Fotbal intern

Yazalde, atacantul dorit de Meme la FCSB, se întoarce în Liga 1. Detaliile contractului

13.09.2018 | 15:20
Yazalde atacantul dorit de Meme la FCSB se intoarce in Liga 1 Detaliile contractului
ADVERTISEMENT

Yazalde Gomes Pinto, atacantul care a jucat la Astra în sezonul 2013/2014 și dorit de Meme Stoica la FCSB, se întoarce în Liga 1, urmând să semneze cu Gaz Metan Mediaș. Este o nouă lovitură pe care medieșenii o dau în această perioadă, după ce în vară au reușit să aducă jucători interesanți liberi de contract, cel mai bun exemplu fiind Carlos Fortes.

Aceeași este și situația lui Yazalde, care nu mai are echipă din 1 iulie 2018, când a rupt relația contractuală cu Belenenses, prima ligă portugheză. În vârstă de 29 de ani, fostul atacant al Astrei, unde a jucat împrumutat de Sporting Braga, a fost propus de agenții săi la Gaz Metan și a ajuns la o înțelegere cu medieșenii.

ADVERTISEMENT

Yazalde la Gaz Metan. Atacantul dorit de Meme la FCSB vine să semneze

FANATIK.RO a aflat că portughezul cu origini în Guineea Bissau a fost de acord cu oferta pe care i-a făcut-o Gazul și este așteptat la Mediaș în acest week-end pentru a semna contractul. Yazalde va avea un salariu de 5.000 de euro lunar, angajament pe un an cu opțiune de prelungire până în 2020 dacă părțile vor fi mulțumite de colaborare. În al doilea an de contract, salariul lui Yazalde va crește la 6.000 de euro lunar. Acestea sunt sumele asupra cărora s-a căzut de acord, astfel că se așteaptă doar semnătura.

Yazalde a fost dorit în mai multe rânduri de Mihai Stoica la FCSB. Oficialul roș-albastru îl monitoriza din 2012, atacantul fiind sub contract cu Sporting Braga. Astra Giurgiu a reușit în toamna lui 2013, la începutul lunii septembrie, să obțină de la Braga împrumutul pe un an al lui Yazalde la Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Yazalde a marcat 7 goluri în Liga 1. „Meme spune că e foarte valoros”

Chiar Gigi Becali a vorbit despre faptul că Mihai Stoica este impresionat de Yazalde. „Meme nu prea e încîntat de Bokila, eu cu el am vorbit mai mult. Eu spun ceva, Meme vrea altceva. Reghe nu prea se bagă, el e prea cuminte. Reghe spune că are deja jucători de valoare. Avem 3 variante: un nigerian, un argentinian şi unul, Yazalde, despre care Meme spune că e foarte valoros”, dezvăluia Becali înainte ca jucătorul să ajungă la Astra.

Yazalde a cîștigat Cupa României cu Astra în vara lui 2014 după o finală cu FCSB, adjudecată pe 23 mai după loviturile de departajare
Yazalde a cîștigat Cupa României cu Astra în vara lui 2014 după o finală cu FCSB, adjudecată pe 23 mai după loviturile de departajare

Yazalde a reprezentat un jucător extrem de important pentru giurgiuveni în acel sezon, 2013/2014. A jucat nu mai puțin de 26 de meciuri și a marcat deja de la a doua apariție, 3-0 cu FC Brașov. În total, până în primăvara lui 2014, a marcat de 7 ori pentru Astra, iar la finalul sezonului s-a întors la Braga.

ADVERTISEMENT

L-a antrenat și Dorinel la Qabala

Astra și FCSB au încercat în vara lui 2014 să-i obțină un nou împrumut de la Sporting Braga. Nu a reușit niciuna dintre ele, dar a reușit Dorinel Munteanu, care l-a luat cu el la Qabala, dar s-a dovedit un tranfer neinspirat. Nu a marcat deloc în Azerbaidjan, astfel că seria împrumuturilor a continuat cu Gil Vicente, pentru returul sezonului 2014/2015.

Atacantul Yazalde, pe care l-a dorit la un moment dat și Meme Stoica la FCSB, este așteptat în România să semneze cu Gaz Metan
Atacantul Yazalde, pe care l-a dorit la un moment dat și Meme Stoica la FCSB, este așteptat în România să semneze cu Gaz Metan

În vara lui 2015, Braga a renunțat la Yazalde. Acesta a ajuns liber de contract la Rio Ave, pentru care a jucat două sezoane și jumătate, iar iarna trecută a trecut la Belenenses. Nici aici nu a jucat foarte mult în prima parte a acestui an, doar 4 meciuri, ultimul contra lui Sporting Lisabona, într-un spectaculos Belenenses – Sporting 3-4, disputat pe 15 aprilie și în care a ieșit la pauză. S-a accidentat și nu a mai prins deloc echipa la Belenenses, iar în vară a reziliat.

ADVERTISEMENT

Acum Yazalde a decis să se întoarcă în Liga 1. Gaz Metan Mediaș este noua bornă din cariera lusitanului de 29 de ani, care încearcă să-și restarteze cariera.

180.000 de euro este cota actuală a lui Yazalde Gomes conform transfermarkt

7 goluri în 26 de meciuri a marcat Yazalde pentru Astra Giurgiu în sezonul 2013/2014

ADVERTISEMENT