Sport

Zlatan Ibrahimovic, convocat la naționala Suediei la 41 de ani. Poate doborî un record vechi de 40 de ani

Deși a ajuns la 41 de ani și a jucat foarte puțin în acest sezon la AC Milan, Zlatan Ibarhimovic a fost convocat la echipa națională a Suediei.
16.03.2023 | 09:17
Zlatan Ibrahimovic convocat la nationala Suediei la 41 de ani Poate dobori un record vechi de 40 de ani
Deși a ajuns la 41 de ani și a jucat foarte puțin în acest sezon la AC Milan, Zlatan Ibarhimovic a fost convocat la echipa națională a Suediei. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul mai are contract cu campioana din Serie A doar până la finalul actualului sezon și poate semna în orice moment cu o altă formație dacă Milanul nu îi face o propunere de prelungire a înțelegerii.

Convocare surpriză pentru Zlatan Ibrahimovic la naționala Suediei

În ciuda faptului că a jucat doar 68 de minute în trei meciuri pentru AC Milan, Zlatan Ibahimovic a fost convocat la naționala Suediei de selecţionerul Janne Andersson pentru primele partide din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Reprezentativa nordică va debuta în Grupa F pe teren propriu cu o întâlnire de foc împotriva Belgiei, pe 24 martie, urmând ca trei zile mai târziu să primească vizita selecționatei Azerbaidjanului.

Născut în ziua de 3 octombrie 1981, Ibrahimovic, care între timp s-a apucat și de actorie, ar putea doborî recordul de longevitate al legendarului portar italian Dino Zoff, stabilit la 29 mai 1983 chiar într-un meci cu Suedia.

ADVERTISEMENT

Zoff a devenit atunci cel mai bătrân fotbalist care a disputat un joc din calificările europene, la 41 de ani, trei luni şi o zi. Suedezul va stabili un nou record în cazul în care va juca într-una dintre partide.

Ibrahimovic nu a mai jucat de un an la națională

Selecționerul Janne Andersson a ținut să motiveze convocarea lui Zlatan Ibrahimovic prin faptul că acesta este refăcut după problemele medicale care l-au măcinat în acest sezon și poate ajuta echipa atât din teren, cât și din afara lui.

ADVERTISEMENT

”Zlatan a avut trei apariţii destul de lungi cu Milan în ultima perioadă din postura de rezervă şi se simte într-o formă decentă, chiar dacă a lipsit mult timp. În acest context, cred că el poate aduce ceva. Mai ales pe gazon, dar şi în afara lui”, a declarat Andersson.

Ibrahimovic are 121 de selecții și 62 de goluri și n-a mai îmbrăcat tricoul primei reprezentative din 29 martie 2022, de la un duel cu Polonia, 0-2 în deplasare, în play-off-ul pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Dacă Suedia se va califica la Euro 2024 şi Zlatan Ibrahimovic va juca un meci la această competiţie, el ar deveni cel mai vârstnic fotbalist care evoluează la turneul final. Recordul este deţinut de portarul maghiar Gabor Kiraly, care a jucat la Euro 2016 la vârsta de 40 de ani şi 86 de zile.

ADVERTISEMENT