Sport

Veste teribilă pentru Ionuț Radu înainte de Euro 2024! Ce decizie a luat Bournemouth

Ionuț Radu are șanse minime să fie prezent la Euro 2024 cu naționala României, iar Bournemouth a făcut un anunț sumbru despre viitorul portarului.
19.03.2024 | 09:00
Veste teribila pentru Ionut Radu inainte de Euro 2024 Ce decizie a luat Bournemouth
Ionuț Radu are șanse minime să fie prezent la Euro 2024 cu naționala României, iar Bournemouth a făcut un anunț sumbru despre viitorul portarului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Internaționalul român a ajuns în vară la echipa din Premier League sub formă de împrumut de la Inter Milano, însă nu a reușit să impresioneze și a ajuns să fie chiar a treia opțiune pentru managerul Andoni Iraola.

Bournemouth nu va activa clauza de cumpărare a lui Ionuț Radu

Cu doar 3 luni înainte de începerea Euro 2024, situația lui Ionuț Radu este una îngrijorătoare. El ar putea fă sărit din schemă de selecționerul Edi Iordănescu pentru că nu are meciuri în picioare la Bournemouth.

ADVERTISEMENT

Mai mult, presa italiană a anunțat că așa cum era de așteptat oficialii clubului englez au luat decizia de a nu activa clauza de achiziționare definitivă a portarului român, astfel că acesta se va întoarce din vară la Inter Milano.

Bournemouth ar fi trebui să plătească suma de 8 milioane de euro dacă și-ar fi dorit să-l ia definitiv pe Ionuț Radu de la campioana Italiei, însă nici nu se pune problema de așa ceva. Andoni Iraola este decis să meargă pe mâna brazilianului Neto, iar ca rezervă îl are pe irlandezul Mark Travers.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a apărat doar în 5 meciuri pentru Bournemouth în acest sezon, 2 în Premier League și 3 în Cupa Ligii Angliei. El a încasat nu mai puțin de 11 goluri, 6 dintre acestea fiind în partida cu Manchester City.

Ionuț Radu a ratat transferul la Al-Shabab

Șansele ca Ionuț Radu să fie păstrat în lotul lui Inter Milano în sezonul viitor sunt foarte mici. Portarul român mai are contract cu formația italiană până în vara lui 2025, iar aceștia vor încerca să-l dea definitiv în următoarea perioadă de mercato.

ADVERTISEMENT

În iarnă, FANATIK a aflat că Radu a primit o ofertă scrisă din partea clubului Al-Shabab din Arabia Saudită. Formația din Orientul Mijlociu i-a pus internaționalului român pe masă un salariu de 850.000 de euro în 5 luni, dar mutarea a căzut în cele din urmă.

Ministerul Sportului din Arabia Saudită a refuzat înregistrarea lui Ionuț Radu. Astfel, portarul român nu a putut fi legitimat la Al-Shabab și rămas să-și ducă la bun sfârșit împrumutul la Bournemouth.

ADVERTISEMENT

Tot în perioada de mercato s-a zvonit despre interesul lui Udinese, dar și al formației FC Metz antrenată de Ladislau Boloni, pentru portarul român, dar nici aceste piste nu au avut sorți de izbândă.

ADVERTISEMENT