News

Viktor Orban, salvat de un jurnalist în vacanța din Croația. Barca premierului ungar risca să se scufunde

Aflat în vacanță pe litoralul Croației, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a avut câteva emoții în weekend, din cauza bărcii gonflabile în care se afla și care risca să se scufunde.
08.08.2022 | 20:21
Viktor Orban salvat de un jurnalist in vacanta din Croatia Barca premierului ungar risca sa se scufunde
Jurnalistul croat Boris Vrkic l-a salvat pe Viktor Orban dintr-o situație delicată. Foto: facebook.com/zsigmond.barna.pal
ADVERTISEMENT

Noroc cu prezența de spirit arătată de jurnalistul croat Boris Vrkić, care i-a preluat în barca sa pe Vicktor Orban, pe soția acestuia, dar și pe bodyguardul care îi însoțea.

Vacanță de neuitat pentru Viktor Orban

Pentru a marca acest moment inedit, salvatorul s-a și fotografiat alături de premierul Ungariei. La această situație s-a ajuns după ce la un moment dat s-a constatat că barca gonflabilă pierdea aer, conform agenţiei DPA, care a fost preluată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, incidentul a fost raportat într-un golf al insulei Vis, de pe coasta Dalmaţiei.”Barca sa gonflabilă s-a rupt. Aşadar, i-am adus la ţărm pe el, pe soţia sa şi pe bodyguardul său”, a declarat Boris Vrkic pentru colegii săi de la cotidianul Slobodna Dalmacija.

Chiar dacă nu a fost un episod ușor de ignorat, Viktor Orban nu și-a pierdut buna dispoziţie şi a mers apoi să ia cina la un restaurant pescăresc alături de soție și garda de corp.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că în urmă cu trei zile, Guvernul Ungariei a relaxat câteva criterii de protecţie a mediului. La această măsură s-a ajuns pentru a permite tăierea mai multor arbori pentru acoperirea cererii în de lemne pentru foc.

Mai multe lemne de foc pentru maghiari

Creşterea preţurilor la gaze naturale şi energie electrică din cauza războiului din Ucraina l-a forțat pe Viktor Orban să anunțe mai multe măsuri pentru protejarea energetică a țării.

ADVERTISEMENT

Creşterea preţurilor la gaze naturale şi energie electrică din cauza războiului din Ucraina a forțat guvernul de la Budapesta să anunțe mai multe măsuri pentru protejarea energetică a țării.

Așadar, odată cu acest anunț va fi eliminată interdicţia tăierii de arbori cu capacitate de regenerare din păduri aflate în proprietatea statului. Aceste ocoale silvice erau supuse normelor de protecţie ecologică.

ADVERTISEMENT

Mai mult, reprezentanții Ministerului ungar al Agriculturii vor autoriza tăierea pădurilor care nu au fost incluse în planurile de reîmpădurire.

ADVERTISEMENT