Sport

Adi Popa a găsit soluția ca CSA Steaua să poată promova în SuperLiga: ”Mi se pare foarte inteligentă”

Nemulțumit de faptul că oficialii clubului CSA Steaua nu au reușit încă să obțină dreptul de promovare al echipei, Adi Popa a venit cu soluția salvatoare.
10.01.2023 | 19:31
Adi Popa a gasit solutia ca CSA Steaua sa poata promova in SuperLiga Mi se pare foarte inteligenta
Nemulțumit de faptul că oficialii clubului CSA Steaua nu au reușit încă să obțină dreptul de promovare al echipei, Adi Popa a venit cu soluția salvatoare. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Militarii” se află pe primul loc în Liga 2 Casa Pariurilor la încheierea primei părți a sezonului, însă nu au drept să promoveze în SuperLiga din cauza faptului că reprezintă un club de drept public.

Varianta propusă de Adi Popa ca CSA Steaua să poată promova

Mijlocașul Adi Popa, care a pus umărul la sezonul foarte bun avut de CSA Steaua, consideră că, dacă nu se va modifica Legea Sportului, cea mai bună variantă pentru ca echipa să poată promova este ca suporterii să preia clubul.

ADVERTISEMENT

”Eu am o altă variantă, pe care a spus-o domnul Dîncu și mi se pare foarte inteligentă. S-o ia suporterii pe sistemul socios. Așa Steaua ar fi tot timpul a suporterilor, cum se poartă și afară. Să aibă 49% Armata și suporterii restul.

Dacă nu se schimbă legea sportului, asta e singura variantă (n.r. – ca MApN să se asocieze cu o entitate privată) pentru a obține dreptul de promovare. Domnul Dîncu a promovat pentru prima dată această idee și chiar mi s-a părut inteligentă, nu mă gândisem la asta.

ADVERTISEMENT

Cunosc majoritatea suporterilor, ultrașilor. Sunt oameni cu joburi respectabile, cu afaceri, nu sunt huligani. Din 2000, dacă sunt 20 care sar calul, nu trebuie să-i băgăm pe toți în aceeași oală”, a declarat Adi Popa, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Adi Popa visează la o fuziune între FCSB și CSA Steaua

Oficialii ”militarilor” au regândit strategia și au modificat propriul regulament, astfel încât să se poată asocia cu ”terțe persoane juridice, publice sau private”. Dacă strategia va da rezultate, CSA Steaua ar putea promova în SuperLiga în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

În toamnă, Adi Popa, jucător cheie al liderului din Liga 2 Casa Pariurilor, visează la promovare cu echipa din Ghencea, dar spune că marea sa dorință este o împăcare între CSA Steaua și FCSB, formație pentru care a jucat în trecut.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a tăiat în carne vie la final de an. ”Militarii” au luat decizia să desființeze secția de ciclism. Astfel, 15 sportivi și membrii ai staff-ului au rămas fără echipă, anunțul fiind făcut pe internet de antrenorul Georgios Georgiadis şi rutierul Daniel Crista. Motivul din spatele deciziei? Lipsa fondurilor.

ADVERTISEMENT

Deși susține că nu mai are bani pentru a păstra secția de ciclism, CSA Steaua a continuat și în 2022 să cheltuiască inutil bani pentru echipa de fotbal. Chiar dacă joacă fără drept de promovare în Liga 2 Casa Pariurilor pentru al doilea an consecutiv, ”militarii” lui Daniel Oprița beneficiază de un buget ”monstru”.

ADVERTISEMENT