Sport

Adrian Mutu, patru schimbări la pauza meciului cu Hermannstadt. Ongenda, înlocuit după o repriză

Adrian Mutu a efectuat patru schimbări la pauza meciului Rapid - Hermannstadt. Hervin Ongenda a jucat o repriză la debutul în tricoul „alb-vișiniu”.
04.03.2023 | 21:04
Adrian Mutu patru schimbari la pauza meciului cu Hermannstadt Ongenda inlocuit dupa o repriza
Adrian Mutu a făcut patru schimbări la Rapid la pauza meciului cu Hermannstadt. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid primește vizita celor de la Hermannstadt în etapa cu numărul 29 din SuperLiga. Sibienii au intrat în avantaj la pauză după golul înscris de Balaure după centrarea lui Călin Popescu, iar Adrian Mutu a fost nevoit să schimbe din temelii strategia de joc. „Briliantul” a efectuat nu mai puțin de patru modificări la pauza meciului din Giulești.

Adrian Mutu, patru schimbări la pauza meciului Rapid – Hermannstadt

Rapid a avut o evoluție modestă în prima repriză a meciului din Giulești cu Hermannstadt. Pe lângă golul încasat în minutul 32, giuleștenii au avut emoții după o fază decisă de Viorel Flueran după consultarea VAR. În primă fază, „centralul” acordase lovitură de la 11 metri pentru un henț în careu al lui Alexandru Ioniță.

ADVERTISEMENT

La pauză, Adrian Mutu a dictat patru schimbări, iar printre jucătorii care au părăsit terenul s-a numărat Hervin Ongenda, care a debutat în tricoul „alb-vișiniu”. Fotbalistul adus în iarnă nu a avut faze notabile în prima parte a meciului și a fost înlocuit de Valentin Costache.

De asemenea, Xian Emmers, mijlocașul titular al Rapidului, a părăsit terenul, mai ales că fotbalistul belgian a văzut cartonașul galben în minutul 34. Acesta a fost înlocuit de Mattias Kait. Totodată, Crepulja a fost înlocuit de Albu, iar Luckassen i-a lăsat locul golgheterului Marko Dugandzic.

ADVERTISEMENT

Marko Dugandzic, la egalitate cu Andrea Compagno în topul marcatorilor din SuperLigă

Marko Dugandzic, intrat în repriza a doua a meciului Rapid – Hermannstadt, se află la egalitate cu Andrea Compagno în topul marcatorilor din SuperLiga. Ambii atacanți au câte 16 goluri până acum. Aproape jumătate dintre goluri au fost marcate de fotbalistul croat în acest an.

Mai exact, fotbalistul venit la Rapid de la CFR Cluj a marcat câte un hat-trick cu Sepsi și FC Voluntari și a reușit să înscrie un gol în partida câștigată de echipa lui Adrian Mutu, scor 2-0 cu Chindia Târgoviște. De cealaltă parte, Andrea Compagno a marcat de trei ori în acest an, dar a fost suficient pentru a fi convocat la naționala Italiei.

ADVERTISEMENT

Roberto Mancini l-a inclus pe atacantul italian pe lista preliminară de convocări pentru meciurile din preliminariile pentru Euro 2024 cu Anglia și Malta de la finalul lunii martie. Ulterior, fotbalistul de la FCSB s-a destăinuit în fața jurnaliștilor italieni.

Valeriu Iftime, convins că Ongenda nu se va impune la Rapid: „Din Italia a venit obosit, în Cipru l-au împachetat după un an”

Rapid a transferat doar doi fotbaliști în perioada de mercato din iarnă, iar unul dintre ei este Hervin Ongenda. Fotbalistul care a evoluat la FC Botoșani nu își va face loc în echipa Rapidului este de părere Valeriu Iftime. Patronul moldovenilor și l-a dorit, de asemenea, pe mijlocașul francez la Botoșani.

ADVERTISEMENT

„Să-i dea Dumnezeu să-i meargă, pentru că din păcate în ultimii cinci ani, în afară de descălecarea la Botoșani, și aia din când în când, dacă nu i se rupea calul, a jucat bine. În rest, ați văzut. Din Italia a venit acasă obosit, din Cipru l-au împachetat după un an, adică…

E greu și la Rapid pentru că acolo se vrea performanță și poeții sunt mai greu priviți. Iar el, cântăreț la pian și atunci numai când are chef sau când îi place. Și e greu. La echipe mari trebuie să cânți încontinuu și cari pianul, trebuie să mai dai și cablul peste zid, mai te-mpiedici… trebuie să-l scoți, mergi mai departe”, a declarat Valeriu Iftime, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT