Sport

Abdallah, ”omul negru” pentru Dinamo la Iași. A irosit 5 ocazii uriașe de gol și le-a ”mâncat” 2 puncte ”câinilor”

Hakim Abdallah a fost demon pentru Dinamo în meciul cu Poli Iași. Atacantul malgaș a ratat nu mai puțin de 5 mari ocazii de marca.
01.03.2024 | 22:06
Abdallah omul negru pentru Dinamo la Iasi A irosit 5 ocazii uriase de gol si lea mancat 2 puncte cainilor
Hakim Abdallah a fost demon pentru Dinamo în meciul cu Poli Iași. Atacantul malgaș a ratat nu mai puțin de 5 mari ocazii de marca. Sursă foto: Tudi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” au plecat doar cu un 0-0 din Copou și au ratat o ocazie fantastică de a scăpa de locurile direct retrogradabile. Cu această remiză, trupa lui Zeljko Kopic a rămas pe poziția 15 în clasament.

Hakim Abdallah a îngropat-o pe Dinamo la Iași

Chiar dacă un punct este mai mult decât nimic, Dinamo se poate declara nemulțumită cu rezultatul final al partidei cu Poli Iași, din etapa a 29-a din SuperLiga. ”Câinii” ar fi meritat să ia toate cele 3 puncte, însă Hakim Abdallah, transferat la începutul sezonului, a irosit nenumărate ocazii uriașe de a înscrie.

ADVERTISEMENT

Recitalul atacantului din Madagascar a început încă din minutul 2, atunci când o minge degajată la disperare de portarul Ailenei l-a lovit și apoi s-a scurs agonizant pe lângă poarta gazdelor. În minutul 22, De Moura a pasat în interiorul careului, Pavicic a trimis în fața porții, dar Abdallah a deviat pe lângă poartă din poziție ideală.

În repriza secundă, atacantul lui Dinamo a irosit și mai multe ocazii de a aduce 3 puncte vitale în lupta pentru evitarea retrogradării. În minutul 62, Ailenei a ieșit greșit pe o centrare, a scăpat mingea din mână, dar Abdallah nu a reușit să o bage în plasă.

ADVERTISEMENT

Un minut mai târziu, Bordușanu a centrat perfect pentru Selmani, acesta a reluat însă greșit cu umărul, mingea a ajuns pe 6 metri la Abdallah, care nu a putut trimite în poartă și a fost blocat de Samayoa.

Cu un  sfert de oră înainte de fluierul final, atacantul dinamovist a rămas singur pe 6 metri, dar a trimis incredibil cu capul pe lângă poartă. Cea mai mare ocazie a venit în minutul 84, atunci când Abdallah a scăpat singur cu portarul gazdelor și l-a luat la țintă din 8 metri.

ADVERTISEMENT

Dinamo rămâne pe loc direct retrogradabil

Cu punctul obținut chinuit pe teren propriu în fața lui Dinamo, Politehnica Iași a ajuns la cota 32 și urcat o poziție în clasamentul din SuperLiga, până pe locul 12, trecând peste FC U Craiova.

De partea cealaltă, formația antrenată de Zeljko Kopic a ajuns la 26 de puncte, dar egalul de la Iași nu o ajută cu nimic. Pentru că a rămas în continuare pe locul 15, care duce direct în Liga 2, iar distanța față de Poli, contracandidată directă, a rămas aceeași.

ADVERTISEMENT

La fel cum s-a întâmplat în ultimele două deplasări, conducerea și jucătorii lui Dinamo s-au întâlnit cu suporterii înainte de joc și au produs un adevărat spectacol. Fanii dinamoviști au cântat împreună cu jucătorii lui Zeljko Kopic și au aprins torțe.

ADVERTISEMENT