Sport

Oficial: Zeljko Kopic este noul antrenor al lui Dinamo! Super Exclusivitatea Fanatik s-a confirmat

Dinamo și-a găsit antrenor după despărțirea de Ovidiu Burcă, iar FANATIK v-a informat în exclusivitate cine va încerca să-i salveze pe ”câini” de la retrogradare.
01.12.2023 | 21:48
Oficial Zeljko Kopic este noul antrenor al lui Dinamo Super Exclusivitatea Fanatik sa confirmat
Croatul Zeljko Kopic este noul antrenor al lui Dinamo, informație oferită în exclusivitate de FANATIK. Sursă foto: index.hr
ADVERTISEMENT
01-12-2023
19:52

Oficial: Zeljko Kopic este noul antrenor al lui Dinamo

Bomba detonată FANATIK în exclusivitate după amiază s-a confirmat! Croatul Zeljko Kopic este noul antrenor al lui Dinamo, anunțul oficial fiind făcut în urmă cu puțin timp pe pagina oficială de Facebook a clubului „alb-roșu”.

El va fi prezentat sâmbătă dimineața de președintele Andrei Nicolescu într-o conferință de presă care va avea loc la Săftica, începând cu ora 10:00. Apoi, de la ora 11:00, va conduce primul antrenament în calitate de tehnician al lui Dinamo.

„OFICIAL. Bun venit, Zeljko Kopic!

Clubul Dinamo 1948 București a ajuns la un acord cu Zeljko Kopic pentru preluarea postului de antrenor principal al echipei. Zeljko a fost la prima aventură la un club mare și a rămas cel mai longeviv antrenor al formației Slaven Belupo în istoria de 110 ani a clubului și a ajuns în finala Cupei Croației în sezonul 2015-2016, una dintre cele mai mari performanțe din istoria clubului. Apoi a continuat la Hajduk Split în sezonul 2017-2018, pe care a dus-o, la rându-i, în finala Cupei. În 2018 a preluat Pafos FC, în prima ligă din Cipru, unde a fost foarte apreciat, câștigând un premiu de ‘’Coach of the Month’’ și a reușit victorii mari împotriva unor cluburi mari, precum Apoel, Omonia sau AEK.

La întoarcerea în Croația, a devenit director de Academie la Dinamo Zagreb, una dintre cele mai productive școli de fotbal din întreaga lume. În decembrie 2021, a fost ales la cârma clubului Dinamo Zagreb, unde a obținut 7 victorii consecutive în HNL Croația și a obținut remarcabila victorie împotriva celor de la West Ham, prima a unui club croat împotriva unui club englez pe terenul britnicilor din istorie. De asemenea, a învins Sevilla în fazele eliminatorii Europa League. La finalul acelui sezon, Dinamo Zagreb a câștigat campionatul Croației.

La Botev Plovdiv a petrecut doar câteva luni, luând echipa de pe ultimul loc și a redresat corabia, părăsind clubul de pe locul 10, cu o eficiență foarte bună în scurta perioadă de timp petrecută acolo.

Fiind fost director de Academie, Zeljko a lăsat amprenta asupra multor cluburi prin identificarea talentului tânăr, care în viziunea sa trebuie promovat la echipa mare, fiind și un metodist foarte dezvoltat.

Conferința de presă pentru prezentarea noului nostru antrenor este LIVE pe canalele noastre de Youtube și Facebook MÂINE de la ora 10:00!

Îi urăm mult succes și un călduros BINE AI VENIT, Zeljko Kopic!”, este anunțul numirii croatului pe banca lui Dinamo.

 

”Roș-albii” au oficializat despărțirea de omul care în sezonul precedent a readus miraculos echipa în SuperLiga. FANATIK a aflat că Burcă s-a certat la cuțite cu Andrei Nicolescu după derby-ul cu FCSB și acela a fost momentul despărțirii.

Dinamo și-a găsit antrenor

În ciuda faptului că au existat mai multe variante de antrenor român pe lista conducătorilor de la Dinamo, din informațiile FANATIK aceștia au ajuns la o înțelegere cu croatul Zeljko Kopic, ultima dată la formația bulgară Botev Plovdiv.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 46 de ani, Kopic a lucrat cu Steliano Filip la Hajduk Split și chiar fostul căpitan din Ștefan cel Mare l-a propus prin intermediari conducerii lui Dinamo, dând asigurări că îi poate ajuta.

FANATIK a mai aflat că Zeljko Kopic a ajuns deja la București pentru a parafa înțelegerea cu Dinamo. În cazul în care totul va fi în regulă, tehnicianul va conduce sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 11:00, primul antrenament al ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Croatul a fost un fotbalist modest în prima ligă din țara natală și a mai jucat o scurtă perioadă în Australia, la Sydney United. Cariera de antrenor și-a început-o la grupele de juniori ale clubului NK Hrvatski dragovoljac, iar la seniori a trecut în 2009, când a preluat-o pe NK Zagorec.

De-alungul carierei a mai lucrat la echipele HNK Segesta, NK Lucko, HNK Cibalia, secund la naționala U19 a Croației, NK Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk Split, FC Pafos (Cipru) și Dinamo Zagreb.

ADVERTISEMENT

Ultima dată a fost pe banca bulgarilor de la Botev Plovdiv, în perioada 3 august – 7 decembrie 2002. El a fost dat afară după 15 meciuri în care a înregistrat 6 victorii, un rezultat de egalitate și 8 înfrângeri.

Refuzuri pe bandă rulată pentru Dinamo

Ioan Andone a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că a fost sunat de unul dintre șefii lui Dinamo și i-a fost făcută o propunere. A refuzat varianta de a deveni antrenor, însă a rămas că se mai gândește dacă vine să ajute clubul.

ADVERTISEMENT

Liviu Ciobotariu ar fi prima variantă pe lista celor de la Dinamo, după plecarea lui Ovidiu Burcă, însă acesta ar avea deja o ofertă mult mai tentată din străinătate. Cel puțin asta susține Ioan Andone. De altfel, informația a fost confirmată și de Cristi Coste, cel care a vorbit despre scenariul puțin probabil în care Ciobotariu va ajunge antrenor la Dinamo.

Ioan Andone a mai precizat că a fost contactat de Andrei Nicolescu care l-a întrebat despre Florin Maxim, antrenorul formației Corvinul Hunedoara. Însă, acesta ar fi refuzat din start să vină la Dinamo.

ADVERTISEMENT