News

Viktor Orban a anunțat ce îi așteaptă pe ungurii care consumă multă energie: ”Introducem 7 măsuri”

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a dezvăluit recent că printre măsurile menite să protejeze securitatea energetică a țării se află și cea conform căreia ungurii care consumă mai mult vor plăti mai mult.
17.07.2022 | 11:37
Viktor Orban a anuntat ce ii asteapta pe ungurii care consuma multa energie Introducem 7 masuri
Măsurile anunțate de premierul Viktor Orban au generat mai multe proteste de stradă în Ungaria. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Facebook, Viktor Orban s-a referit la cele șapte măsuri care au rolul de a împiedica un eventual colaps energetic al Ungariei. Astfel, liderul guvernului de la Budapesta a subliniat că ungurii care nu vor face economie de energie vor avea facturi mai mari.

Viktor Orban este contestat de unguri

Premierul ungar a transmis populației că trebuie să înțeleagă că prioritatea națională în acest moment este securitatea energetică a Ungariei. Totodată, acesta a indicat că pe aceeași listă se află și protejarea reducerii cheltuielilor generale rezidențiale.

ADVERTISEMENT

Viktor Orban a mai subliniat că din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, Europa a intrat în era războaielor. Conform spuselor acestuia, Ungaria încearcă să rămână neutră și să nu se implice în niciun fel în războiul care a ajuns la ziua 144.

Guvernul a declarat o urgență energetică. Pentru a asigura securitatea aprovizionării interne cu energie, introducem șapte măsuri. Cei care consumă mai multă energie decât media vor trebui să plătească un preț de piață pentru excedent.

ADVERTISEMENT

Cel mai important lucru acum este protejarea securității energetice a Ungariei și să asigurăm reducerea facturii la utilitățile publice”, a scris Orban pe Facebook.

Explicații pentru populația din ce în ce mai nemulțumită

Altfel, el a explicat că războiul de pe frontul de est a provocat un război în economia mondială și în cea europeană. ”Inflația de război și ratele de război pun sub semnul întrebării tot ceea ce suntem obișnuiți.

ADVERTISEMENT

Am avut o viață modernă și sigură și am avut condițiile de bază pentru asta în toată Europa”, a completat premierul ungar. Măsurile care vizează securitatea energetică a Ungariei au scos sâmbătă mii de persoane pe străzile Budapestei.

A fost a cincea zi de proteste care vizează reformele fiscale anunțate de guvernanți. Conform Agerpres, sunt primele manifestaţii organizate de la realegerea lui Viktor Orban în aprilie.

ADVERTISEMENT

Protestatarii sunt foarte nemulțumiți după ce a fost anunțată creșterea impozitelor pentru sute de mii de mici comercianţi. În prezent, Ungaria este afectată de inflaţia ridicată și poartă discuţii cu mai-marii de la Bruxelles pentru fonduri de susţinere a economiei.

ADVERTISEMENT