Sport

Edi Iordănescu, decizie de ultimă oră în privința celor de la CFR Cluj. Neluțu Varga a rămas surprins. Exclusiv

Edi Iordănescu mai are de recuperat aproape 200.000 de euro după colaborarea din sezonul trecut cu CFR Cluj, cu care a devenit campion al României.
29.10.2021 | 10:34
Edi Iordanescu decizie de ultima ora in privinta celor de la CFR Cluj Nelutu Varga a ramas surprins Exclusiv
Edi Iordănescu, decizie de ultimă oră în privința celor de la CFR Cluj. Neluțu Varga a rămas surprins. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu s-a despărțit de CFR Cluj în vară, după ce a luat titlul cu formația din Gruia. Era la final de contract, dar nu a mai dorit să prelungească înțelegerea cu patronul Neluțu Varga.

Edi Iordănescu a rămas cu restanțe financiare după despărțirea de echipa campioană, o sumă destul de importantă. Gsp a dezvăluit că, zilele trecute, comisiile federale i-au dat dreptate antrenorului, care are de primit 185.000 de euro de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat de la apropiați ai patronului Neluțu Varga ce se întâmplă cu această datorie către fostul antrenor, care, la finalul lunii august, a semnat cu FCSB. Varga era surprins de propunerea pe care i-a făcut-o Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu l-a păsuit pe Neluțu Varga cu 4 luni pentru a-i achita restanțele de 185.000 de euro

Din informațiile noastre, Neluțu Varga, care a pierdut deja 5 milioane de euro în acest sezon cu CFR, a fost păsuit de Edi Iordănescu cu patru luni pentru închiderea diferendului financiar. Patronul celor de la CFR le-a transmis oamenilor săi de încredere că nu se aștepta la un asemenea gest din partea fostului antrenor, cu atât mai mult cu cât relația dintre ei nu a fost dintre cele mai strânse.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj în decembrie 2020, după plecarea lui Dan Petrescu. Neluțu Varga a dorit atunci să-l aducă pe Adi Mutu, dar Marian Copilu, președintele campioanei din acel moment, a refuzat „varianta Mutu” și a venit cu „varianta Edi”.

Deși a plecat cu un handicap importat de puncte în lupta cu FCSB, CFR-ul condus de Edi Iordănescu a reușit în cele din urmă să-și adjudece al patrulea titlu consecutiv. În ciuda acestei performanțe, Iordănescu nu a mai continuat la CFR, chiar dacă Marian Copilu a insistat mult.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a plecat cu restanțe de la CFR, 185.000 de euro, despre achitarea acestora discutând până la un anumit moment cu Marian Copilu. După ce Șumudică a fost dat afară de Varga, Copilu a plecat și el, împreună cu alți oameni din club, astfel că Edi s-a adresat instanțelor de la FRF, care i-au dat dreptate.

Edi Iordănescu era neplătit de 5 luni la CFR Cluj, la salarii adăugându-se prima de 100.000 de euro pentru titlu

Cum s-a ajuns la acești 185.000 de euro datorie a lui Varga față de Edi Iordănescu? Tot cei de la CFR Cluj au dezvăluit pentru FANATIK despre ce este vorba.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a luat doar două salarii în perioada în care a condus CFR Cluj. Nu mai fusese plătit din februarie, astfel că restanțele de 5 luni au adus la o sumă de 75.000 de euro, tehnicianul având un salariu de 15.000 de euro, la fel ca la FCSB.

La acești bani s-a adăugat prima pentru câștigarea campionatului, în valoare de 100.000 de euro. E foarte probabil ca restul sumei până la 185.000 de euro să fie reprezentată de unele mici cheltuieli pe care clubul trebuia să i le plătească lui Edi Iordănescu, prin contract, dar „a uitat” să le achite.

Cu siguranță va fi achitată suma. Nu pot spune de ce s-a ajuns aici, anumite lucruri s-au întâmplat cu ceva timp în urmă și nu am toate informațiile. Nu vom ataca la TAS, n-ai ce să ataci din punctul meu de vedere. A fost o înțelegere la final de sezon, semnată de antrenor și de președintele clubului (n.r. – Marian Copilu)” – Marius Bilașco, la Telekom

La precedenta plecare de la CFR Cluj, în 2018, Edi Iordănescu a plecat cu o despăgubire de 400.000 de euro

CFR Cluj are restanțe nu doar la Edi Iordănescu, ci și la staff-ul acestuia. Și secundul Alexandru Radu a primit o decizie favorabilă din partea comisiilor federale, el având de primit 50.000 de euro de la CFR.

Mai sunt câteva restanțe la cei din staff-ul lui Edi, probabil tot așa, se vor achita, nu s-a pus problema să nu se achite. Nu există niciun risc de depunctare, sunt anumite termene în ce privește monitorizarea, am încercat să le respectăm în ceea ce privește UEFA, pentru Liga 1 se raportează la final de an. Au fost priorități legate de jucători, urmează și celelalte restanțe”, a confirmat oficialul CFR, Marius Bilașco, președinte interimar până la numirea lui Cristi Balaj.

Și la precedenta plecare a lui Edi Iordănescu de la CFR Cluj, în 2018, după doar 3 meciuri, s-a lăsat cu bani mulți. Atunci antrenorul a fost dat afară de Neluțu Varga după 0-1 cu Malmo, iar patronul a fost nevoit să-i achite o clauză de despăgubire de 400.000 de euro!

  • 43 de zile a stat Edi Iordănescu în primul mandat la CFR Cluj (3 meciuri), în care a câștigat o Supercupă: 13 iunie – 26 iulie 2018
  • 180 de zile a stat Edi Iordănescu în al doilea mandat la CFR Cluj (30 de meciuri), în care a câștigat titlul și Supercupa: 4 decembrie 2020 – 2 iunie 2021

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Argeș: 1,93 este cota pentru „2-3 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT