Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adi Ilie spune cum a blocat Anghel Iordănescu Columbia în 1998. „Și noi sufeream la fundașii centrali”. Vochin dezvăluie ce le-a zis Edi în 2024

Adrian Ilie a povestit la FANATIK SUPERLIGA cum a blocat Anghel Iordănescu Columbia la Mondialul din 1998. Vochin a dezvăluit ce le-a cerut Edi "tricolorilor" la Madrid.
27.03.2024 | 13:03
Adi Ilie spune cum a blocat Anghel Iordanescu Columbia in 1998 Si noi sufeream la fundasii centrali Vochin dezvaluie ce lea zis Edi in 2024
Adrian Ilie, în meciul împotriva Columbiei din 1998
ADVERTISEMENT

Columbia s-a impus cu 3-2 în amicalul de la Madrid cu România. “Tricolorii” au jucat doar în ultimele 10 minute când au reuşit să marcheze de două ori şi să limiteze diferenţa de scor. A fost prima victorie a sud-americanilor în faţa României, după eşecurile de la Mondialele din 1994 şi 1998.

Adi Ilie spune cum a blocat Anghel Iordănescu Columbia în 1998. „Și noi sufeream la fundașii centrali”

Adrian Ilie a dezvăluit cum a blocat Anghel Iordănescu echipa Columbiei la meciul de la Cupa Mondială din 1998, când “tricolorii” s-au impus cu 1-0:

ADVERTISEMENT

“Mi-a plăcut atitudinea băieţilor. Ca strategie de joc, întâlnim o echipă care are o viteză mare de joc în atac şi o să ne surprindă. În 1998, aceeaşi chestie… Când am văzut ce viteză au în atac Valderama, Asprilia, Rincon, nea Puiu a venit cu o strategie.

Ne-a spus să nu le dăm mingea, să pasăm în mijlocul terenului mai rapid, dar în ultimii 30 de metri când prindem, să ajungem cât mai rapid în careu. Să dăm viteză jocului acolo.

ADVERTISEMENT

Dar, în rest, nu pierdem mingea, urcăm încet şi nu cedăm. Pentru că ar fi fost cam aceeaşi problemă, ne-ar fi prins tot timpul. Cu toate că în a doua repriză au făcut un pressing mai mare şi ne-au surprins foarte mult.

Măcar, până atunci era 1-0 pentru noi. Şi noi sufeream la capitolul fundaşilor centrali. Ciobotariu, Gică Popescu, Filipescu erau lenţi. Şi cei de acolo fugeau”, a spus Adrian Ilie la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Vochin: “Triunghiul din centrul terenului să fie un element de stabilitate în ceea ce priveşte posesia balonului”

Andrei Vochin a dezvăluit în cadrul emisiunii ce le-a transmis Edi Iordănescu “tricolorilor” înaintea confruntării de la Madrid împotriva Columbiei:

“Este foarte interesant pentru că acelaşi lucru l-a spus şi Edi. Doar că nea Puiu le-a spus lui Hagi, Adrian Ilie, Gică Popescu, să nu piardă mingea. Şi n-o pierdeau. În 1994 le-au spus acelaşi lucru.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun jucător al nostru a fost Stelea în 1994. Aceste informaţii se dau. Se lucrează şi la antrenamente, dar când intervine adversarul intervine şi o mare problemă. 

Edi le-a spus şi ce a spus Adi Ilie. Triunghiul din centrul terenului să fie un element de stabilitate în ceea ce priveşte posesia balonului şi jucat repede pe culoare, pentru că orice echipă, şi Columbia a arătat-o şi ieri că are probleme.

Noi nu trebuie să uităm ocazia lui Alibec, ocazia lui Moruţan, Drăguş scapă singur cu portarul. Chiar şi la faze fixe aveau probleme”, a spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA.

Adi Ilie spune cum a blocat Anghel Iordănescu Columbia în 1998. „Și noi sufeream la fundașii centrali”

ADVERTISEMENT