Sport

Adi Vasile, greu de demis! Antrenorul CSM-ului a rezistat tuturor presiunilor, în ultimii ani

Începutul nefast în Liga Campionilor i-a făcut pe fanii CSM-ului să îi ceară demisia lui Adi Vasile. Dar, antrenorul "tigroaicelor" a rezistat presiunilor făcute în ultimii ani.
22.10.2023 | 16:49
Adi Vasile greu de demis Antrenorul CSMului a rezistat tuturor presiunilor in ultimii ani
Adi Vasile, în meciul dintre CSM Bucureşti şi Brest. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti are un început dificil de sezon în Champions League, cu trei înfrângeri şi doar două victorii în primele cinci etape. “Tigroaicele” au cedat şi în meciul cu Brest, scor 28-30, iar în “Polivalentă” s-a strigat pentru prima dată “demisia” în acest sezon.

Adi Vasile, greu de demis! Antrenorul CSM-ului a rezistat tuturor presiunilor, în ultimii ani

Adi Vasile este cel mai longeviv antrenor din istoria lui CSM Bucureşti. Este alături de echipă încă din anul 2014. A fost mai întâi preparator fizic, apoi antrenor secund, iar din toamna anului 2019 este principal.

ADVERTISEMENT

Nu este primul moment dificil din cariera de antrenor a lui Adi Vasile. Tehnicianul de la CSM Bucureşti a rezistat tuturor “furtunilor” iscate în ultimii ani, ba chiar mai mult, chiar şi tentativelor de demitere ale conducerii.

Fosta conducere a încercat să îl demită de trei ori!

În 2022, FANATIK a scris pe larg despre iniţiativa conducerii de atunci de a-l demite pe Adi Vasile. Iar în sezonul 2021-2022, Gabriela Szabo, directorul general de atunci şi Remus Drăgănescu, fostul şef al secției de handbal, au încercat fără succes să îl demită de trei ori.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a avut sprijinul membrilor din Consiliul de Administraţie al clubului şi a rămas tare pe poziţii. În schimb, a plecat Gabi Szabo, demisă de Primarul Nicuşor Dan, care s-a implicat personal în situaţia de la CSM Bucureşti.

“În niciun moment n-am fost tentat să renunţ. Presiunea face parte din meseria asta”

Într-un interviu acordat pentru FANATIK în primăvara acestui an, Adi Vasile a declarat că niciodată nu a vrut să renunţe la postul de antrenor, în ciuda presiunilor care s-au făcut pentru schimbarea sa:

ADVERTISEMENT

“Cu siguranţă în primele şase luni ale sezonului trecut am avut nişte rezultate sub aşteptări, iar la un club unde doar victoria şi, de multe ori doar cea clară contează, orice înfrângere se simte puternic. De aici este normal să apară nemulţumiri.

În niciun moment n-am fost tentat să renunţ. Presiunea face parte din meseria asta şi o văd ca pe un privilegiu ţinând cont de nivelul la care activez”, a spus atunci Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile le-a răspuns fanilor care îi cereau demisia: “Trebuie să mergem mai departe cu caractere puternice”

Câteva luni mai târziu, Adi Vasile este din nou sub presiune la CSM Bucureşti. Tehnicianul mai are contract până în 2025, dar i s-a strigat pentru prima dată “Demisia!” în acest sezon în Sala Polivalentă. Iar tehnicianul nu s-a ferit să le bată obrazul fanilor care au scandat împotriva lui, având şi un mesaj la finalul meciului cu Brest:

“Trebuie să fiu foarte sincer, nu e ușor. Nu e ușor pentru niciun om, dar aleg să fiu foarte bine conectat la echipă. Trebuie să mergem mai departe cu caractere puternice.

Cei mai mulți dintre oamenii care vin alături de noi an de an înțeleg. Celor care astăzi sunt nemulțumiți le spun că sper să vină în continuare. Trebuie să le spun și că în astfel de momente, fetele au nevoie de cât mai multă dragoste și sprijin”, a spus Adi Vasile.

Chiar dacă a înregistrat trei înfrângeri în primele cinci meciuri din Champions League, nimic nu este pierdut pentru CSM Bucureşti. “Tigroaicele” vor fi cu siguranţă în fazele superioare, dar contează fiecare loc câştigat pentru a avea acolo un adversar cât mai abordabil.

Pe plan intern, “tigroaicele” merg ceas. Sunt singura echipă cu victorii pe linie, dar obiectivul din acest sezon este pătrunderea în Final Four, acolo unde CSM Bucureşti a fost ultima dată în anul 2018.

  • 2025 este anul în care îi expiră contractul lui Adi Vasile cu CSM Bucureşti
  • 3 înfrângeri a suferit CSM Bucureşti în acest sezon din EHF Champions League
ADVERTISEMENT