Sport

Virgil van Dijk, umilit de o legendă a lui Liverpool: „Dezastru! I-aș putea lua locul în echipă”

Jamie Carragher, fostul mare fundaș al lui Liverpool, l-a criticat dur pe olandezul Virgil van Dijk după rezultatul rușinos cu Real Madrid.
22.02.2023 | 10:28
Virgil van Dijk umilit de o legenda a lui Liverpool Dezastru Ias putea lua locul in echipa
Brazilianul Vinicius s-a distrat marți seara cu Virgil van Dijk în meciul Liverpool - Real Madrid 2-5. foto: hepta
ADVERTISEMENT

Liverpool și Real Madrid au oferit un meci epic marți seara în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. „Galacticii” lui Carlo Ancelotti s-au impus cu 5-2, deși erau conduși cu 0-2 încă din startul partidei, după golurile lui Nunez (4) și Salah (14). A urmat însă un forcing „blanco”, ajutat și de gafele imense din apărarea gazdelor, iar cele cinci reușite ale lui Vinicius (21, 36), Militao (48) și Benzema (55, 67) au încheiat un meci aproape perfect pentru madrileni.

Jamie Carragher îl desființează pe Virgil van Dijk după umilința cu Real Madrid: „I-aș putea lua locul în echipa lui Liverpool!”

A fost o seară de marți fabuloasă pe „Anfield”, fotbalul oferit de Liverpool și Real Madrid fiind unul de povestit nepoților. Goluri de pe altă planetă, gafe de portar colosale, faze electrizante, dar și erori defensive, toate au contribuit la un spectacol fotbalistic de gală.

ADVERTISEMENT

Așa cum era și normal la acest scor, pe lângă prestația fenomenală a lui Real, au ieșit în evidență, poate chiar mai mult, numeroasele erori comise de apărarea lui Liverpool. Care nu au rămas netaxate. Iar cel mai tare a fost luat în vizor olandezul Virgil van Dijk, considerat nu cu mult timp în urmă unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume și potențial candidat la „Balonul de Aur”.

Marți, însă, van Dijk a fost o umbră a fundașului de fier de altădată. Iar prestația sa slabă a fost criticată dur de Jamie Carragher, un fost jucător de legendă al „cormoranilor”, acum analist la o televiziune britanică.

ADVERTISEMENT

„Am fost precaut înainte de meci. Au jucat contra lui Everton și au avut una dintre cele mai slabe prestații dintr-un derby, având în vedere că Everton nu a reușit nimic. Am fost pe stadion și la meciul cu Newcastle, iar Newcastle a avut ocazii în 10 oameni. Dacă jucau în 11, ar fi întors scorul și s-ar fi încheiat 2-2, sunt convins.

Liverpool, în acest sezon, așa cum am mai spus-o, este un dezastru din punct de vedere defensiv. Mijlocul nu mai are energie, iar jucătorii de atac nu pun presiune și cu siguranță nu au aceeași coeziune pe care o aveau Firmino și Mane.

ADVERTISEMENT

Liverpool e pe locul 8 în Premier League și tocmai a fost învinsă cu 5-2 în Champions League. Știu că e vorba de Real Madrid, însă aceste cluburi au fost în finală anul trecut. Nu este acceptabil să vedem ce vedem în acest sezon. Tot încercăm să găsim scuze și motive, dar nu, nu este deloc bine.

Ceea ce mă amuză este că Virgil vaj Dijk spunea în urmă cu două luni că nu aș intra în echipa lui Liverpool. Cred că acum i-aș lua locul”, a spus Carragher după umilința suferită de Liverpool în fața lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Atacul lui Carragher la adresa lui Virgil van Dijk trebuie luat și ca un răspuns la declarațiile olandezului din urmă cu ceva timp. “Carragher a jucat multe meciuri pentru Liverpool, însă în fotbalul modern cred că Matip și Konate sunt în fața lui”, spunea van Dijk într-un intervu din presa engleză, iar Carragher abia a așteptat să-i dea o replică pe măsură.

  • 17 ani a evoluat Jamie Carragher pentru Liverpool, în perioada iulie 1996 – iulie 2013
  • 739 de partide a jucat Jamie Carragher în tricoul lui Liverpool în toate competițiile
ADVERTISEMENT