Sport

Weekend perfect în Europa la handbal feminin! Brăila şi Bistriţa în Final Four, CSM Bucureşti are duel şoc cu Metz

Echipele româneşti au avut un weekend perfect în cupele europene. Brăila şi Bistriţa sunt în Final Four-ul European League, iar CSM s-a calificat în „sferturile” Ligii.
25.03.2024 | 18:40
Weekend perfect in Europa la handbal feminin Braila si Bistrita in Final Four CSM Bucuresti are duel soc cu Metz
Weekend perfect în Europa la handbal feminin! Brăila şi Bistriţa în Final Four, CSM Bucureşti are duel şoc cu Metz. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Weekend perfect pentru handbalul feminin românesc. Dunărea Brăila şi Gloria Bistriţa s-au calificat în Final Four-ul din EHF European League şi vor lupta pentru trofeu la Graz, în timp ce “tigroaicele” de la CSM Bucureşti au obţinut o victorie facilă cu Krim Ljubljana.

Weekend perfect în Europa la handbal feminin! CSM Bucureşti are duel şoc cu Metz

Echipa lui Adi Vasile a avut o “dublă” solidă cu Krim Ljubljana. După victoria lejeră din tur, scor 30-24, “tigroaicele” s-au impus cu acelaşi scor în returul de la Bucureşti şi s-au calificat en-fanfare în sferturile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

A fost de departe cel mai dezechilibrat meci din play-off, Ferencvaros, Bietigheim şi Vipers obţinând calificarea după scoruri foarte strânse, chiar la limită în unele cazuri. Pentru CSM Bucureşti urmează testul suprem, Metz.

Rezultatele din play-off-ul EHF Champions League:

  • Debrecen – Vipers 28-29, 27-27
  • Krim – CSM Bucureşti 24-30, 24-30
  • Bietigheim – Herning-Ikast 29-27, 31-31
  • Ferencvaros – Brest 28-30, 31-26
ADVERTISEMENT

Cum arată sferturile de finală:

  • Gyor – Vipers
  • Metz – CSM Bucureşti
  • Odense – Bietigheim
  • Esbjerg – Ferencvaros

Bistriţa şi Brăila, în Final Four-ul European League de la Graz!

În EHF European League, echipele româneşti fac senzaţie. Dunărea Brăila şi Gloria Bistriţa s-au calificat în Final Four după victorii în tur şi retur. Echipa lui Florentin Pera a eliminat Mosonmagyarovar. După 30-28 în tur, returul a fost câştigat de bistriţence cu 27-25.

De cealaltă parte, Dunărea Brăila a câştigat cu 26-25 returul cu Podravka Koprivnica. Elevele lui Jan Leslie au câştigat în tur la o diferenţă confortabilă, scor 32-26, dar returul nu a mai fost la fel de reuşit.

ADVERTISEMENT

Final Four-ul din EHF European League le are pe Gloria Bistriţa, Dunărea Brăila, Storhamar şi Nantes. Semifinalele şi finalele competiţiei sunt programate pe 11 şi 12 mai, la Graz, în Austria.

Dunărea Brăila s-a calificat în turneul Final Four de la Graz. Sursa: sportpictures.eu
Dunărea Brăila s-a calificat în turneul Final Four de la Graz. Sursa: sportpictures.eu

CSM Bucureşti vrea să scape de blestemul sferturilor Champions League!

CSM Bucureşti are ca obiectiv calificarea în turneul Final Four de la Budapesta. “Tigroaicele” vor să scape în acest sezon de “blestemul” sferturilor de finală, fază în care au fost eliminate la ultimele patru ediţii.

ADVERTISEMENT

Iar adversarul este unul redubabil. Metz a câştigat grupa B a competiţiei şi va avea avantajul de a evolua în retur pe teren propriu. Cele două formaţii s-au întâlnit de două ori în această fază. În 2018 s-a impus CSM Bucureşti, un an mai târziu Metz.

În luna decembrie, conducerea de la CSM Bucureşti a transmis printr-un comunicat că Adi Vasile are obiectivul de a califica echipa în Final Four, altfel va fi demis, aşa că următoarele săptămâni sunt decisive pentru finalul sezonului.

CSM Bucureşti, victorie lejeră cu Krim. Sursa: sportpictures.eu
CSM Bucureşti, victorie lejeră cu Krim. Sursa: sportpictures.eu
  • 2018 este anul în care CSM Bucureşti a jucat ultima dată în Final Four
  • 2021 este anul în care Minaur Baia Mare a câştigat bronzul în European League

 

ADVERTISEMENT