Sport

Adrian Mutu, la pândă! A petrecut în Cluj, alături de Neluțu Varga, așteptând pasul greșit al lui Dan Petrescu pentru a prelua CFR. Exclusiv

Adrian Mutu putea prelua CFR Cluj dacă Dan Petrescu nu învingea pe FC Voluntari! Mutu a petrecut câteva zile la Cluj alături de prietenul său, Neluțu Varga, patronul campioanei.
02.11.2021 | 13:00
Adrian Mutu la panda A petrecut in Cluj alaturi de Nelutu Varga asteptand pasul gresit al lui Dan Petrescu pentru a prelua CFR Exclusiv
Adrian Mutu, la pândă! A petrecut în Cluj, alături de Neluțu Varga, așteptând pasul greșit al lui Dan Petrescu pentru a prelua CFR.
ADVERTISEMENT

Situația lui Dan Petrescu la CFR Cluj este delicată. În acest al treilea mandat în Gruia, Petrescu, 53 de ani, nu are rezultatele la care spera patronul Neluțu Varga în momentul în care a decis demiterea lui Șumudică și aducerea „Bursucului”.

Iar omul pe care Varga-l apreciază mult și care i-ar putea locul lui Petrescu este Adrian Mutu, liber de contract după despărțirea de FCU Craiova. Mutu a petrecut zilele trecute la Cluj alături de Neluțu Varga, fiind prezent în orașul ardelean și pentru că acolo s-a disputat Transylvania Open.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu și-a petrecut câteva zile cu Neluțu Varga, la Cluj, așteptând pasul greșit al lui Petrescu pentru a prelua CFR!

Din informațiile FANATIK, Mutu a fost aproape în permanență cu Neluțu Varga, cei doi așteptând meciul pe care CFR Cluj l-a jucat, la începutul acestei săptămâni, cu Voluntariul, în Gruia. Rezultatul putea schimba banca tehnică a campioanei!

În cazul în care Petrescu nu-i învingea pe ilfoveni, apropiații patronului Neluțu Varga spun că acesta era hotărât să se despartă de Petrescu. Varga nu este deloc mulțumit de parcursul echipei, dar în primul rând de rezultatele din Europa.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit să bată Voluntariul cu golul din minutul 89 al lui Omrani, salvându-i practic scaunul lui Dan Petrescu. Chiar și la un rezultat de egalitate, Varga părea hotărât să-l pună pe Adrian Mutu în locul „Bursucului”!

Neluțu Varga a dorit să-l aducă pe Mutu în locul lui Petrescu și la precedenta despărțire de Dan, mutare dezvăluită de FANATIK

Neluțu Varga și Adrian Mutu sunt în relații excelente de foarte mult timp. Patronul celor de la CFR Cluj este impresionat nu doar de omul Adrian Mutu, cu care a avut mai multe discuții prelungite în noapte, dar și de antrenorul Mutu.

ADVERTISEMENT

Varga îl consideră pe Adi Mutu, 42 de ani, unul dintre cei mai buni tehnicieni din generația tânără. A dorit în două rânduri să-l aducă la echipa sa, prima oară în urmă cu un an, în noiembrie 2020, după precedenta plecare a lui Dan Petrescu de la Cluj.

De fapt, pe 29 noiembrie seara, Varga confirma exclusiv pentru FANATIK despărțirea de Petrescu și intenția de a-l numi pe Mutu ca înlocuitor.

ADVERTISEMENT

Da, e adevărat, ne-am despărțit de domnul Dan Petrescu. Este o decizie definitivă, n-o mai întoarce nici președintele României! Îi mulțumim pentru tot! Asta e viața… nu ai voie, la ce condiții avem, să te elimine Poli Iași din Cupă! Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea. Mai multe vom ști mâine, sperăm ca noaptea să fie un sfetnic bun pentru viitorul lui CFR Cluj…” – Neluțu Varga pentru FANATIK

În cele din urmă, antrenor la CFR a ajuns Edi Iordănescu, care pornind cu un handicap de 6 puncte față de prima clasată, FCSB, a reușit să aducă Clujului al patrulea titlu consecutiv.

Cozmin Gușă crede că Mutu nu a ajuns acum un an la CFR pentru că Varga s-a lăsat intimidat

Despre acea mutare nerealizată cu Mutu la CFR Cluj în urmă cu un an, a vorbit recent și Cozmin Gușă, prieten bun cu Vasile Dâncu și Neluțu Varga, patronul CFR-ului. Gușă i-a povestit lui Ovidiu Ioanițoaia de ce nu a ajuns Mutu antrenor la CFR în noiembrie 2020.

Regret cel mai mult că Neluțu Varga s-a lăsat intimidat. În loc să-l ia pe Mutu antrenor, după ce-a plecat Dan Petrescu, l-a luat pe Edi Iordănescu. Mutu deja se validase la naționala de tineret. S-a calmat ca persoană și l-am verificat. Pe oamenii la care țin mult îi verific. Adi de câțiva ani este foarte disciplinat, e o mare lovitură pentru el. Dacă Neluțu, care voia să-l ia la CFR, nu ar fi cedat presiunilor…” – Cozmin Gușă la „Prietenii lui Ovidiu”

Adrian Mutu a fost din nou în cărți pentru a prelua CFR vara trecută, după despărțirea de naționala de tineret. După plecarea lui Edi Iordănescu, Varga l-a ales pe Marius Șumudică, iar Mutu a ales Craiova lui Mititelu.

Dan Petrescu are o clauză de reziliere cu CFR Cluj de 500.000 de euro! Atât trebuie să-i achite Varga dacă vrea să-și facă pofta cu Mutu!

Neluțu Varga și CFR Cluj traversează o perioadă cu turbulențe financiare. Nemulțumirea patronului, care a dus și la despărțirea de Marius Șumudică, este legată de ratarea obiectivelor europene. În acest moment, cum a calculat FANATIK, Varga are o pierdere pe sezonul în curs de peste 5 milioane de euro!

  • 25.000 de euro este salariul lunar al lui Dan Petrescu la CFR Cluj, cu care are contract până în iunie 2024

Nici Petrescu nu a izbutit să facă mai mult în Conference League, CFR Cluj fiind pe ultimul loc al grupei înainte de deplasarea în Olanda, la Alkmaar. Sunt șanse destul de mici ca echipa campioană să prindă primăvara europeană și să mai acceseze ceva „fonduri de la UEFA”.

Chiar și așa, Varga pare decis să mai facă o cheltuială mare în cazul în care-și face pofta și-l aduce pe Mutu în locul lui Petrescu. FANATIK a scris despre clauzele de reziliere ale celor trei antrenori de la echipele care se bat la titlu, Petrescu, Iordănescu și Reghecampf. Dacă-l dă afară pe Petrescu, Varga trebuie să-i achite 500.000 de euro!

  • 370.000 de euro l-a costat pe Neluțu Varga despărțirea prematură de Marius Șumudică și de staff-ul său
  • 50.000 de euro a primit Adrian Mutu de la Adrian Mititelu după plecarea recentă de la FCU Craiova
ADVERTISEMENT