Sport

Xabi Alonso, drum liber spre Liverpool sau Bayern. Câți bani cere Leverkusen

Xabi Alonso este un antrenor la mare căutare, iar Liverpool și Bayern Munchen au aflat câți bani trebuie să plătească pentru a-l lua de la Bayer Leverkusen.
29.02.2024 | 22:59
Xabi Alonso drum liber spre Liverpool sau Bayern Cati bani cere Leverkusen
Xabi Alonso este un antrenor la mare căutare, iar Liverpool și Bayern Munchen au aflat câți bani trebuie să plătească pentru a-l lua de la Bayer Leverkusen. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tehnicianul spaniol are parte de un sezon fantastic, ”farmaciștii” fiind lideri în Bundesliga cu 8 puncte peste Bayern Munchen, sunt calificați în semifinalele Cupei Germaniei și în optimile Europa League.

Liverpool și Bayern au aflat câți bani trebuie să dea pentru a-l avea pe Xabi Alonso

Liverpool și Bayern Munchen sunt cluburile cele mai interesate de aducerea lui Xabi Alonso din vară, iar actuala sa formație Bayer Leverkusen a anunțat câți bani vrea pentru a-l lăsa să plece.

ADVERTISEMENT

Sub contract până în iunie 2026, bascul nu are o clauză scrisă în ceea ce privește o plecare de la Leverkusen în această vară. Cu toate acestea, Sky Sport Germania a precizat că tehnicianul ar fi primit asigurări că nu va fi blocat în cazul în care ofertele se vor concretiza.

Bayern sau Liverpool trebuie să ajungă mai întâi la un acord cu Levekusen înainte de a spera să-l semneze pe Xabi Alonso. Conducerea lui Bayer cere o sumă cuprinsă între 15 și 25 de milioane de euro pentru a-și lăsa antrenorul să plece în vară.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu se va ajunge la un acord, Xabi Alonso va trebui să se aștepte până în vara anului 2025 pentru a putea pleca, de data aceasta în schimbul plății unei clauze stabilite la 15 milioane de euro.

Ce variante are Xabi Alonso

Liverpool a fost prima care și-a manifestat interesul pentru Xabi Alonso după ce Jurgen Klopp a anunțat că va pleca la finalul actualului sezon, dar trebuie menționat faptul că englezii lucrează pe două fronturi. Pe lângă tehnicianul spaniol, ”cormoranii” îl au în vizor și pe italianul Roberto De Zerbi de la Brighton.

ADVERTISEMENT

Colosul Bayern Munchen a anunțat oficial că odată cu încheierea sezonului se va termina și colaborarea cu antrenorul Thomas Tuchel. În aceste condiții, bascul de 42 de ani a devenit ținta principală a bavarezilor.

Va fi o cursă interesantă pentru semnătura fostului internațional spaniol, care va avea trei variante în vară. El poate continua cu Leverkusen, bazându-se pe proiectul pe care l-a început, poate să se alăture celui mai de succes club din Germania sau poate să se întoarcă la Liverpool, unde a petrecut mulți ani ca jucător.

ADVERTISEMENT

Alonso a jucat pentru Liverpool între 2004 și 2009, câștigând Champions League alături de ”cormorani” în 2005. Campion mondial (2010) și dublu campion european (2008, 2012) cu selecționata Spaniei, el a mai cucerit trofeul Champions League și cu Real Madrid, în 2014. Ibericul și-a încheiat cariera de jucător la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT