Sport

Vitali Klitschko, interviu viral printre ruinele din Kiev. O replică a fostului campion mondial a făcut înconjurul lumii. Video

Vitali Klitschko, actualul primar al Kievului, și fratele lui Vladimir, amândoi foști campioni mondiali la box, își apără țara în fața invaziei ruse. Vitali a oferit un interviu viral printre ruine.
16.03.2022 | 18:18
Vitali Klitschko interviu viral printre ruinele din Kiev O replica a fostului campion mondial a facut inconjurul lumii Video
ADVERTISEMENT

Frații Vitali și Vladimir Klitschko sunt considerați eroi în Ucraina, țară aflată de trei săptămâni sub asediul trupelor invadatoare rusești. Cei doi s-au înrolat și îți apără țara cu armele în mâini. În calitate de primar al Kievului, Vitali a oferit un interviu care a făcut înconjurul planetei.

Milioane de oameni au apreciat replica lui Vitali Klitschko

Vitali Klitschko nu a fugit din calea războiului, așa cum au ales să facă cei mai mulți dintre miliardarii ucraineni. Fostul campion mondial, care este și primarul Kievului, a ales să-și apere țara și s-a înrolat în armată.

ADVERTISEMENT

Acesta participă alături de soldații ucraineni la misiuni de salvare a oamenilor afectați de bombardamente și chiar la raiduri împotriva atacatorilor ruși.

La una dintre acțiunile de salvare la care a participat, Vitali Klitschko a izbucnit când un jurnalist a amintit de declarațiile oficialilor de la Kremlin cum că atacurile cu bombe vizează doar obiective militare din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Prostii, scuză-mă. Unde sunt obiectivele militare? Acest bloc este un obiectiv militar”, a întrebat retoric fostul pugilist indicând un bloc din apropiere grav afectat de bombardamentele din ultimele zile.

Replica lui Vitali Klitschko a fost urmărită de milioane de oameni și a fost răspândită pe rețelele de socializare de alte câteva zeci de mii de internauți.

ADVERTISEMENT

Kievul a fost bombardat și în această dimineață de armata rusă

Capitala Ucrainei, Kiev, este ținta predilectă a obuzelor și rachetelor armatei ruse. Și în această dimineață mai multe clădiri au fost grav avariate de explozii. Zeci de persoane au fost evacuate.

”Kievul a fost atacat astăzi de inamic. Dis-de-dimineață, obuzul a lovit o clădire rezidențială cu 9 etaje din Obolon. Potrivit datelor actualizate, o persoană a murit. 10 au fost răniți. Aproximativ 70 de locuitori au fost evacuați din casă.

ADVERTISEMENT

Un troleibuzul, care era fără pasageri, a fost complet distrus. Ferestrele locuințelor s-au spart în timp ce balcoanele caselor din jur, precum și spațiile comerciale de la parter au suferit deteriorări serioase.

Dimineața devreme, obuzele au lovit mai multe clădiri rezidențiale. Două clădiri înalte în districtul Sviatoshynskyi, una în Podilskyi. Și, de asemenea, a fost lovită și o casă privată.

Intrarea într-una dintre stațiile de metrou a fost avariată de unda de șoc. Sunt victime în clădirile de locuit, iar informațiile sunt în curs de clarificare. Salvatorii și medicii lucrează pentru a-i salva pe cei care au nevoie”, a mai spus Vitali Klitschko.

ADVERTISEMENT