 1-2, Valentin Mihăilă a fost eliminat. După meciul de la Felcsut, din Ungaria, s-a discutat despre cartonașul roșu primit direct de fotbalistul celor de la Parma. Decizia l-ar fi ținut departe de primul joc de la Euro 2024. Însă, între timp, a venit o hotărâre în favoarea României.

Valentin Mihăilă poate juca din primul minut la Euro 2024

Așadar, Valentin Mihăilă poate juca din primul minut la Euro 2024. Mijlocașul celor de la Parma ar putea evolua ca titular în partida de la Munchen, contra uneia dintre Ucraina, Israel, Bosnia și Herțegovina sau Islanda.

ADVERTISEMENT

“O singură etapă de suspendare pentru Valentin Mihăilă. Vali și-a aflat sentința după ce a văzut cartonașul roșu în penultimul joc din preliminariile pentru EURO 2024, Israel – România, 1-2, disputat la Felcsut, în Ungaria.

În minutul 84, Vali a văzut direct cartonașul roșu după un fault asupra lui Dor Turgeman. Departamentul Juridic al FRF l-a sprijinit pe jucătorul Parmei la Comisia de Etică și Disciplină UEFA, sanctiunea dispusa fiind o suspendare de o singură etapă.

ADVERTISEMENT

Cum Valentin Mihăilă nu a fost utilizat în partida cu Elveția, ultima din preliminariile EURO, acesta va fi disponibil încă de la startul EURO 2024, în eventualitatea în care va fi convocat”, a fost comunicatul celor de la FRF.

România, două meciuri amicale înainte de Campionatul European din Germania

România s-a calificat la Euro 2024 și și-a aflat adversarii de la turneul final de anul viitor. “Tricolorii” vor da piept cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Islanda, Ucraina, Bosnia sau Israel). Staff-ul naționalei României nu are timp de odihnă și continuă pregătirile premergătoare Euro 2024.

ADVERTISEMENT

După ce s-a ocupat de cantonamentul naționalei din Germania, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, staff-ul echipei naționale a stabilit primul meci de pregătire din luna martie. România va întâlni Irlanda de Nord pe Arena Națională, vineri, 22 martie 2024.

Ora de start a meciului va fi stabilită ulterior. Al doilea meci de pregătire va avea loc pe 26 martie, iar “tricolorii” vor să joace în deplasare, în diaspora, pentru a aduce suporterii din toată lumea mai aproape de echipa națională de fotbal a României.

ADVERTISEMENT